deuren renoveren

Deuren renoveren

Hebt u wel eens aan het renoveren van uw oude deuren gedacht? Als uw binnendeuren of buitendeuren er niet meer mooi uitzien maar nog wel goed functioneren, dan hoeft u deze niet per se te vervangen. Er zijn verschillende manieren waarop u bijvoorbeeld uw eiken voordeur kunt opknappen. U leest hier meer over de opties en de voordelen. Zoekt u een schrijnwerker die u kan helpen tijdens het renoveren van deuren? Mijnklusser.be is een netwerk van erkende en ervaren schrijnwerkers. Via het offerteformulier vraagt u kosteloos en geheel vrijblijvend meerdere offertes aan. Door ze te vergelijken kunt u altijd voor de vakman met de beste voorwaarden en de laagste prijs kiezen.

Binnen- en buitendeuren

Hebt u een modern interieur met antieke eiken binnendeuren? U begrijpt dat dit geen goede match is. Als de massieve houten binnendeuren nog goed werken is het erg zonde om ze te vervangen. U kunt uw massieve houten binnendeuren opknappen door ze te schilderen. Een frisse witte kleur en eventueel ander deurbeslag zorgen ervoor dat de massieve houten binnendeuren bij uw moderne interieur passen. Het mooiste is als de voordeur match met de stijl van uw woning. Ook buitendeuren kunt u eenvoudig renoveren door ze te schilderen. Houd er bij massieve eiken buitendeuren rekening mee dat de verf bestand moet zijn tegen de weersinvloeden.

Waarom Mijn Klusser inschakelen?

Via Mijn Klusser vergelijkt u gratis meerdere schrijnwerkers bij u uit de buurt. Door te vergelijken bespaart u tot 30% op uw investering. Dat is snel verdiend!

Mijn Klusser, netwerk van erkende klusbedrijven

Specialist op het gebied van schrijnwerk, elektra, loodgieterswerk, schilderwerk, pleisterwerken en dakwerken. Snelle service.

Slim en milieuvriendelijk

Het renoveren van uw deuren heeft vele voordelen. Het renoveren van deuren brengt namelijk veel minder stress met zich mee dan het vervangen van deuren. U heeft geen last en lawaai en vuil omdat er geen deuren uitgebroken moeten worden. Daarnaast is bijkomend stucwerk niet nodig. Dankzij een renovatie geniet u binnen één dag al van moderne deuren. Een renovatie is geschikt voor elke soort deur, in alle uitvoeringen en afmetingen. Een renovatie van uw buitendeuren of binnendeuren is bovendien mogelijk in elke prijsklasse. Daarnaast is een renovatie milieuvriendelijk. U behoudt namelijk de goede kern van de deuren en het deurkozijn.

Verven of nieuw oppervlak?

Bij het opknappen van uw deuren heeft u onder andere de keuze uit verven of het oppervlak vervangen. Als u een nieuw oppervlak wilt aanbrengen behoudt u alleen de kern van de deur. Dit is een goede keuze indien u van een paneeldeur een vlakke en strakke deur wilt maken. Wanneer de deur beschadigd is kunt u er tevens voor kiezen een nieuw oppervlak aan te brengen. Zijn uw massieve eiken deuren nog in goede staat? In dat geval kunt u ze schuren en een nieuwe likje verf aanbrengen. Dankzij een kleine renovatie zien uw massieve eiken deuren er weer als nieuw uit.

deuren renovatie

Deurkozijn

Vergeet ook zeker het renoveren van de deurkozijnen en ramen niet. U kunt een houten deurkozijn eenvoudig restaureren wanneer dit nodig is. Wilt u uw deurkozijn een nieuwe look geven? Schilder deze dan in dezelfde kleur als de deur. Heeft uw deurkozijn last van houtrot? Een deurkozijn met houtrot kunt u tevens eenvoudig renoveren. Verwijder al het verrotte hout, gebruik hiervoor een beitel en hamer. Maak alles goed schoon en behandel het houten deurkozijn vervolgens met houtrot vuller. Laat dit drogen, schuur het en vervolgens begint u met verven van het kozijn. Zit er een groot gat door houtrot? Ook dan is een renovatie niet erg moeilijk. Verwijder dit deel en plaats een nieuw stuk van hetzelfde soort hout.

eiken deuren renoveren

Glas en deurbeslag

Bij het opknappen van uw deuren moet u tevens rekening houden met andere dingen zoals glas en het deurbeslag. Dankzij deze elementen past u de stijl van uw binnendeur of buitendeur helemaal aan. Heeft u bijvoorbeeld een antieke eiken voordeur? Het is leuk om nostalgisch hang- en sluitwerk te gebruiken bij uw antieke eiken voordeur. Een ijzeren voordeurklopper in plaats van klink staat erg goed op een antieke eiken voordeur. Een opbouwslot voorzien van sleutel past erg goed bij een antieke houten binnendeur. Andere elementen zoals glas-in-lood kunnen houten binnendeuren of buitendeuren tevens een antieke look geven. Houdt u meer van modern? Strakke, mat zwarte deurklinken zijn hiervoor perfect.

binnendeuren renoveren

Folie voor deuren

Het renoveren van uw deuren met behulp van folie is tevens een mogelijkheid. Wanneer uw deur nog van goede kwaliteit is en een kleine opfrisbeurt nodig heeft, dan is dit een ideale optie. Het beplakken gebeurt makkelijk en snel. De folie is effen of voorzien van prints en patronen. Het is daarnaast verkrijgbaar in vele verschillende kleuren. U hebt bijvoorbeeld de keuze uit een plakfolie voorzien van houtstructuur of een matte of glanzende folie. Dankzij het ruime aanbod geeft u de deuren tijdens een renovatie een hele andere look. Eén van de grote voordelen van het opknappen met behulp van folie is de prijs. Renoveren met plakfolie is namelijk erg goedkoop.

Besparen? Vergelijk gratis offertes!

Is uw voordeur toe aan een opknapbeurt? U hebt gelezen dat er verschillende opties zijn wanneer u uw binnen- en buitendeuren wilt opknappen. De kosten van een renovatie lopen erg uiteen. Het schilderen van een deur kost circa €40,-. Indien u dit door een vakman laat doen komen er nog loonkosten van circa €30,- overheen. Indien u de renovatie overlaat aan een ervaren vakman bent u echter verzekerd van een mooi resultaat. Wanneer u het offerteformulier invult ontvangt u meerdere offertes van schrijnwerkers aangesloten bij ons netwerk. U kiest zelf de schrijnwerker met de scherpste prijs en beste voorwaarden na het vergelijken van de offertes!