U zoekt een schrijnwerker?

Vraag vrijblijvend offertes aan

Schrijnwerker Aalst

Een schrijnwerker uit Aalst is een klusjesman gespecialiseerd in het creëren, restaureren en repareren van houten producten. Denk hierbij aan binnenschrijnwerk, zoals het maken van meubels op maat: maatkasten, tafels of deuren. Onder het buitenschrijnwerk vallen zaken zoals de ramen en een tuinpoort.

Op deze pagina vindt u meer informatie over het schrijnwerk dat een schrijnwerker uit Aalst voor u kan uitvoeren. Ook krijgt u een indicatie van de kosten voor het binnen- en buitenschrijnwerk en leest u hoe u de beste schrijnwerkerij uit de regio vindt. Wilt u besparen op de kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan via het offerteformulier.

Voordelen van een schrijnwerker

Een schrijnwerker uit Aalst maakt precies wat u in gedachten heeft. Al uw wensen kunnen daarom volledig op maat geproduceerd worden. Of u nu een tuinset wilt laten maken, of als u een totaalproject wilt laten uitvoeren: een schrijnwerker uit ons netwerk staat met alle plezier voor u klaar. U kunt een schrijnwerker inschakelen bij bijvoorbeeld een verhuizing, verbouwing of renovatie. Er zitten diverse voordelen verbonden aan de werkzaamheden van een erkend schrijnwerker:

  • Al het schrijnwerk is volledig op maat gemaakt: het past dus precies in uw woning. Zo benut u alle mogelijke ruimte optimaal.
  • Schrijnwerk zorgt voor een waardevermeerdering van uw woning. Als u verhuist kunt u bovendien de maatkasten mee verkopen.
  • De werkzaamheden zijn met de hulp van een erkend schrijnwerker uit Aalst snel afgerond.
  • U profiteert van de kennis en ervaring van een klusjesman, met hoogstaande kwaliteit als gevolg.

Binnenschrijnwerk

Wanneer wij spreken over het binnenschrijnwerk, dan gaat het om diverse zaken. De term binnenschrijnwerk staat bijvoorbeeld voor deuren en trappen aan de binnenzijde van het huis, maar ook voor meubels en ander kleiner schrijnwerk dat in huis kan worden gevonden. Een specialist op het gebied van binnenschrijnwerk kan samen met u kijken naar het veranderen van de sfeer binnenshuis, bijvoorbeeld door het combineren van ebbenhouten meubels met lichte maatkasten. Een schrijnwerker uit ons netwerk helpt u graag verder!

schrijnwerker Aalst
Schrijnwerker inschakelen
binnenschrijnwerk Aalst

Schrijnwerker voor uw interieur

Een schrijnwerker uit Aalst is op vele manieren inzetbaar: zo ook voor uw interieur. Er is een hoop mogelijk, zo zou u de vakman kunnen inschakelen voor het afwerken van uw zolder. Zo transformeert u de ongebruikte ruimte tot een extra slaap- of werkkamer. Met het plaatsen van een extra muur verdeelt u de zolder bovendien eenvoudig in twee verschillende kamers. Een andere mogelijkheid is de realisatie van meubilair op maat of het plaatsen van een vals plafond.

meubelmaker

Meubelmaker voor meubels op maat

De term schrijnwerker wordt vaak afgewisseld met termen als timmerman en meubelmaker. Wij prefereren echter schrijnwerker, omdat dit alle taken van de vakman omvat. Een schrijnwerker is meestal aangesloten bij een schrijnwerkerij. Bent u op zoek naar een schrijnwerkerij bij u in de buurt? Dan kunnen wij u verder helpen. Wij beheren een netwerk van specialisten op het gebied van schrijnwerk in Aalst. Geef uw wensen op het gebied van binnen- of buitenschrijnwerk aan en wij brengen u in contact met een lokale schrijnwerker.

maatkasten Aalst

Maatkasten

De professionals van een schrijnwerkerij uit Aalst maken uw interieur, indien gewenst, volledig op maat. Zo zijn maatkasten enorm populair. Met maatkasten benut u de beschikbare ruimte optimaal. Bekende maatkasten die schrijnwerkers geregeld plaatsen zijn vestiairekasten en dressings. Vestiairekasten plaatst men vaak in de hal en is de perfecte ruimte om al uw jassen en schoenen in op te bergen. Wie vestiairekasten laat maken, heeft uiteraard ook volledige inspraak bij de indeling van de maatkasten: wilt u graag voldoende plek voor uw schoenencollectie of wilt u de ruimte zoveel mogelijk gebruiken om uw jassen in op te bergen? Ditzelfde geldt voor het maken van een dressing. Een dressing geeft een extra luxegevoel in huis.

houten binnendeuren in Aalst

Binnendeuren

Een andere categorie die onder het binnenschrijnwerk valt: is de binnendeur. Bij een schrijnwerkerij heeft u de mogelijkheid om uw binnendeuren te laten ontwerpen. Dit komt van pas bij afwijkende deuren, bijvoorbeeld op zolders met schuine muren. Maar dit betekent ook dat u meedenkt over het uiterlijk van de deur. Dit heeft een grote invloed op de uitstraling van uw woning! Door uw standaard deuren te vervangen met een binnendeur die een sierlijke lijst heeft, creëert u relatief eenvoudig een landelijke stijl. Daar staat tegenover dat deuren met strakke lijnen juist een heel moderne sfeer uitstralen. Heeft u oude deuren en wilt u deze in ere laten herstellen? Laat deze dan door een professioneel schrijnwerker restaureren.

Binnendeur plaatsen: hoe gaat de vakman te werk?

zolder afwerken

Zolder afwerken

Bij veel nieuwbouwpanden in Aalst is het binnenschrijnwerk nog niet afgehandeld. Zeker op de zolder moet er vaak nog een groot gedeelte afgewerkt worden. Het aftimmeren van de zolder is een klus die onze klanten vaak zelf willen uitvoeren, om te besparen op de prijzen voor een verbouwing of renovatie. Hebt u hulp nodig bij de afwerking van uw zolderruimte? Aarzel dan niet om u in verbinding te stellen met een binnenschrijnwerk expert van onze schrijnwerkerij

winkelinrichting Aalst

Winkelinrichting

Naast de inrichting van uw interieur, is het tevens mogelijk om een schrijnwerkerij in te schakelen bij de inrichting van uw winkelpand. Gaat u een nieuwe zaak openen of wilt u uw winkelinrichting volledig renoveren? De winkelinrichting is van belangrijke invloed op uw succes. Een schrijnwerker uit Aalst denkt met u mee vanaf de allereerste schets en zorgt voor een onderscheidend interieur. Alle stellingen worden volledig op maat gemaakt zodat uw winkelinrichting overzichtelijk oogt.

Bent u geïnteresseerd in binnnenschrijnwerk op maat?

Vraag vrijblijvende offertes aan voor het beste schrijnwerk tegen de scherpste prijzen!

Vrijblijvende offertes

Buitenschrijnwerk

Buitenschrijnwerk omvat al het schrijnwerk dat aan de buitenzijde van een woning of bedrijfspand wordt uitgevoerd. U kunt hierbij onder andere denken aan ramen, buitendeuren en veranda’s. Het buitenschrijnwerk is een speciale categorie binnen het schrijnwerk, omdat dit steviger en bestand tegen weer en wind moet zijn. Daarnaast moet het buitenschrijnwerk regelmatig worden geschuurd en geschilder om de kans op lekkages te minimaliseren. Ook dit onderhoud aan het buitenschrijnwerk kunnen de specialisten van een schrijnwerkerij vakkundig voor u uitvoeren.

buitenschrijnwerk Aalst
Schrijnwerker inschakelen
houtskeletbouw

Houtskeletbouw

Eén van de buitenschrijnwerken die wij voor klanten in Aalst uitvoeren is de productie van houtskeletbouw. Houtskeletbouw is een prefab bouwmethode. In de schrijnwerkerij worden de houten onderdelen zoveel mogelijk op maat geproduceerd, waardoor uw woning, garage of tuinhuis in korte tijd opgebouwd kan worden. Hierbij gaat het om onderdelen van de constructie, zoals de muren, vloeren en het dak. Houtskeletbouw is een relatief voordelige methode om in een korte tijd volwaardige en duurzame woningen te kunnen bouwen.

houten gevelbekleding Aalst

Gevelbekleding

Het aanbrengen van houten gevelbekleding is een eenvoudige manier om de gevel van uw woning te beschermen tegen weersinvloeden van buitenaf, te isoleren en te verfraaien. Het hout geeft namelijk een erg warme en natuurlijke uitstraling aan uw gevel. In Aalst is gevelbekleding van tropisch hardhout op dit moment erg populair. De charme van tropisch hardhout is dat dit na verloop van tijd vergrijst. Houd er wel rekening mee dat hout enig onderhoud vereist. Zo zal u de bekleding met enige regelmaat moeten ontmossen.

deuren schijnwerker

Buitendeuren

Wij vermeldden eerder al dat een schrijnwerker gespecialiseerd kan zijn in het maken van binnendeuren. Naast binnendeuren zijn echter ook buitendeuren een mogelijke optie. Deze term staat voor alle deuren die naar buiten openen, niet alleen op de begane grond, maar ook naar het balkon. Dergelijke deuren moeten van stevig materiaal zijn gemaakt, en goed worden beveiligd om zo de kans op inbraak te verkleinen. Neem contact met een buitenschrijnwerker op als u meer wilt weten over het ontwerpen van deuren naar uw design en de kosten.

Vliegendeuren

Niets is zo fijn om ’s zomers de deuren open te zetten, maar het is enorm vervelend als u daarna last heeft van vliegen in huis. Vliegendeuren bieden hiervoor de oplossing!

ramen schrijnwerker  Aalst

Ramen

Traditioneel werden ramen van hout gemaakt. Tegenwoordig is echter kunststof zeer populair. Het voordeel van kunststof is dat dit gemakkelijk te verwerken is, een lange levensduur heeft en het zeer duurzaam is. Daar tegenover staat dat kunststof lastig te repareren is en dat u deze niet van uiterlijk kan doen veranderen. Houten ramen zijn wel eenvoudig te herstellen, en de ramen bieden bovendien een warme en authentieke uitstraling. Bent u op zoek naar een schrijnwerker die uw ramen kan vervangen? Wij helpen u graag!

Vliegenramen

Als het binnen warm is, dan is het fijn om de ramen open te zetten. Met behulp van vliegenramen krijgt u wel voldoende frisse lucht in huis maar blijven insecten buiten de deur!

houten bijgebouw  Aalst

Houten bijgebouw

Naast de houtskeletbouw voor nieuwbouwwoningen, kunnen wij uiteraard ook de houtskeletbouw voor een houten bijgebouw realiseren. Een bijgebouw heeft meerdere voordelen tegenover bijgebouwen van andere materialen. Zo is eiken erg licht om mee te werken, waardoor de fundering minder zwaar hoeft te zijn. Bovendien is een houten bijgebouw in korte tijd gerealiseerd, zeker wanneer u gebruik maakt van een prefab houtskeletbouw. U kunt er echter ook voor kiezen om een bijgebouw op maat te laten maken.

veranda in Aalst maken

Veranda

In de Verenigde Staten zijn veranda’s een gebruikelijk zicht. Veranda’s bieden namelijk schaduw tijdens zonnige dagen en dienen tijdens de wintermaanden als opslagplaats voor brandhout of tuinmeubels. Wilt u graag uw woning in Aalst verfraaien met behulp van een veranda? Een specialist uit onze schrijnwerkerij kan u hierbij van dienst zijn. Geef aan of u een eenvoudige veranda wilt laten plaatsen, of dat u de veranda wilt versieren met speciaal houtsnijwerk. Wij zorgen er vervolgens voor dat u vrijblijvend meerdere offertes op maat krijgt toegestuurd.

houten carport Aalst

Houten carport

Uit onderzoek is gebleken dat auto’s een langere levensduur hebben wanneer zij tijdens de wintermaanden beschermd zijn tegen de invloed van weer en wind. Wanneer u geen ruimte of budget heeft voor een garage, dan is een carport een goed alternatief. Een houten carport is zeer eenvoudig te realiseren, zeker met behulp van een schrijnwerker. Deze kan indien nodig binnen een paar dagen de constructie hebben staan, zodat u al snel geniet van een verbeterd wooncomfort. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

tuinpoort

Tuinpoort

Heeft u kleine kinderen of huisdieren? Dan komt een tuinpoort vast en zeker van pas. Met het plaatsen van een tuinpoort sluit u uw tuin af van de straat. Zo kunnen uw kinderen of huisdieren in de tuin spelen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat zij plotseling de straat oprennen. Een schrijnwerker maakt uw houten tuinpoort volledig op maat, zodat deze perfect aansluit op de stijl van uw woning en schutting.

Bent u geïnteresseerd in buitenschrijnwerk op maat?

Vul het formulier in en ontvang gratis offertes van schrijnwerkers uit Aalst en omgeving.

Gratis offertes ontvangen

Uurloon schrijnwerker

De kosten van een schrijnwerker verschillen per situatie. Bij sommige klussen rekent de schrijnwerker een vast uurloon. Het gemiddelde tarief verschilt per schrijnwerkerij. Gemiddeld genomen ligt het uurtarief tussen de €40,- en €50,- exclusief btw. Bij een goedkopere schrijnwerkerij liggen de kosten lager: gemiddeld tussen de €25,- tot €40,- exclusief btw per uur.

Het komt echter ook geregeld voor dat schrijnwerkers een hoger tarief rekenen: dat ligt rond de €50,- tot €60,- exclusief btw. Het is belangrijk om te kijken waar het verschil in zit. Het kan te maken hebben met ervaring, maar het is ook mogelijk dat extra kosten al bij een hogere totaalprijs zijn inbegrepen, terwijl u dit nog bij moet betalen bij een lager uurloon.

Tabel: uurtarief schrijnwerker

Uurloon schrijnwerkerGemiddeld tarief*
Laag€25,- tot €40,-
Gemiddeld€40,- tot €50,-
Hoog (afhankelijk van inbegrepen zaken)€50,- tot €60,-
*Let op: dit zijn gemiddelde kosten, exclusief btw. De exacte prijs hangt af van diverse factoren, denk aan de soort klus en de ervaring van de schrijnwerker. Benieuwd naar de prijzen? Vraag dan gratis offertes aan.

Prijs schrijnwerken

De kostprijs voor het buiten- en binnenschrijnwerk is enorm afhankelijk van het soort schrijnwerk dat u uit laat voeren. In de tabel hieronder vindt u een indicatie van de gemiddelde kostprijs, inclusief plaatsing. Laat u bijvoorbeeld een ingemaakte kast plaatsen, dan betaalt u ongeveer €175,- tot €350,- per lopende meter. Dit geldt ook voor het maken en plaatsen van vestiairekasten of een dressing. Een verlaagd plafond of scheidingsmuur kost u ongeveer €55,- tot €70,- per m². Buitenschrijnwerk is doorgaans iets duurder, dat komt vooral omdat buitenschrijnwerk van goede kwaliteit moet zijn. Gevelbekleding kost ongeveer €65,- per m² en voor buitendeuren ligt de totaalprijs ongeveer tussen de €1.200,- en €1.500,-.

Tabel: gemiddelde prijs van binnenschrijnwerk

BinnenschrijnwerkGemiddelde prijs*Omschrijving
Ingemaakte kasten€175,- tot €350,- per lopende meterKwalitatief maatwerk
Binnendeuren€400,- tot €2.500,- per deurAfhankelijk van hoeveelheid maatwerk en type deur
Scheidingsmuur€55,- tot €70,- per m²Afhankelijk van soort binnenmuur (metalen stud tot muur van betonblokken)
Verlaagd plafond (gyproc)€55,- tot €70,- per m²Afhankelijk van soort verlaagd plafond
Winkelinrichting, houtskeletbouw, zolder afwerkenPrijzen op aanvraagBetreft volledig maatwerk
*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing. De prijzen zijn ter indicatie.

Nieuwsgierig naar de kosten voor schrijnwerk in uw woning?

Ontvang meerdere offertes van schrijnwerkers uit Aalst en bespaar tot wel 40%!

Vrijblijvende offertes aanvragen

Tabel: gemiddelde prijs van buitenschrijnwerk

BuitenschrijnwerkGemiddelde prijs*Omschrijving
Gevelbekleding (hout)€65,- per m²Exclusief isolatie
Buitendeuren€1.200,- tot €1.500,- per deurStandaard afmetingen, reguliere houtsoort
Houten ramen€300,- tot €500,- per m²Inclusief plaatsing, isolatieglas en btw
Houten bijgebouw€1.500,- tot €30.000,-Prijs is afhankelijk van de gewenste houtsoort, dikte van hout, type dak, isolatie, en afwerking
Veranda (op maat)Vanaf €20.000,-Kwalitatieve veranda met voldoende ruimte. Standaard veranda’s zijn een stuk voordeliger
Houten carport (op maat)Vanaf €1.000,-Afhankelijk van houtsoort, daktype, etc.
Tuinpoort (hout)€450,- tot €6.000,-Van een eenvoudige draaipoort tot een luxe schuifpoort
*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing. De prijzen zijn ter indicatie.

Premie voor schrijnwerk mogelijk?

Afhankelijk van het soort schrijnwerk dat u laat uitvoeren, kunt u een premie aanvragen. Zo kunt u onder andere de Vlaamse renovatiepremie aanvragen voor het uitvoeren van buitenschrijnwerk. Gaat u binnenkort uw ramen of buitendeuren vervangen? Lees dan op Vlaanderen.be meer over de renovatiepremie. Daarnaast profiteert u bij verschillende schrijnwerken van een verlaagd btw-tarief. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van houten muurbekleding, vloeren of zelfs het plaatsen van een keukenblad. Op Belgium.be leest u welke werkzaamheden allemaal onder het verlaagde btw-tarief vallen. Een schrijnwerkerij uit Aalst is op de hoogte van landelijke en regionale regelingen en kan u hierover ook adviseren.

Totaalprojecten

In sommige situaties kunt u een schrijnwerker uit Aalst inschakelen voor de realisatie van totaalprojecten. U kunt hierbij denken aan de bouw van nieuwbouwwoningen: van houtskeletbouw tot aan de inrichting van het interieur. De schrijnwerker denkt mee vanaf het ontwerp. Dit houdt in dat alle onderdelen van uw woning geïntegreerd worden. Denk bijvoorbeeld aan inbouwkasten op maat in de keuken of badkamer. Ook de volledige inrichting van uw winkelpand valt onder de term totaalproject. Bent u benieuwd wat een schrijnwerkerij voor u kan betekenen tijdens de bouw van uw woning? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.

Restauratie

In oude panden zijn vaak veel houten elementen te vinden. Na verloop van tijd is slijtage of een beschadiging helaas onvermijdbaar. In dat geval is het mogelijk om een schrijnwerkerij in te schakelen voor een restauratie! Door uw houten trap, balustrade of deuren te restaureren, herstelt u deze volledig in ere. De authentieke uitstraling blijft behouden, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over de uitstraling van uw woning. Objecten die schrijnwerkers uit Aalst regelmatig restaureren zijn oude ramen en deuren, het houtwerk van monumentale panden en het restaureren van klassieke lambriseringen.

Maatwerk tegen een scherpe prijs

Van totaalproject tot klein binnenschrijnwerk: bij ons bent u terecht voor de beste service tegen de scherpste prijzen. Wat u voor het binnenschrijnwerk of buitenschrijnwerk gaat betalen is grotendeels afhankelijk van uw project. De kosten worden over het algemeen opgedeeld in twee categorieën: de arbeidskosten en de materiaalkosten. De materiaalkosten zullen per schrijnwerkerij niet veel verschillen, maar het arbeidsloon kan tientallen euro’s per uur verschillen. Wilt u zeker weten dat u niets teveel betaalt voor uw binnenschrijnwerk op maat? Vraag dan via het offerteformulier meerdere offertes aan om te vergelijken.

Welke schrijnwerker past bij uw opdracht?

Het is belangrijk om u af te vragen welke schrijnwerkerij uit Aalst het beste de opdracht voor u uit kan voeren. Er zijn vele schrijnwerk specialisten in de omgeving, die elk hun eigen beleid en werkwijze hebben. Daarnaast komt het vaak voor dat hoewel een schrijnwerker een ruime ervaring heeft binnen het vakgebied, deze toch ergens in is gespecialiseerd. Kijk daarom ook altijd naar de specialisaties van de professionals die u benadert. Zo weet u zeker dat u vakkundig wordt geholpen.

Tips voor het vergelijken van bedrijven

Er zijn nog vele andere tips die wij u kunnen geven voor het vergelijken van bedrijven die gespecialiseerd zijn in schrijnwerk. Zo kunt u kijken naar de focus van de schrijnwerkerij: zijn ze gericht op duurzaamheid, veiligheid of klantvriendelijkheid? Daarnaast zijn ook de diensten die bij de kostprijs inbegrepen zijn van belang voor het vergelijken van de bedrijven. Wij garanderen dat elke schrijnwerker uit ons netwerk uitstekend is gediplomeerd en hoog kwalitatief vakmanschap aflevert tegen aantrekkelijke prijzen.

schrijnwerk Aalst
Gratis offertes aanvragen

Schrijnwerker gezocht? Vrijblijvende offertes!

Woont u in Aalst en bent u op zoek naar een erkend timmerman uit de regio die u kan helpen bij het binnenschrijnwerk of buitenschrijnwerk? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij beheren een netwerk van vakmannen gespecialiseerd in het maken van veranda’s, meubels, deuren en ramen. Door op het offerteformulier zo exact mogelijk uw wensen aan te geven, ontvangt u vrijblijvend offertes op maat. Het is aan u om deze offertes te vergelijken met andere prijsopgaven op het gebied van kostprijs en aanbod. Zo kiest u altijd voor de schrijnwerker uit Aalst die het beste bij u past!