Elektriciteitswerken

Stelt u eens voor: een leven zonder elektriciteit. Voor velen zou dit een ramp zijn. De moderne mens is ontzettend gehecht aan elektriciteit. Het is dan ook ontzettend vervelend wanneer er zich problemen voordoen op het gebied van elektriciteit. Gelukkig vindt u via Mijn Klusser altijd een elektricien die kennis heeft van verschillende elektriciteitswerken. Bij elektriciteitswerken moet u denken aan het leggen, herstellen en vernieuwen van elektrische installaties, verlichting, domotica en het plegen van onderhoud aan bijvoorbeeld uw meterkast. Ook als uw problemen heeft met uw stopcontact, zekeringen of de aardlekschakelaar schakelt u een elektricien in. Onderstaand meer informatie over onze dienstverlening met betrekking tot elektriciteitswerken.

Gratis offertes aanvragen

Wilt u direct vrijblijvende offertes ontvangen? Vult u dan gerust het contactformulier in en u ontvangt spoedig reactie. Uw aanvraag is geheel kosteloos en zonder enige verplichting. Daarnaast gaan wij secuur met uw gegevens om.

Waarom Mijn Klusser inschakelen?

Via Mijn Klusser vergelijkt u gratis meerdere klusjesmannen bij u uit de buurt. Door te vergelijken bespaart u tot 30% op uw investering.

Mijn Klusser, netwerk van erkende klusbedrijven

Specialist op het gebied van elektra, loodgieterswerk, schilderwerk, lekkage en dakwerken. Snelle service.

Elektriciteit aanleggen

Elektriciteit aanleggen of vernieuwen

Elke kamer in huis heeft natuurlijk elektriciteit nodig. Als u een nieuwe kamer wilt bouwen op de zolder of andere grote werkzaamheden uitvoert, dan moet u nieuwe elektriciteit leggen of de huidige elektriciteitswerken vernieuwen. U kunt in principe zelf uw elektra in huis leggen, maar het moet natuurlijk wel veilig zijn. Enige kennis van elektriciteit is daarom wel van belang. Voordat u aan de slag kan moet u in ieder geval kennis hebben van de kleurcodes, juiste behuizing en de verschillende zones. Ook moet u goed nadenken over bijvoorbeeld de hoogte en plaats van stopcontacten. Als u weinig kennis van zaken heeft, dan is het altijd aan te raden een elektricien in te huren.

Binnen- en buitenverlichting aanleggen

Binnen- en buitenverlichting

Ook het leggen van binnen- en buitenverlichting valt onder de elektriciteitswerken die een elektricien uitvoert. Naast dat het veilig is dat u een elektricien in huurt voor het leggen van binnen- en buitenverlichting, kan een elektricien u ook helpen bij het opstellen van een lichtplan. Binnenshuis is het afwerken van de bedrading natuurlijk ook ontzettend belangrijk. Een elektricien kan deze afwerking voor u doen. Tegenwoordig is er ontzettend veel mogelijk op het gebied van binnenverlichting. Denk bijvoorbeeld aan sfeerverlichting of verlichting met dimfunctie. Buitenverlichting kunt u gebruiken ter beveiliging van uw woning maar ook als sfeermaker in uw tuin.

Stopcontacten plaatsen

Stopcontact plaatsen

Er komen steeds meer elektronische apparaten in een huishouden en dit betekent dan ook dat er steeds meer stopcontacten nodig zijn. Als u behoefte heeft aan meer stopcontacten, dan kunt u deze zelf plaatsen. Voordat u een stopcontact gaat plaatsen, moet kijken of het überhaupt mogelijk is om een contactdoos te plaatsen. U moet dan kijken naar het aantal stopcontactdozen en de lichtpunten die op de elektriciteitskring zitten aangesloten. Aan de hand van een stappenplan (er zijn diverse te vinden op internet) kunt u een nieuw stopcontact gaan plaatsen. U kunt dit natuurlijk ook laten doen door een elektricien.

Meterkast uitbreiden of vervangen

Meterkast uitbreiden of vervangen

Het kan voorkomen dat uw meterkast moet worden uitgebreid. Simpelweg omdat er niet genoeg groepen zijn om alle elektrische apparaten te voorzien van stroom. In dit geval kan er een extra groep worden toegevoegd zodat er meer stroom geleverd kan worden. Een extra groep legt u aan door extra zekeringen te plaatsen in de meterkast. Als u een extra groep plaatst in de meterkast, controleer dan ook meteen of u een extra aardlekschakelaar moet gaan plaatsen. Volgens de wetgeving moet u namelijk per vier zekeringen één aardlekschakelaar hebben.

Aardlekschakelaar

In de bovenstaande tekst zag u het woord al even voorbij komen: de aardlekschakelaar. Dit is een automatisch werkende schakelaar die een elektrische installatie spanningsloos maakt zodra een lekstroom optreedt. De aardlekschakelaar bevindt zich in de meterkast. Deze schakelaar vergelijkt de inkomende en de uitgaande stroom in uw woning. Deze moet even groot zijn. Als dit niet het geval is, dan is er iets mis en verlaat de stroom de elektrische installatie op een verkeerde manier. Sinds 1975 is een aardlekschakelaar verplicht. Het installeren of vernieuwen van zo’n schakelaar valt sindsdien ook onder de elektriciteitswerken. Het doel van een aardlekschakelaar is het voorkomen van elektrocutie en brand bij het optreden van lekstromen.

Domotica

Domotica wordt ook wel huisautomatisering genoemd. Domotica staat voor elektronische communicatie tussen allerlei elektrische toepassing in een woning. Het is een systeem dat het wooncomfort en gebruiksgemak van een woning verhoogd. Denk bijvoorbeeld aan een badkamer die in de ochtend al lekker warm is. Domotica is een systeem dat bewuster en slimmer omgaat met energie. Een voorbeeld hiervan: lampen branden niet als dit niet nodig is en de verwarming wordt automatisch uitgedaan zodra u het huis verlaat. Andere taken die dit systeem uit kan voeren zijn: het regelen van de ventilatie in huis, een toegangscontrole of het aansturen van rolluiken en gordijnen.

Elektricien offerte

Offertes aanvragen

Mocht u problemen hebben met één van de vormen van elektriciteitswerken, dan kunt u altijd contact opnemen met een elektricien. Ook als u meer wilt weten over domotica en het leggen daarvan dan kunt u een expert om hulp vragen. U kunt altijd een vrijblijvende offerte aanvragen om inzicht te krijgen in de kosten. Als het nou gaat om het leggen van nieuwe elektriciteit, het vervangen van verlichting of om het uitbreiden van een meterkast: er is altijd een elektricien bij u in de buurt! Er is geen goede prijsindicatie te geven op het gebied van elektriciteitswerken omdat elke klus anders is. De prijs wordt in ieder geval bepaald door de montagekosten en de materiaalkosten.
Schilderwerk offerte