tapijt leggen

Tapijt leggen

Zelf laminaat leggen lukt de meeste mensen nog wel. Het leggen van tapijt is een ander verhaal. Zelfs voor een doorgewinterde doe-het-zelver is het een moeilijke klus. Vooral wanneer u de vloerbedekking perfect wilt plaatsen. Onze stoffeerders weten door hun jarenlange ervaring precies hoe ze de vloerbedekking snel en effectief moeten leggen. Via Mijn Klusser komt u in contact met een netwerk van vakmannen. Bij een prijsaanvraag krijgt u meerdere offertes toegestuurd. Zo kiest u altijd de stoffeerder uit uw regio die het beste bij uw wensen en behoeften past. U betaalt dus nooit teveel voor het plaatsen.

Ondergrond

Onze stoffeerders willen maximaal resultaat behalen tijdens het plaatsen. Ze kijken dus tijdens het plaatsen goed naar de ondervloer. De vloer moet vlak, gelijkmatig en vuil- en vochtvrij zijn. Dan komt het nieuwe tapijt het beste tot zijn recht. Het eindresultaat hangt dus af van de ondervloer. Een nieuwe ondervloer zorgt voor extra comfort aan uw voeten. Daardoor voelt het hoogpolig tapijt, met een goede ondervloer luxer aan. Daarnaast werkt het als een schokabsorberende laag. Ook beperkt het plaatsen van een goede ondervloer de slijtage. De goede ondergrond is tevens geluid- en warmte-isolerend. De meest gebruikte ondergrond is ondertapijt van vilt.

Waarom Mijn Klusser?

Via Mijn Klusser vergelijkt u gratis meerdere klusjesmannen bij u uit de buurt. Door te vergelijken bespaart u tot 30% op uw investering. Dat is snel verdiend!

Mijn Klusser, netwerk van erkende klusbedrijven

Specialist op het gebied van schrijnwerk, elektra, loodgieterswerk, schilderwerk, pleisterwerken en dakwerken. Snelle service.

Tapijttegels of vast tapijt?

Kiest u regulier (hoogpolig) tapijt of toch tapijttegels? Het grote voordeel van tapijttegels is het onderhoud. Als een tapijttegel vuil of stuk is kunt u het gemakkelijk vervangen. Ook kunt u variëren met de diverse kleuren en designs. Daarnaast is het zelf leggen van tapijttegels eenvoudiger dan het plaatsen van vloerbedekking. Bij reguliere vloerbedekking moet de hele kamer worden leeggehaald. Het is bij tapijttegels eenvoudiger om in gedeeltes te werken. Gaat u binnenkort verhuizen? Dan kunt u de tapijttegels eenvoudig mee verhuizen. Tapijttegels worden vaak los geplaatst, in plaats van gelijmd. Toch is het met speciale lijm wel mogelijk.

Trap bekleden met tapijt

Een trap bekleden vereist echt vakmanschap: advies is dus dat u dit uitbesteedt aan een vakman. Een netjes gestoffeerde trap is een echte blikvanger. Kiest u een volledige stoffering of laat u alleen het midden bekleden? Hoe dan ook, de bekleding op de trap moet erg stevig zijn omdat een trap veel wordt belopen. De structuren bouclé en frisé zijn zeer geschikt, omdat ze bestaan uit een stevige garenstructuur. Een vuilbeschermingslaag zorgt er tevens voor dat het vuil zoveel mogelijk aan de oppervlakte blijft en er niet in trekt. Laat u dus goed informeren over de verschillende tapijtsoorten.

tapijttegels leggen

Onderhoud

Waar moet u op letten bij het onderhoud? Allereerst is het van belang dat u goede matten laat plaatsen, zodat het grof vuil buiten blijft. Het is tevens handig als u minstens één keer per week goed stofzuigt, zodat stof tijdig wordt verwijderd en het hoogpolig tapijt omhoog wordt getrokken. Dicht hoogpolig tapijt moet u altijd met een harde borstel stofzuigen. Grondige reinigingsbeurt nodig? Bij verhuurcentra en tapijtenhandelaren kunt u professionele machines huren. Daarnaast is er tapijt te verkrijgen die is behandeld met een vuilafstotende behandeling. Heeft u gemorst? De meeste vlekken kunt u met lauw water, azijn en absorberend papier verwijderen.

trap bekleden tapijt

Zelf tapijt leggen

Heeft u een relatief kleine of rechthoekige ruimte? Dan is het mogelijk dat u het zelf gaat leggen. U plakt alleen de randen vast met dubbelzijde tape. Hoe werkt het? Leg de vloerbedekking eerst los in de ruimte neer. Zorg voor tien centimeter overlap op de muren. Snijd vervolgens langs de stalen liniaal (of iets anders) de opstaande rand er af. Bij de hoeken moet u extra opletten: hier snijdt men vaak teveel weg. Snijd de vloerbedekking vanaf de rand naar beneden, maar niet helemaal tot de vloer aan toe. Druk het hoogpolig tapijt aan en snijd de rand af. Lukt het u toch niet of heeft u geen tijd om het zelf te leggen? Vraag vrijblijvend offertes aan om het te laten doen door een vakman!

Tapijt verwijderen

U heeft een hele tijd geleden vloerbedekking laten plaatsen dat u nu wilt laten verwijderen? Daar helpen wij u graag mee. Er is veel brute kracht nodig om de vloerbedekking te verwijderen. Wanneer de vloerbedekking is vastgeniet is het relatief eenvoudig om te verwijderen. Eventuele tapijtlatten (die het strak houden) worden verwijderd. De specialist zoekt waar een beetje speling zit en trekt het tapijt vervolgens los. Is het gelijmd? Dan is het een lastige klus. Men verwijdert de lijm met speciale middeltjes. Eventueel maken ze gebruik van een tapijtstripper. Het tapijt wordt dan mechanisch verwijderd. Dit scheelt u een hoop tijd en moeite.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u uw (hoogpolig) tapijt of tapijttegels laten leggen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij bestaan uit een netwerk van vakmannen. Bij een prijsaanvraag voor het bekleden van uw trap of het plaatsen van tapijttegels krijgt u meerdere offertes toegestuurd. Zo kiest u altijd de aanbieder die het beste bij u past. U betaalt nooit teveel voor het bekleden en u geniet binnen de kortste keren van het prachtige resultaat. Vul snel het contactformulier in met uw vraag of prijsaanvraag voor het plaatsen van bijvoorbeeld hoogpolig tapijt of tapijttegels. Wij helpen u graag. Hoge kwaliteit tegen lage prijzen!

vloerbedekking plaatsen
Klusjesdienst offerte