houten carport

Houten carport

Overweegt u het plaatsen van een houten carport? Een afdak voor uw wagen heeft vele voordelen. U vindt hier meer informatie over de voordelen en de verschillende opties zoals een berging. Zoekt u een vakman die u wil helpen tijdens het plaatsen van een carport? U bent hier op de juiste plek. Wij zijn een netwerk van schrijnwerkers in heel Vlaanderen. Er zit altijd een vakman in uw regio. Via de offertepagina vraagt u gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan. De offertes vergelijkt u met elkaar. Hierna kunt u altijd voor de schrijnwerker met de beste voorwaarden en de laagste prijs kiezen.

Creëer extra ruimte

Het bouwen van een houten carport op maat brengt vele voordelen met zich mee. Een houten carport beschermd uiteraard uw wagen tegen de weersinvloeden. Een voordeel hiervan is dat u niet hoeft te krabben bij vorst en tijdens regen stapt u altijd droog de auto in en uit. Daarnaast is uw auto hierdoor minder gevoelig voor roest. Het bouwen van een houten carport is een stuk goedkoper dan het plaatsen van een garage. Hebt u al een garage? Wanneer u een houten carport plaatst creëert u ruimte. De wagen hoeft namelijk niet meer in de garage te staan waardoor een hoop bergruimte ontstaat. Het is daarnaast mogelijk om een houten carport met een berging op maat te laten bouwen.

Mijn Klusser, netwerk van erkende klusbedrijven

Specialist op het gebied van schrijnwerk, elektra, loodgieterswerk, schilderwerk, pleisterwerken en dakwerken. Snelle service.

Geheel op maat

U heeft de keuze uit standaard modellen carports. Een andere optie is een houten carport geheel op maat laten bouwen. Als u een houten carport op maat laat bouwen hebt u de luxe van flexibiliteit. U kunt de houten carport helemaal naar uw keuze laten bouwen. Houdt u van strak of is klassiek meer uw ding? Het is allemaal mogelijk. Daarnaast heeft u vrije keuze in kleuren en materialen. Het is erg mooi wanneer de op maat gemaakte houten carport gelijk is aan de stijl van uw woning. Het is tevens een optie om een houten carport te combineren met een tuinhuis.

Extra opties

Als u een houten carport op maat laat maken zijn er een heleboel opties mogelijk. U kunt bijvoorbeeld de zijwand open laten of juist dicht maken. Als u voor een gesloten zijkant gaat is het denkbaar om hier ramen in te plaatsen. Heeft u twee wagens en wilt u dat beide droog staan? Laat dan een dubbele carport op maat maken. Daarnaast is aanbouw aan huis mogelijk, maar losstaande carports zijn tevens opties. Een voordeel van carports aan huis is dat u minder materialen nodig hebt. Bij het realiseren van carports aan huis is echter wel voldoende ruimte naast de woning nodig. Alle extra keuzes zijn uiteraard van invloed op de prijs.

carport op maat

Plat- of zadeldak?

U kunt uw houten carport op maat laten bouwen en deze voorzien van een platdak of een zadeldak. De platte versie is het meest populair en wordt het meest toegepast. Een platdak is in de meeste gevallen bekleedt met vezelcement, pvc golfplaten, metalen damwandplaten of kunststof kanaalplaten. Deze laatste laat veel licht door waardoor de ruimte groter lijkt. Een zadeldak heeft een klassieke uitstraling en is ontzettend sterk. Deze versie is vaak voorzien van leien, shingles, panlatten of dakpanplaten. Een zadeldak is uiteraard voorzien van een regenafvoer. Een schuin dak is veel ingewikkelder om op maat te bouwen.

houten carport bouwen

Met of zonder berging?

Als u een houten carport op maat wilt laten bouwen is het mogelijk om een berging toe te voegen. Een berging onder het dak is ideaal voor het opbergen van tuinspullen zoals tuinkussens. Dit is alleen een optie bij een schuin dak. Hebt u een plat dak op de overkapping? Er zijn tal van andere opties om extra berging te creëren. Een berging in de vorm van een fietsenstalling is bijvoorbeeld een optie. Het is tevens denkbaar om een bijkomende ruimte tegen de overkapping aan te bouwen. Een extra berging is erg praktisch en komt altijd van pas.

houten carport met berging

Zelf carport bouwen of uitbesteden?

Het is een optie om zelf de overkapping te maken. Zelf een overkapping maken is voor een ervaren klusser goed te doen. Het maken doet u helemaal zelf of u gebruikt hiervoor een doe-het-zelf pakket. Een voordeel van een doe-het-zelf pakket is dat u niet alle materialen nog moet kopen. Een nadeel is dat u de carport niet helemaal zelf op maat kunt maken zodat deze perfect bij uw woning past. Houd er rekening mee dat foutjes tijdens het zelf maken grote gevolgen kunnen hebben. U wilt natuurlijk dat uw auto veilig staat onder de houten overkapping. Bij enige twijfel is het laten bouwen van de houten carport daarom het beste.

Prijzen

U bent natuurlijk benieuwd naar de prijzen van houten carports. De prijzen hangen af van verschillende factoren. Het soort hout wat u gebruikt is bijvoorbeeld van invloed op de prijs. Laat u een afdak aan huis bouwen? Een afdak aan huis heeft altijd een lagere prijs dan de vrijstaande carport. Een vrijstaande versie heeft namelijk meer houten palen nodig, evenals meerdere verankerings- en graafwerken nodig. De prijs van een simpel houten afdak begint bij €500,-. De prijs van een luxere variant met een plat dak is al gauw het dubbele. Gaat uw voorkeur uit naar een versie voorzien van een schuin dak? Houd dan rekening met prijzen tussen de €2.200,- en €4.000.

Besparen? Vergelijk gratis offertes!

Wilt u dat uw auto elke winter droog staat? Misschien is een houten afdak aan huis wel iets voor u. Wanneer u op zoek bent naar de laagste prijzen dan zit u hier goed. Op onze website vindt u een offerteformulier. Als u deze invult ontvangt u kosteloos meerdere offertes van schrijnwerkers uit ons netwerk. U vergelijkt de voorwaarden en prijzen van de offertes. Vervolgens kiest u zelf de offerte met de scherpste prijs en het grootste aanbod. Het aanvragen van offertes is geheel vrijblijvend, u hebt dus geen verplichtingen. Met vragen bent u tevens van harte welkom. We helpen u graag!