Wat kost het plaatsen van gyproc?

Uitgebreide prijsinformatie omtrent het plaatsen van gyproc.

Gyproc plaatsen, prijs per vierkante meter

Wilt u gyproc laten plaatsen? Bijvoorbeeld om een lelijke wand weg te werken met een voorzetwand? Of juist voor een vals plafond met isolatie? Gyprocplaten zijn hiervoor zeer geschikt. Op deze pagina geven we u meer informatie over de gemiddelde prijzen per vierkante meter. Gyprocwerken kosten gemiddeld tussen de €25,- en de €60,- per m². Benieuwd naar de exacte prijzen voor het plaatsen van gyproc?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Wist u dat er verschillende methodes zijn voor het plaatsen van een plafond of nieuwe wand? Bijvoorbeeld met houten profielen, metal studs of rechtstreeks op de wand. De plaatsingsmethode is één van de factoren die invloed heeft op de prijs, maar er zijn nog meer factoren van invloed. Lees op deze pagina meer hierover en hoe u bespaart op de totaalprijs.

Gyproc plaatsen, wat is de prijs per m²?

De gemiddelde prijs voor het plaatsen van gyproc ligt tussen de €25,- en de €70,- per vierkante meter. De kostprijs is relatief laag, want het materiaal is eenvoudig te bewerken. De prijs is onder andere afhankelijk van de soort gyprocwerken. Zo is het plaatsen van een voorzetwand goedkoper dan een scheidingswand. Voor een scheidingswand is er namelijk meer materiaal nodig. Denk aan isolatiemateriaal en een metalen of houten frame. Daarnaast is een enkele scheidingswand goedkoper dan dubbele beplating, maar dubbele beplating isoleren beter.

Gyproc plaatsen: de prijs per klus

Voor het plaatsen van een nieuw plafond moet u denken aan een gemiddelde prijs van €55,- tot €70,- per m². Dit is voor zowel een afgehangen- als voor een vrijdragend plafond. Een nieuwe voorzetwand heeft u al vanaf €25,- per vierkante meter. Dit is voor een enkele voorzetwand. Een dubbele voorzetwand is duurder, namelijk tussen de €30,- tot €35,-, maar isoleert beter.

Voor het plaatsen van een scheidingswand moet u rekening houden met een gemiddelde kostprijs tussen de €40,- tot €60,-. Bekijk de prijstabel voor nog meer gemiddelde prijzen!

Prijzen gyproc plaatsen: prijs per m²

Gyproc plaatsen Omschrijving Gemiddelde prijs per m² (incl. plaatsing)*
Gyproc plafond Afgehangen plafond €55,- tot €70,-
Vrijdragend plafond €55,- tot €70,-
Gyproc scheidingswand Enkele scheidingswand (55mm profielen, 50mm isolatie) €40,- tot €45,-
Dubbele scheidingswand (2 gyprocplaten) €55,- tot €60,-
Gyproc voorzetwand Enkele voorzetwand (55mm profielen, 50mm isolatie) €25,- tot €30,-
Dubbele voorzetwand (2 gyprocplaten) €30,- tot €35,-

* Let op: dit is een gemiddelde prijs. Vraag daarom vrijblijvende prijsoffertes aan om specifieke offertes te ontvangen.

Welke factoren beïnvloed de prijs van gyproc plaatsen?

De prijs voor gyprocwerken wordt vooral beïnvloed door het type gyprocwerken dat u laat uitvoeren en de grootte van het oppervlak. Het plaatsen van enkele wanden is goedkoper dan dubbele wanden. Ook het afwerken van de gyprocplaten is van invloed op de prijs. Wilt u bijvoorbeeld een naadloos resultaat? Houd dan rekening met iets met hogere prijzen doordat het afwerken lagner duurt.

De belangrijkste factoren:

  1. Materiaal
  2. Arbeidskosten
  3. Btw
  4. Type gyprocwerken

Prijs gyproc plafond

Er zijn twee plaatsingsmethodes voor een gyproc plafond, namelijk een afgehangen plafond of een vrijdragend plafond. De prijs voor beide methodes ligt tussen de €55,- tot €70,- per vierkante meter. De prijs is onder andere afhankelijk van het type gyprocplaat dat er gebruikt wordt en de montage.

Moet er metal studs opgebouwd worden voor een vrijdragend plafondsysteem? Dan zijn de prijzen vaak hoger dan wanneer de plafondplaten rechtstreeks op de plafondstructuur geplaatst worden. De arbeidskosten zijn dan namelijk lager. De kostprijs wordt ook nog beïnvloed door de afwerking, het plaatsen van verlichting en eventuele isolatiemateriaal.

Het is verstandig om direct platen van gyproc met isolatie te laten plaatsen. U bespaart dan namelijk op de energiekosten en verdient de investering weer terug. Een gyprocspecialist geeft u graag deskundig advies over de mogelijkheden.

prijs afgehangen plafond

Afgehangen plafond

Een afgehangen plafond is zeer geschikt voor grote ruimtes, omdat de gyprocplaten rechtstreeks op de bovenliggende structuur geplaatst worden. Is het plafond niet helemaal waterpas? Met het PlaGyp-systeem wordt dit eenvoudig gecorrigeerd. PlaGyp is een systeem waarbij er een lichtmetalen frame op de bovenliggende plafondstructuur wordt geplaatst. De plafondplaten worden daarna in het frame bevestigd.

Het plaatsen van een vals afgehangen plafond heeft een gemiddelde prijs van €55,- tot €70,-.

prijs vrijdragend plafond

Vrijdragend plafond plaatsen

Voor een vrijdragend plafond wordt er eerst een profiel, metal stud, gemaakt. Metal studs zit rondom vast aan de muren. In de metal studs plaatst de vakman vervolgens de plafondplaten. Een vrijdragend plafondsysteem is alleen geschikt voor kleine ruimtes. Bij een grote overspanning, groter dan vijf meter, kan het frame gaan doorbuigen door het gewicht van de platen.

De gemiddelde kostprijs voor een vrijdragend plafond ligt tussen de €55,- tot €70,-.

Besparen op het plaatsen van gyproc?

Vergelijk gratis en vrijblijvend de offertes van meerdere plaatsers!

Gyproc wanden: de prijs per m²

Ook voor het plaatsen van een nieuwe wand is gyproc zeer geschikt. Lelijke wanden werkt een plaatser bijvoorbeeld netjes af met enkele of dubbele wandplaten en een kamer wordt eenvoudig opgedeeld met een scheidingswand. De gemiddelde prijs ligt tussen de €30,- en de €60,- per vierkante meter. De plaatsing van voorzetwanden is goedkoper dan nieuwe scheidingswanden. Het voordeel van gyproc is dat het materiaal eenvoudig te bewerken is. Zo kunt u een lichtschakelaar en een stopcontact erin laten plaatsen en werkt u het netjes af door het te plamuren, schilderen of behangen. Wanden van gyproc zijn daarnaast zeer sterk, u kunt gewoon een lamp of fotolijst eraan ophangen.

prijs gyproc wand plaatsen

Gyproc voorzetwand

De zolder netjes afwerken? Of een lelijke binnenmuur wegwerken? Met gyproc voorzetwanden is dit heel eenvoudig. Ze worden rechtstreeks op een geïsoleerde muur geplaatst of in een metalen of houten profiel.

Bij een dubbele voorzetwand wordt de eerste laat gipsplaten horizontaal geplaatst en de volgende laag verticaal. Deze methode is duurder, maar isoleert beter.

Een enkele voorzetwand kost €25,- tot €30,- per m² en een dubbele wand €30,- tot €35,- per m².

Gyproc scheidingswand

Een scheidingswand is ideaal om een ruimte op te delen of om een extra kamer te creëren. Scheidingswanden van gyproc worden geplaatst in een metalen of een houten frame. Met isolerende gyprocplaten of isolatiemateriaal in de metal studs voorkomt u warmteverlies en verwarmt u de ruimte efficiënter. Daarnaast is dit beter voor de geluidsisolatie. In de gyprocwanden plaatst de vakman ook eenvoudig lichtschakelaars en stopcontacten.

Scheidingswanden van gyproc kosten tussen de €40,- tot €45,- per vierkante meter en een dubbele wand kost €55,- tot €60,- per vierkante meter.

Prijs afwerking gyproc

Werk de gyprocplaten netjes af na het plaatsen. Plamuren kost gemiddeld €15,- tot €30,- per vierkante meter. De naden en schroefgaten worden gevuld met een voegmiddel, ABA-joint of ABA-mix. Dit zorgt voor een naadloos resultaat. Vaak gebruikt de vakman ook nog zelfklevend voegband. Hij brengt dan eerst het voegband aan en daarna het voegmiddel, het afsmeren gaat dan iets sneller. Na het voegen kunt u de platen schilderen of behangen. De prijs voor schilderen is circa €30,- per vierkante meter en behangen kost €10,- tot €20,- per m². Eerst brengt de specialist primer aan. Gipsplaten hebben namelijk een zuigende werking en anders nemen ze te veel verf of behanglijm op.

Prijs afwerking gyproc

Afwerking van gyproc Gemiddelde prijs per m²
Plamuren Circa €15,- tot €30,-
Schilderen Circa €30,-
Behangen Circa €10,- tot €20,-

* Let op: dit is een gemiddelde prijs per m² inclusief btw en het plaatsen. Benieuwd naar de exacte kostprijs? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

prijs gyproc platen

Prijs gyproc platen

Er zijn verschillende soorten gipsplaten. Voor de badkamer heeft u bijvoorbeeld vochtwerende platen nodig. De kosten liggen tussen de €25,- tot €50,- per vierkante meter. SoundBlock platen worden vaat gebruikt voor een scheidingswand, want ze zijn geluidswerend. De prijs ligt tussen de €15,- tot € 20,- per m². Thermegyp Comfort-platen zijn duurder, namelijk €35,- tot €55,- per m², maar hebben zowel thermische- als geluidsisolatie. Of Kies voor de luchtzuiverende Activ’Air om de wanden mee af te werken. Deze kosten gemiddeld €13,- tot €18,- per vierkante meter. Wandplaten zijn vaak duurder dan plafondplaten. Plafondplaten zijn namelijk dunner en lichter.

Prijs van gyprocplaten

Type gyproc plaat Grootste voordeel Gemiddelde prijs per m²* (zonder plaatsing en afwerking)
SoundBlock Geluidsisolerend €15,- tot € 20,-
Activ’Air Luchtzuiverend €13,- tot €18,-
Thermogyp Comfort Zowel voor geluids- als thermische isolatie €35,- tot €55,-
Badkamerplaten Vochtwerend €25,- tot €50,-

*Let op dit zijn gemiddelde gyproc plaatsen prijzen, variërend bij diverse gyproc plaatsers. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.

Kostprijs gyproc met isolatie

Het is verstandig om te kiezen voor isolerende gipsplaten. Hiermee voorkomt u warmteverlies, waardoor u bespaart op de energiekosten. De investering verdient u dan weer terug. Er zijn gyprocplaten waarbij er isolatiemateriaal op de achterkant is aangebracht. Los isolatiemateriaal aanbrengen is ook mogelijk. Er is niet veel verschil tussen de prijs.

Wat kosten isolerende gyprocplaten?

Voor gyproc met aparte isolatie moet u denken aan een gemiddelde kostprijs van €50,- tot €70,- en isolatiepanelen kosten ongeveer €55,- tot € 75,-. Voordeel van isolatiepanelen is dat ze dunner zijn. Een voorzetwand komt dan minder naar binnen.

kostprijs gyproc met isolatie

Kostprijs gyproc met isolatie

Soort gyproc met isolatie Gemiddelde prijs per m²*
Gyproc met aparte isolatie €50,- tot €70,-
Gyproc isolatiepanelen €55,- tot € 75,-

* Let op: dit is een gemiddelde prijs.

Verlaagd btw-tarief voor gyprocwerken

Is uw woning ouder dan 10 jaar? Dan profiteert u van het verlaagde btw-tarief van 6% op gyprocwerken. Dit is alleen geldig voor privéwoningen en de facturen moeten aan u, de eindgebruiker, gefactureerd worden. Het verlaagde btw-tarief geldt voor het aanbrengen van nieuwe wandbekleding en het isoleren van een woning. Ook voor het schilderen en behangen betaalt u het btw-tarief van 6%. Ga naar de website van de Federale Overheidsdienst Financiën voor meer informatie en de voorwaarden.

Hoeveel btw moet ik betalen over de bouwmaterialen?

Wanneer u zelf bouwmaterialen koopt, moet u het gewone tarief van 21% betalen. Dit is niet het geval wanneer u een plaatser inschakelt.

Zelf plaatsen of uitbesteden?

Het plaatsen van een nieuwe wand of plafond lijkt misschien eenvoudig, maar er komt meer bij kijken dan u denkt. Zo is het belangrijk dat de platen waterpas aangebracht worden, anders heeft u later te maken met hoogteverschillen die niet weggewerkt kunnen worden.

Door een vakman in te schakelen profiteert u van het verlaagde btw-tarief en bent u verzekerd van een prachtig resultaat. Door de ervaring van de specialist zijn de gyprocwerken een stuk sneller afgerond en zit u niet in een lange verbouwing. De vakman weet daarnaast precies wat er nodig is en u hoeft zelf geen duur gereedschap aan te schaffen.

gyproc prijs

Besparen op de kostprijs? Vergelijk gratis offertes!

Wilt u de zolder netjes afwerken met een voorzetwand? Of een scheidingswand plaatsen om een extra kamer te maken? Schakel dan een specialist in voor gyprocwerken. Gyproc is ook zeer geschikt voor de montage van een vals plafond. Er zijn verschillende soorten gipsplaten en methodes om een wand of plafond te plaatsen. De plaatser geeft u graag deskundig advies over de mogelijkheden.

Vergelijk en bespaar!

U bespaart tot wel 40% op de kosten door offertes van specialisten te vergelijken. Vul het offerteformulier in en u ontvangt spoedig een aantal gratis en vrijblijvende offertes van plaatsers uit de regio. Vergelijk en bespaar!