boiler reparatie

Boiler reparatie

Een boiler zorgt voor warm water, dit maakt hem onmisbaar in elke woning. Als een boiler lekt dan is het belangrijk dat er zo spoedig mogelijk een reparatie wordt uitgevoerd. Mijn klusser is een netwerk van allround klusjesmannen. Bij ons vraagt u gratis en geheel vrijblijvend offertes aan. Door ze met elkaar te vergelijken kunt u altijd de klusjesman met de beste voorwaarden en de laagste prijs kiezen. U leest hier meer informatie over het vervangen of een reparatie bij een elektrische boiler. Ook de werking en het onderhoud komen voorbij. Er zijn verschillende soorten boilers verkrijgbaar zoals een keukenboiler, doorstroomboiler of een close in boiler.

Soorten boilers

Een plintboiler, in een uitvoering van 5 of 10 liter, is onzichtbaar afgewerkt achter een plint. Een keukenboiler wordt meestal onder de wasbak in de kast geplaatst. Een keukenboiler heeft een inhoud van 10 tot 20 liter. Een keukenboiler neemt meer plek in beslag dan een plintboiler. Een keukenboiler geeft echter meer warm water in korte tijd. Een doorstroomboiler werkt net zoals een gewone. Een doorstroomboiler heeft echter geen warm water opslag. Een doorstroomboiler warmt alleen op indien hier vraag naar is. Een close in boiler is klein en wordt onder de kraan in bijvoorbeeld het aanrechtkastje gemonteerd. Een close in boiler wordt zelfstandig geplaatst op een plek waar weinig warm water nodig is.

Waarom Mijn Klusser?

Via Mijn Klusser vergelijkt u gratis meerdere vakmannen bij u uit de buurt. Door te vergelijken bespaart u tot 30% op uw investering. Dat is snel verdiend!

Mijn Klusser, netwerk van erkende klusbedrijven

Specialist op het gebied van schrijnwerk, elektra, loodgieterswerk, schilderwerk, pleisterwerken en dakwerken. Snelle service.

Werking boiler

Een elektrische boiler is een uit koper of ijzer bestaand thermisch geïsoleerd voorraadvat. Het staat ook wel bekend als een “voorraadtoestel” omdat een warm water voorraad constant op temperatuur wordt gehouden. De werking is niet erg ingewikkeld. In een boiler zit een verwarmingselement, deze warmt het water op. Hierna slaat de boiler dit op. Een boiler werkt volgens het principe dat koud water zwaarder is dan warm water. Onderin wordt koud water gepompt. Als het is opgewarmd stijgt het naar boven. Een circulatiepomp zorgt ervoor dat water door het huis wordt gestuurd. Op deze manier worden warm en koud water nooit met elkaar gemengd.

elektrische boiler

Levensduur boiler

De gemiddelde levensduur van een boiler is zo’n 15 tot 25 jaar. De levensduur hangt echter af van de kwaliteit en de fabrikant van het apparaat. Bij de meeste merken geldt: hoe goedkoper, hoe slechter de kwaliteit. Het is daarom verstandig om bij de aankoop iets meer te investeren. Indien u opzoek bent naar een warmwaterboiler van topkwaliteit dan is Daalderop de juiste keuze. Het merk biedt verschillende soorten boilers aan zoals een close in- of doorstroomboiler. De boilers hebben een lange levensduur. Dankzij de topkwaliteit is een reparatie niet gauw nodig. Andere bekende en goede merken zijn Truma en Plieger.

boiler lekt

Reparatie of vervangen?

Is uw warmwaterboiler defect? U vraagt zich natuurlijk af of het beter is om deze te repareren of vervangen door een nieuwe. Is de thermostaat, het overdrukventiel of het verwarmingselement defect? In sommige gevallen is een reparatie een optie, maar het is meestal beter om het onderdeel te vervangen. Wanneer u bij een defect een onderdeel vervangt, dan moet u eerst uw elektrische boiler demonteren. U kunt beter niet voor een reparatie kiezen op het moment dat de levensduur bijna is bereikt. In dat geval is het beter om de warmwaterboiler te vervangen. Bij een defect waarbij een reparatie prijzig is, is het verstandig om de warmwaterboiler te vervangen.

Lekt de boiler aan de onderkant?

Lekt uw warmwaterboiler aan de onderkant? Een lekkende warmwaterboiler is heel vervelend. Indien de elektrische warmwaterboiler onderaan lekt dan hoeft dit echter niet te betekenen dat de warmwaterboiler defect is. Elke boiler is voorzien van een overdrukventiel. Wanneer de druk hoger wordt dan 7 bar dan lekt dit ventiel. Om te voorkomen dat deze aan de onderkant lekt is aansluiting op de riolering of een expansievat een optie. Lekt de elektrische warmwaterboiler aan de onderkant vanwege een andere reden? En is er een reparatie nodig omdat deze lekt? Dan kunt u het beste contact opnemen met een vakman.

warmwaterboiler

Thermostaat

Een thermostaat is het brein van een elektrische boiler. De thermostaat speelt een belangrijke rol in de juiste werking van uw installatie. Een thermostaat is namelijk verantwoordelijk voor de regeling van de temperatuur van het water. De thermostaat stelt het verwarmingselement continue bij. Wanneer het water blijft opwarmen, dan is de thermostaat waarschijnlijk defect. Hebt u lauw of koud water maar is het verwarmingselement in orde? Ook dan is de thermostaat waarschijnlijk defect. Wanneer een thermostaat defect is dan kunt u deze het beste vervangen. Het vervangen is gelukkig niet erg moeilijk zolang u de juiste onderdelen hebt. Loopt de temperatuur van het water te hoog op? Dan is de thermische beveiliging waarschijnlijk defect.

Overdrukventiel boiler

Een overdrukventiel is tevens zeer belangrijk bij de werking van een elektrische boiler. Een elektrische boiler krijgt soms te maken met overdruk. Dit gebeurt wanneer het water in het toestel opwarmt tot meer dan 70 °C en daarna uitzet. Op het moment dat de overdruk te groot is moet deze een uitweg vinden. Dit heeft meestal tot gevolg dat de installatie lekt. Een overdrukventiel kan voorkomen de installatie lekt, mits het overdrukventiel juist is geïnstalleerd. U begrijpt dat een overdrukventiel zeer belangrijk is. Zonder het overdrukventiel is het mogelijk dat de boiler gaat lekken waarna u deze moet vervangen. Moet u het overdrukventiel vervangen? Maak dan eerst de cv-installatie drukloos.

Verwarmingselement

Zoals u hebt gelezen wordt het water opgewarmd met een waterverwarmer. De waterverwarmer wordt in werking gezet op het moment dat de thermostaat merkt dat het water in de boiler niet warm is. De waterverwarmer is dus essentieel bij een juiste werking van uw toestel. De waterverwarmer zorgt ervoor dat elektrische energie wordt omgezet in warmte. Echter, hoe meer de waterverwarmer verkalkt, hoe groter de kans is dat deze oververhit raakt. Om een reparatie te voorkomen is het erg belangrijk om kalkaanslag in uw warmwaterboiler zoveel mogelijk te vermijden. Kuis daarom geregeld uw waterverwarmer uit en probeer overbodig energieverbruik te vermijden.

Onderhoud boiler

Onderhoud bij een verwarmingsinstallatie is verplicht. Bij een boiler is dit niet zo, toch is regelmatig onderhoud belangrijk. Onderhoud zorgt ervoor dat de levensduur van uw elektrische boiler wordt verlengd. Kalkaanslag kan ervoor zorgen dat warm water minder snel stroomt. Het is daarom verstandig om uw boiler eens in de twee jaar te ontkalken. Hoe vaak u moet ontkalken hangt af van de kwaliteit van het water en uw verbruik. U kunt het ontkalken zelf doen, maar er is wel enig expertise nodig om het verwarmingselement goed te ontkalken zonder de waterverwarmer te beschadigen. Het is mogelijk om het onderhoud en ontkalken door een vakman te laten doen.

overdrukventiel vervangen
boiler defect

Hulp nodig? Vrijblijvend contact!

Wilt u een close in-, doorstroomboiler of een andere soort boiler? Of lekt uw elektrische warmwaterboiler aan de onderkant? Onze vakman helpt u graag bij een reparatie of installatie! Mijn klusser is een netwerk van klusjesmannen. Via het offerteformulier komt u eenvoudig en snel in contact met een klusjesman bij u in de buurt. Bij ons vraagt u kosteloos meerdere offertes aan. Door ze met elkaar te vergelijken kunt u altijd de klusjesman met de beste voorwaarden en de laagste prijs kiezen. Het aanvragen van offertes is geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast. Wij staan voor u klaar!