Tegelwerken

Steeds meer mensen kiezen voor tegelwerken in huis. Dat is niet verrassend, want tegels in de badkamer, het toilet of zelfs de woonkamer hebben veel voordelen. Tegels vereisen weinig onderhoud en ze zijn erg goed schoon te houden. Bovendien gaan vloertegels erg goed samen met vloerverwarming, waardoor de tegelvloer ’s winters lekker warm aanvoelt!

Op deze pagina vindt u meer informatie over de goedkope tegelwerken die een tegelzetter plaatst. Ook krijgt u een indicatie van de kosten voor diverse tegelwerken. Bent u benieuwd wat u precies gaat betalen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan, en bespaar tot wel 40% op de kosten!

tegelwerken

Waarom Mijn Klusser inschakelen?

Via Mijn Klusser vergelijkt u gratis meerdere schrijnwerkers bij u uit de buurt. Door te vergelijken bespaart u tot 30% op uw investering.

Ervaren tegelzetter nodig voor uw tegelwerken?

Schakel een vakman in voor hoge kwaliteit. Bespaar op de kosten!

Werkzaamheden van een tegelzetter

Een tegelzetter voert meerdere soorten werkzaamheden uit. Mensen denken vaak dat zij alleen de badkamer of het toilet betegelen, maar het is natuurlijk ook mogelijk om de vloer in de woonkamer te laten tegelen. Een tegelvloer heeft vele voordelen ten opzichte van tapijt of laminaat. Daarnaast geeft een tegelzetter ook een professioneel advies wat betreft het legverband en de tegelsoort. Dit zijn de meest voorkomende werkzaamheden van een tegelzetter:

  • Het voorbereiden van de ondergrond;
  • Het tegelen van de badkamer en toilet;
  • Het leggen van tegelvloeren;
  • Het afwerken van de tegelwerken;
  • Het slopen van oude tegelwerken.

Wat kost een tegelzetter?

De gemiddelde kosten van een tegelzetter kunnen enorm verschillen. Dat heeft vooral te maken met het feit dat elke tegelzetter een uurtarief hanteert. Zo zal een ervaren vakman een hogere kostprijs rekenen dan iemand die pas net begint. Een tweede invloed op de prijs voor de tegelwerken, is uiteraard het soort tegels dat u laat plaatsen in het toilet of andere ruimte. Gemiddeld genomen ligt de prijs voor goedkope tegelwerken tussen de €25,- tot €40,- per vierkante meter. In sommige gevallen rekent de specialist een vast uurtarief. Dit ligt ongeveer tussen de €30,- tot €40,- per uur. Wilt u zeker weten wat de tegelwerken gaan kosten? Vraag dan vrijblijvend offertes aan.

Prijzentabel: tegelzetter

Prijs per m² Prijs per uur
€25,- tot €40,- €30,- tot €40,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. De prijzen verschillen per tegelzetter.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gratis offertes aan. Vergelijk en bespaar op de kosten!

Soorten tegels

Voor in huis hebt u de keuze uit een aantal soorten tegels:

  • Natuursteentegels
  • Keramische tegels
Natuursteen tegels komen rechtstreeks uit de natuur en hebben dus kleine, natuurlijke oneffenheden. Omdat geen enkele tegel hetzelfde is, geeft u de tegelvloer in uw woonkamer een unieke uitstraling. Keramische tegels worden gebakken. Dit zijn erg sterke en duurzame tegels waardoor deze zowel bij vloeren als wanden gebruikt worden. Weet u niet welke tegelsoort de beste keuze is? Een tegelzetter geeft u hierover een persoonlijk advies. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt.
soorten tegels

Natuursteen tegels

Natuursteen tegels zijn een duurdere keuze. Dat komt omdat de natuursteentegels rechtstreeks uit de natuur gehaald worden. De gemiddelde prijs ligt, afhankelijk van het soort natuursteen, tussen de €25,- tot €160,- per m². Het voordeel van natuursteen vloertegels, is dat deze een uniek karakter hebben: geen enkele vloertegel is hetzelfde. Het is een duurzame en stevige tegel. Ontstaan er toch beschadigingen? Doordat de natuursteen tegels in het geheel gekleurd zijn, vallen deze nauwelijks op. De kleine oneffenheden kunnen voor sommige mensen een afknapper zijn. U hebt de keuze uit onder andere leisteen, hardsteen, graniet en marmer.

Keramische tegels

Keramische vloertegels worden gebakken. Hierdoor zijn er vele mogelijkheden wat betreft kleur, formaat en structuur. Wilt u bijvoorbeeld profiteren van een tegelvloer maar houdt u van het uiterlijk van een houten vloer? Kies dan voor keramische tegels met een houtlook. Doordat keramische tegels vaak geglazuurd worden, zijn ze bovendien goed bestand tegen krassen. Het nadeel is dat een beschadiging sneller opvalt dan bij een natuursteen tegel. Keramische tegels krijgen een PEI-waarde. Deze geeft aan hoe snel de tegel slijt, en waar deze tegel geplaatst kan worden. PEI-waarde 1 is dus geschikt voor op wanden en PEI-waarde 4 en hoger houdt in dat de tegels geschikt zijn voor de woonkamer, hal en zelfs winkelpanden!

Wandtegels plaatsen

Bij het tegelzetten zal de tegelzetter eerst de wandtegels plaatsen, en daarna pas de vloertegels. Op deze manier voorkomt hij onnodige vlekken op de nieuwe tegelvloer. Hij zorgt ervoor dat hij alle wandtegels recht zet. Hiervoor zet hij eerst een horizontale streep, zodat hij weet dat de wandtegels gelijk aan elkaar lopen. Hij gebruikt daarnaast tegelkruisjes, hiermee weet de tegelzetter zeker dat de tegelwerken allemaal dezelfde voegbreedte hebben. Hij begint de tegelwerken door de lijm op de muur aan te brengen. Met een lijmkam verdeelt hij de lijm evenredig. Op deze manier zit overal voldoende lijm, en hechten de wandtegels goed aan de muur.

plaatsen wandtegels

Vloertegels leggen

Als de wandtegels geplaatst zijn, begint de tegelzetter aan de tegelwerken op de vloer. Deze tegelwerken worden op verschillende manieren geplaatst. Eén methode is het mortelbed. Hierbij plaatst de vakman de vloertegels in een mortelbed. Dit is een geschikte methode als uw vloer niet helemaal waterpas is. Een andere manier om de vloertegels vast te leggen, is met behulp van natte chape. Deze methode is vooral geschikt als je dunne vloertegels wilt gebruiken en er nog geen afwerkvloer in huis is. Tot slot is het mogelijk om de vloertegels te lijmen. Bij dikke tegels lijmt de tegelzetter zowel de vloertegels als de ondervloer zelf.

Tegelvloer

Steeds meer mensen kiezen voor een tegelvloer in huis. Veel mensen zien bij het woord ‘tegelvloer’ ouderwetse plavuizen voor zich, maar tegenwoordig heeft u veel meer keuzes. Goedkope tegelwerken zijn verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en patronen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een houten vloer na te bootsen, met het gemak van tegelwerken. Dit is gemakkelijk te reinigen, stootvast en gaat enorm goed samen met vloerverwarming! Als u vloertegels plaatst dan is het belangrijk om rekening te houden met de PEI-waarde. PEI-waarde 3 houdt in dat de tegels redelijk goed bestand zijn tegen krassen. Wilt u dat de tegels goed krasbestendig zijn? Kies dan voor tegelwerken met PEI-waarde 4 of hoger.

badkamer betegelen

Badkamer betegelen

De badkamer is een vochtige ruimte, en daarom zijn tegelwerken bij uitstek geschikt. badkamertegels zijn namelijk goed bestand tegen vocht, waardoor er geen schimmel kan groeien. Wanneer u badkamertegels aanschaft, dan is het in ieder geval belangrijk om rekening te houden met de slipweerstand. De slipweerstand van de badkamertegels wordt aangegeven met een R-waarde. Hoe hoger deze waarde, hoe kleiner de kans op uitglijden. U heeft in de badkamer speciale badkamertegels nodig met een minimale R-waarde van 11. Ook kunt u rekening houden met de grootte van de tegels. Met grote badkamertegels laat u de ruimte een stuk groter lijken.

tegelzetter keuken

Keukenwand tegelen

Er zijn verschillende manieren waarop u de keukenwand kunt afwerken. Het plaatsen van keukentegels is hier één van. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende tegelwerken verkrijgbaar, dat je een heleboel kanten op kan. Het voordeel van wandtegels in de keuken, is dat keukentegels gemakkelijk schoon te maken zijn. Tijdens het koken komen er ongetwijfeld etensvlekken op de muur terecht. Het zou zonde zijn als u de hele muur opnieuw moet verven! Kies voor keukentegels met een mozaïek patroon voor een unieke uitstraling, of kies voor lichte keukentegels als je een kleine ruimte groter wilt laten lijken.

Toilet betegelen

De meeste mensen kiezen ervoor om hun toilet af te werken met goedkope vloer- en wandtegels, omdat dit erg hygiënisch is. De wandtegels zijn in het toilet namelijk gemakkelijker schoon te houden dan bijvoorbeeld stucwerk, waardoor de toilet er langer fris uit blijft zien. In principe heeft u zelf de keuze welke tegelwerken u in het toilet laat plaatsen. Een toilet is vaak een kleine ruimte. Deze kunt u een stuk groter doen lijken met de juiste tegel. Kies bijvoorbeeld voor een glanzende wandtegel. Door de weerkaatsing lijkt het al een stuk groter. Door de tegelwerken horizontaal te plaatsen lijkt het toilet een stuk breder. Wilt u liever dat het toilet hoger lijkt? Laat de goedkope wandtegels dan verticaal plaatsen.

Zelf doen of uitbesteden?

Zelf tegelen is een goedkope optie: op deze manier betaalt u alleen voor het materiaal. Toch is het altijd aan te raden een professioneel tegelzetter in te schakelen. Een tegelzetter heeft de tegelwerken niet alleen in kortere tijd afgerond, maar hij zorgt ook voor een betere uitstraling. Ervaring leert dat particulieren die voor het eerst gaan tegelen, vaak problemen ondervinden. Het gebeurt regelmatig dat mensen te veel of juist te weinig lijm gebruiken. Hierdoor hecht een goedkope tegel niet optimaal, waardoor de tegelwand sneller beschadigd raakt. Een tegelzetter zorgt ervoor dat uw badkamertegels of keukentegels in korte tijd professioneel geplaatst zijn.

Vergelijk vrijblijvend offertes en bespaar!

Bent u geïnteresseerd in het plaatsen van keukentegels? Of wilt u de badkamertegels graag vervangen? Als u zoekt naar een goedkope tegelzetter uit uw regio, maak dan gratis en vrijblijvend gebruik van onze service! Het werkt als volgt: via het offerteformulier vraagt u met één muisklik meerdere offertes aan bij vakmannen uit uw eigen regio. Vergelijk de verschillende prijzen, garanties en voorwaarden en kies zo voor de vakman die het beste bij u past! Zo weet u zeker dat u nooit teveel betaalt voor uw tegels. Zit er geen passend aanbod tussen? Geen probleem: u zit helemaal nergens aan vast.