Schrijnwerker in Menen gezocht?

Kom direct in contact met schrijnwerkers voor uw klus. Gemakkelijk & snel!

Schrijnwerker Menen

Een schrijnwerker uit Menen is een specialist op het gebied van houtwerken. Zo maakt een schrijnwerker vakkundig nieuwe ramen, deuren en zelfs kasten voor uw woning. Wat denkt u bijvoorbeeld van mooie vestiairekasten of ingemaakte kasten voor al uw boeken. Door een schrijnwerker in te schakelen bent u verzekerd van de beste kwaliteit.

Welke soorten schrijnwerk bestaan er?

Er bestaan verschillende soorten schrijnwerken, namelijk binnen- en buitenschrijnwerk. Op deze pagina leest u er alles over. We geven u uiteraard ook meer informatie over de gemiddelde richtprijzen. Wilt u besparen op de kosten voor schrijnwerk? Vergelijk dan gratis en vrijblijvende offertes!

Start nu de offerteaanvraag!

schrijnwerker Menen

Schrijnwerker gezocht? Voordelen van een schrijnwerker!

Denkt u erover na om een timmerman uit Menen in te schakelen? Een goed idee. Een schrijnwerker biedt namelijk tal van voordelen. Dit zijn de meest belangrijke voordelen:

 • Dankzij de kennis en ervaring van een schrijnwerker uit Menen profiteert u van vakmanschap en een hoge kwaliteit.
 • Het schrijnwerk is een stuk sneller én beter uitgevoerd dan wanneer u zelf uw binnenschrijnwerk zou maken.
 • Doordat u zelf geen inspanningen hoeft te leveren, bespaart u uzelf een hoop tijd, energie en eventuele blessures of letsel.
 • Een schrijnwerker maakt alles op maat, zo heeft u inspraak bij de realisatie van al uw schrijnwerk

Houtbewerking Menen

Wilt u uw ramen, bekleding op de gevel, deuren of andere producten van hout laten maken? Schakel dan altijd een schrijnwerker uit de regio Menen in voor uw schrijnwerken! Houtbewerking vereist namelijk veel vakkennis en ervaring. Eén van de voordelen van hout is dat het materiaal zeer geschikt is om te bewerken. Vloeren, meubels of kasten? Het kan allemaal met hout! Binnen het bewerken van hout maken we een onderscheid tussen binnen- en buitenschrijnwerk.or het mooiste resultaat. Een schrijnwerker maakt onderscheid tussen binnen- en buitenschrijnwerk.

Schakel een vakman in voor het:

 • Maken van kasten, inbouwkasten en tafels voor uw woning.
 • Plaatsen van houten vloeren.
 • Monteren van valse plafonds en wandpanelen.
 • Realiseren en plaatsen van nieuwe deuren, ramen en luiken.

Een schrijnwerker voor al uw maatwerk

Houtbewerking is bijna altijd maatwerk. Deuren en ramen zijn vaak in standaardformaten verkrijgbaar. Wilt u echter een product dat helemaal aan uw wensen en eisen is aangepast, dan is maatwerk geschikt. U geeft uw wensen bij de vakman aan, die vervolgens vaak eerst een tekening maakt. Denk hierbij aan een kast die perfect past in dat ene hoekje of een handig draaikiepraam voor uw woonkamer.

Houd er wel rekening mee dat maatwerk vaak iets duurder is dan standaardformaten. Het voordeel van maatwerk is echter wel dat het helemaal is aangepast naar uw stijl en altijd perfect past. Maatwerk is mogelijk voor alle schrijnwerken.

Uurloon schrijnwerker

Het gemiddelde loon per uur van een schrijnwerker ligt tussen de €25,- en de €60,-. Hoe hoog het tarief is, is afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan de ervaring van de schrijnwerker uit Menen en de schrijnwerken die u laat uitvoeren. Een schrijnwerker met minder ervaring is meestal goedkoper, deze heeft u al voor een uurtarief vanaf €25,-. Een timmerman met veel ervaring is duurder, namelijk vanaf €50,- per uur, maar werkt vaak wel sneller.

Heb ik altijd een dure schrijnwerker nodig?

Nee, dat is zeker niet nodig. Voor veel schrijnwerken is het prima om een allround-schrijnwerker in te huren. Voor specialistische schrijnwerken, zoals het maken van een raam met afwijkende maten of een ingewikkelde kast, is het wel verstandig om een schrijnwerker met veel ervaring in te schakelen.

Wat kost een schrijnwerker?

Uurloon schrijnwerker Gemiddeld uurloon *
Laag tarief €25,- tot €40,-
Gemiddeld tarief €40,- tot €50,-
Hoog tarief (afhankelijk van inbegrepen zaken) €50,- tot €60,-

* dit zijn gemiddelde kosten, exclusief btw. Benieuwd naar de prijzen? Vraag dan direct gratis offertes aan.

Bespaar op de kosten van een ervaren schrijnwerker!

VBetaal niet te veel door gratis offertes te vergelijken.

Tips voor het vergelijken van schrijnwerkers Menen

Wanneer u het offerteformulier invult, krijgt u een aantal gratis offertes van schrijnwerkers uit de regio Menen. Door te vergelijken bespaart u aanzienlijk op de totaalprijs voor uw schrijnwerken. Wij hebben nog een aantal handige adviezen voor u waar u op moet letten tijdens het vergelijken.

Waar moet ik op letten?

Controleer altijd de totaalprijs en uit welke kostenposten deze bestaat. Hoe hoog zijn bijvoorbeeld de voorrijkosten en gaat het hier om een all-in totaalprijs of juist een uurtarief. Lees ook de voorwaarden door en bekijk of u garantie krijgt op het geleverde schrijnwerk.

binnenschrijnwerk Menen

Binnenschrijnwerk

We maken onderscheid tussen buiten- en binnenschrijnwerk. Onder binnenschrijnwerk vallen alle schrijnwerken die in uw huis in Menen plaatsvinden. Denk aan het aftimmeren van een zolder of dakkapel, het maken van meubels en gordijnkasten en het op maat maken van plinten. Uiteraard behoren het maken van parketvloeren en het plaatsen van een verlaagd plafond ook onder binnenschrijnwerk.

Zorg er ook voor dat uw woning er netjes uitziet en laat binnenschrijnwerk door een vakman uitvoeren. De vakman stemt het schrijnwerk helemaal aan, aan uw eisen, wensen en uw interieurstijl. Zo weet u zeker dat het perfect past in uw woning. Lees verder om meer te weten te komen over binnenschrijnwerk.

Houten binnendeuren Menen

Bij veel woningen in Menen zijn de binnendeuren gemaakt van hout. Schrijnwerkers zien vaak dat men de standaard deuren aanhoudt. Zonde, want een binnendeur kan zoveel doen voor uw woninginterieur! Bij een schrijnwerkbedrijf laat u uw deuren volledig op maat produceren. Dit houdt in dat u inspraak heeft in het uiterlijk.

Kiest u voor een robuuste houtsoort die goed past bij uw inrichting? Of kiest u juist een lichtere houtsoort om de moderne uitstraling te compleet te maken? U kunt er ook nog voor kiezen om beglazing in uw deuren te plaatsen. Dit zorgt voor extra licht in huis, waardoor de ruimte groter oogt.

Een binnendeur laten maken door een schrijnwerker kost, afhankelijk van het maatwerk, tussen de €400,- tot €2.500,-.

Binnendeur plaatsen: hoe gaat de vakman te werk?

Bekijk in deze video hoe een vakman vakkundig een binnendeur plaatst.

Houten trappen

De meeste trappen worden van hout gemaakt. Hout is namelijk sterk, slijt niet snel en heeft een mooie uitstraling. Daarnaast kunt u het op elk gewenst moment in elke kleur schilderen, dit geeft u veel keuzevrijheid. Een schrijnwerker gebruikt meestal hardhout voor het maken van traptreden. Hardhout is duurder dan zachthout, maar gaat wel een stuk langer mee.

U hebt de keuze uit allerlei verschillende soorten en stijlen voor het schrijnwerk. Maak bijvoorbeeld een keuze tussen dichte en een open traptreden, traptreden met een wending of draaitrap en wat voor leuningen u wilt. Uiteraard plaatsten schrijnwerkers uit Menen niet alleen vakkundig trappen naar een bovenliggende verdiepingen, ook voor zoldertrappen staat een vakman graag voor u klaar.

Schrijnwerker voor uw interieur

Het is goed mogelijk om een schrijnwerker uit Menen in te schakelen voor uw interieur. Verschillende schrijnwerken kunnen worden uitgevoerd. Denk hierbij aan het maken en plaatsen van keukenbladen, dressings en maatkasten, maar ook deuren, raamprofielen en valse plafonds. Een voordeel hiervan is dat alles naar wens en op maat wordt gemaakt. Houdt u van een landelijke interieurstijl? Of is uw interieur juist modern en strak? Geen probleem, de vakman uit Menen maakt wat u maar wilt.

kasten op maat

Kasten op maat

Maatkasten zijn een echte aanwinst voor uw woning. Maakasten kunt u laten realiseren in elke ruimte van uw huis. Denk aan een mooie vestiairekast in de hal, een mooie dressing in de slaapkamer of een handige kast onder de trap. Ook grote boekenkasten zijn mogelijk. Met een kast op maat bepaalt u de indeling, hoe de kast eruitziet en wat u graag wilt.

De vakman luistert eerst naar uw wensen en bekijkt dan de mogelijkheden voor de ruimte. Daarna maakt hij een ontwerp en wordt de kast op maat voor u gemaakt. De schrijnwerker heeft vaak handige adviezen voor u, omdat hij veel ervaring heeft met het ontwerpen van kasten op maat.

Ingemaakte kasten kosten gemiddeld €175,- tot €350,- per lopende meter. Exact weten wat de kosten voor uw op maat gemaakte kast worden? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Een nieuwe keuken op maat

Met een keuken op maat krijgt u ook eindelijk uw droomkeuken. Maatwerk is ideaal als u een andere indeling wilt en wanneer u het keukenblok helemaal wilt aanpassen naar uw stijl. De keuzes zijn eindeloos. Voor een keukenblok op maat is het handig om eerst een ontwerp te maken. Dankzij het ontwerp krijgt u al een beter beeld van uw toekomstige keukenruimte.

Plaats bijvoorbeeld een mooi keukenblad van graniet of een ander natuursteen, een grote apothekerskast voor veel opbergruimte en een gootsteen met design kraan. Een vakman plaatst niet alleen vakkundig uw nieuwe keukenruimte, maar heeft ook handig advies over de mogelijkheden.

Verlaagd plafond

Ziet uw plafondoppervlak er niet meer netjes uit? Of wilt u plafondisolatie laten plaatsen? Schakel dan een schrijnwerkfirma in voor het plaatsen van een verlaagd plafond. Deze plafonds worden meestal gemaakt met een houten of metalen frame en gipsplaten. Het plafondoppervlak ziet er weer als nieuw uit.

Wilt u besparen op de energiekosten?

Kies dan voor plafondisolatie. Doordat warmte opstijgt, verliest u veel warmte wanneer de vloeren en het dak niet geïsoleerd zijn. Er bestaan speciale plafondplaten met isolatie, maar het is ook een optie om apart isolatiemateriaal te bevestigen.

Een verlaagd plafond heeft u gemiddeld vanaf €55,- tot €70,- per m². Gelijk weten wat het plaatsen van een verlaagd plafond u kost? Start dan nu met vergelijken van prijzen.

zolder afwerken

Zolder afwerken

Heeft u een nieuwbouwwoning in Menen gekocht? Dan zal er waarschijnlijk nog een deel van het binnenschrijnwerk moeten worden afgehandeld. Zo is de zolder meestal nog niet afgewerkt. Het aftimmeren van de zolder kan zeer eenvoudig zijn, maar kan ook worden uitgebreid met onder meer isolatie. Het isoleren van de zoldervloer of het dak is gemakkelijk zelf te doen. Wilt u toch liever hulp ontvangen van een schrijnwerk professional? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Winkelinrichting

Schrijnwerkers zijn beschikbaar voor uw woning in Menen, maar ook voor winkelinrichting. De inrichting van uw winkel is een groot onderdeel van uw succes. U wilt natuurlijk dat de winkel er netjes en uitnodigend uitziet zodat uw klanten zich fijn voelen. Een mooie en verzorgde inrichting kan hieraan bijdragen. Van maatkasten tot aan raamkozijnen en deuren, een schrijnwerker uit Menen creëert graag de juiste inrichting voor u, helemaal in de stijl zoals u dit voor ogen hebt.

Op zoek naar een vakman uit Menen voor binnenschrijnwerk?

Via het offerteformulier ontvangt u snel gratis offertes van schrijnwerkers!

Wat kost binnenschrijnwerk?

Nieuwe ingemaakte kasten kosten ongeveer €175,- tot €350,- per lopende meter. De kosten worden bepaald door het type hout en de indeling. Een nieuwe binnendeur heeft een gemiddelde richtprijs tussen de €400,- en de €2.500,-. Wilt u een scheidingsmuur op de zolder plaatsen? Houd dan rekening met een gemiddelde richtprijs tussen de €55,- tot €70,- per vierkante meter.

Welke factoren beïnvloeden de totaalprijs voor het schrijnwerk?

Een aantal factoren zijn van invloed op de kosten voor het schrijnwerk. Het uurtarief van de schrijnwerker beïnvloedt de totaalprijs, het schrijnwerk dat u laat uitvoeren en de benodigde materialen. Ook het type hout is van invloed op de totaalprijs. Hardhout is bijvoorbeeld duurder dan zachthout.

Een aantal totaalprijzen voor schrijnwerk zijn op aanvraag, namelijk inrichting voor een winkel, skeletbouw en de afwerking van de zolder. Hierbij gaat het namelijk altijd om maatwerk.

Gemiddelde prijs van binnenschrijnwerk

Binnenschrijnwerk Gemiddelde prijs * Omschrijving
Ingemaakte kasten €175,- tot €350,- per lopende meter Kwalitatief maatwerk
Binnendeuren €400,- tot €2.500,- per deur Afhankelijk van hoeveelheid maatwerk en type deur
Scheidingsmuur €55,- tot €70,- per m² Afhankelijk van soort binnenmuur (metalen stud tot muur van betonblokken)
Verlaagd plafond (gyproc) €55,- tot €70,- per m² Afhankelijk van soort verlaagd plafond
Winkelinrichting, houtskeletbouw, zolder afwerken Prijzen op aanvraag Betreft volledig maatwerk

* dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing. De exacte kosten weten? Vraag dan direct offertes aan.

buitenschrijnwerk Menen

Buitenschrijnwerk

Een schrijnwerker kunt u niet alleen inschakelen voor binnenschrijnwerk, maar ook voor buitenschrijnwerk. Buitenschrijnwerk zijn alle schrijnwerken die buiten uw woning plaatsvinden. De meest voorkomende schrijnwerken zijn het maken van buitendeuren, raamprofielen en nieuwe bekleding op de gevel. Ook maakt een schrijnwerker vakkundig een carport van hout, bijgebouw en een schutting met een poort. Ook onderhoud is één van de schrijnwerken die een vakman vaak uitvoert.

Welk onderhoud is belangrijk?

U moet uw buitenschrijnwerk ééns in de vijf jaar laten onderhouden. Denk hierbij aan schilderen, controleren op houtrot en het repareren van kleine beschadigingen. Hieronder leest u meer over deze schrijnwerken.

Buitendeuren

Buitendeuren zijn vaak duurder dan binnendeuren, maar dat komt omdat ze moeten voldoen aan andere eisen. Een buitendeur moet namelijk veilig zijn en goed isoleren. U wilt natuurlijk niet dat u veel warmte verliest of dat het tocht door de buitendeuren. Beveilig uw buitendeur met cilindersloten en ander veilig deurbeslag.

Wist u dat het ook mogelijk is om uw deuren te laten renoveren door een schrijnwerker? Wanneer u uw huidige deuren wilt behouden, is het verstandig om een renovatie uit te laten voeren. De deuren zien er na de renovatie weer als nieuw uit. Eén van de voordelen is dat renoveren vaak goedkoper is dan een compleet nieuwe buitendeur.

Een buitendeur met standaard afmetingen, gemaakt door een schrijnwerker, heeft u gemiddeld voor een bedrag tussen de €1.200,- tot €1.500,-. Voor een exacte prijs vraagt u snel en gemakkelijk gratis offertes aan.

Vliegendeuren

Heeft u grote openslaande deuren of een schuifpui in de woonkamer? Deze wilt u ’s zomers natuurlijk zoveel mogelijk openzetten. Met het gebruik van vliegendeuren geniet u wel van frisse lucht maar krijgt u geen ongedierte in huis.

ramen Menen

Ramen Menen

De meeste ramen in Menen worden gemaakt van hout. Dit materiaal heeft namelijk een warme en natuurlijke uitstraling. Daarnaast kunt u het in elke gewenste kleuren laten verven. Ook isoleert hout zeer goed, waardoor u geen warmte verliest. Ramen worden meestal gemaakt van hardhout. Hardhout gaat namelijk zeer lang mee en is goed bestand tegen de weersomstandigheden.

Welke onderhoud moet ik laten doen bij ramen?

Met goed onderhoud verlengt u de levensduur van de ramen en voorkomt u problemen zoals houtrot. Onderhoud bestaat uit het kuisen van de ramen, maar ook uit het schuren en verven van de raamprofielen. Schrijnwerkers raden aan om de ramen eens in de vijf jaar te schilderen.

Houten ramen heeft u voor een bedrag tussen de €300,- tot €500,- per m². Dit is inclusief de btw, isolatieglas en plaatsing.

Vliegenramen

Een schrijnwerkbedrijf helpt u ook graag bij het creëren van vliegenramen. Vliegenramen plaatst u voor uw ramen en deze zorgen ervoor dat insecten buiten de deur blijven, zonder dat u uw frisse lucht daarvoor hoeft op te offeren.

houten gevelbekleding

Houten gevelbekleding

Op zoek naar mooie houten gevelbekleding voor uw woning in Menen? Een schrijnwerker plaatst vakkundig bekleding voor u. Bekleding van hout wordt steeds populairder, want het ziet er netjes uit en is eenvoudig te onderhouden. Bekleding op de gevel past zowel bij moderne als landelijke stijlen. Voor de bekleding hebt u de keuze uit verschillende houtsoorten, denk hierbij aan eiken, grenen en cedar. De houtsoort bepaalt voor een groot deel de uitstraling, vooral als u kiest voor lak en beits. Met deze afwerkingen blijft de houtstructuur goed zichtbaar.

Reken voor het laten plaatsen van houten gevelbekleding op een bedrag van €65,- per m². Dit is inclusief plaatsing, maar exclusief eventuele gevelisolatie.

Houtskeletbouw: een vorm van maatwerk

Wilt u een nieuwe woning of aanbouw in Menen laten bouwen? U kunt een schrijnwerker inschakelen voor het maken van de houtskeletbouw. U hebt bij het maken van een skeletbouw verschillende mogelijkheden. Zo is er bijvoorbeeld prefab skeletbouw maar het is ook mogelijk dat de timmerman ter plaatse alles uit timmert. Daarnaast kan de skeletbouw helemaal ruw of windicht en helemaal afgewerkt geleverd worden. Een groot of klein project, wij zorgen ervoor dat u ontvangt wat u wenst.

houten bijgebouw

Houten bijgebouw

Een bijgebouw maakt uw woning in Menen helemaal af. Wat dacht u bijvoorbeeld van een tuinhuis, een carport zodat uw auto altijd droog staat of een overdekking van uw terras. Een schrijnwerker uit Menen maakt wat u maar wilt. Een houten gebouw heeft een aantal voordelen. Hout is bijvoorbeeld milieuvriendelijk, het isoleert en de constructie heeft een minder zware fundering nodig. Hout, zoals eiken, heeft bovendien een mooie, warme en natuurlijke uitstraling en past bij ieder huis in Menen.

De prijs van een houten bijgebouw is erg afhankelijk van de gewenste houtsoort, dikte van het hout, isolatie en de gekozen afwerking. Prijzen lopen daardoor uit één van €1.500,- tot €30.000,-. Zet u wensen op een rij en vraag gratis en vrijblijvend offertes aan, om zicht te krijgen op de kosten voor uw houten bijgebouw.

Houten carport

Een houten carport is uitstekend geschikt voor het beschermen van uw auto tegen weer en wind. Dit is een goed alternatief voor een garage, mocht hier niet genoeg ruimte voor zijn. De professionals van een schrijnwerkbedrijf hebben ruime ervaring met het bouwen van vele constructies, waaronder carports. Heeft u maar een beperkt budget? Koop dan bij een schrijnwerker uit de regio het materiaal, en bouw de constructie zelf. Wij staan u graag bij met tips en ondersteuning.

Tuinpoort

Een tuinpoort is ideaal om ongenode gasten buiten uw tuin in Menen te houden. Daarnaast kunnen kleine kinderen of uw hond los in de tuin lopen, zonder dat u bang hoeft te zijn dat ze de straat op gaan. Een poort in de afsluiting staat dagelijks in weer en wind, een stabiele en duurzame houtsoort is daarom onmisbaar. Het is mogelijk om een standaard poort bij de bouwmarkt of tuincentrum te halen. Als u een poort op maat wilt, dan is het beter een schrijnwerker in te schakelen.

veranda Menen

Veranda Menen

In Vlaanderen hebben maar weinig huizen een veranda. Toch is het vaak een uitkomst wanneer u graag wilt genieten van de buitenlucht, maar geen serre of groot terras wilt installeren. Een veranda kan om het hele huis heen lopen, maar kan ook enkel aan de voor- of achterzijde worden geplaatst. Wilt u graag bij uw woning in Menen een veranda plaatsen, maar hebt u geen idee van de mogelijkheden? Een schrijnwerker uit Menen kan u van meer informatie voorzien en u een vrijblijvende offerte toesturen.

Een op maat gemaakte veranda van de hoogste kwaliteit laten bouwen door een schrijnwerker, kost zo’n €20.000,-. Standaard veranda’s zijn een stuk goedkoper.

Wilt u niet te veel betalen voor uw buitenschrijnwerk?

Bespaar op de kosten door gratis offertes te vergelijken!

Wat kost buitenschrijnwerk?

De richtprijzen voor buitenschrijnwerk zijn voornamelijk afhankelijk van het type schrijnwerk dat u laat uitvoeren. In de prijstabel vindt u nog meer informatie over de kosten. Zo kost nieuwe gevelbekleding ongeveer €65,- per vierkante meter. Dit is exclusief gevelisolatie. Het is verstandig om ook gevelisolatie te plaatsen, want deze investering verdient u terug door de besparing op de energiekosten.

De montage van ramen kost ongeveer €300,- tot €500,- per vierkante meter, inclusief isolerende beglazing. Een houten carport heeft u al vanaf €1.000,- en een poort in de schutting kost gemiddeld tussen de €450,- en de €6.000,-.

Gemiddelde prijs van buitenschrijnwerk

Buitenschrijnwerk Gemiddelde prijs * Omschrijving
Gevelbekleding (hout) €65,- per m² Exclusief isolatie
Buitendeuren €1.200,- tot €1.500,- per deur Standaard afmetingen, reguliere houtsoort
Houten ramen €300,- tot €500,- per m² Inclusief plaatsing, isolatieglas en btw
Houten bijgebouw €1.500,- tot €30.000,- Prijs is afhankelijk van de gewenste houtsoort, dikte van hout, type dak, isolatie, en afwerking
Veranda (op maat) Vanaf €20.000,- Kwalitatieve veranda met voldoende ruimte. Standaard veranda’s zijn een stuk voordeliger
Houten carport (op maat) Vanaf €1.000,- Afhankelijk van houtsoort, daktype, etc.
Tuinpoort (hout) €450,- tot €6.000,- Van een eenvoudige draaipoort tot een luxe schuifpoort

* dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing en btw. Vraag voor exacte prijzen direct en gratis offertes aan.

Totaalprojecten door een schrijnwerkerij

Schrijnwerkers zijn vaak allround experts. Dit is ideaal voor totaalprojecten. U hoeft dan namelijk niet allemaal verschillende vakmannen in te huren, maar één schrijnwerker. Benieuwd wat een totaalproject is? Een totaalproject is bijvoorbeeld het maken van skeletbouw, het renoveren van de hele woning en het inrichten van een complete winkel met maatkasten. Totaalprojecten zijn niet altijd grote projecten, maar ook kleine projecten.

Niet alleen zijn schrijnwerkers in te schakelen voor renovatieprojecten, maar ook voor nieuwbouw. Denk aan het afwerken van de zolder, het plaatsen van een vloer en de montage van een keukenblok.

Schrijnwerken Menen: een restauratie

Een schrijnwerkerij uit Menen is tevens in te schakelen voor een restauratie. Bij een restauratie herstelt de schrijnwerker uw houten meubels of elementen weer volledig in ere. Dit houdt in dat de authentieke uitstraling niet verloren gaat. Schrijnwerken zoals restaureren vinden regelmatig plaats bij monumentale panden, maar ook in een klassieke woning is restaureren mogelijk.

Heeft u een prachtige, oude houten lambrisering?

Zonde om deze te verwijderen of schilderen als hij ernstig beschadigd is. Door deze door een schrijnwerker te laten restaureren bent u verzekerd van een prachtig resultaat. Andere onderdelen die u kunt laten restaureren zijn de trap, de balustrade of oude houten raamprofielen of deuren.

Bespaar op de kosten voor schrijnwerken!

Vergelijk offertes en kies eenvoudig de beste schrijnwerkerij!

Premie voor schrijnwerk mogelijk?

Buiten- en binnenschrijnwerk is vakwerk: daarom ligt het uurtarief van een schrijnwerker relatief hoog. Gelukkig kunt u door middel van een premie een gedeelte van uw investering terugkrijgen. U heeft bijvoorbeeld recht op de Vlaamse renovatiepremie wanneer u uw buitenschrijnwerk laat vernieuwen. Een belangrijke voorwaarde is wel dat uw nieuwe buitenschrijnwerk voldoet aan de eisen met betrekking tot de isolatiewaarde. Op Vlaanderen.be vindt u meer informatie over de voorwaarden van deze premie voor schrijnwerken.

Hoewel er niet altijd premies beschikbaar zijn voor schrijnwerk, profiteert u wel van een verlaagd btw-tarief! Op Belgium.be leest u welke schrijnwerken onder dit verlaagde btw-tarief vallen.

Welke keurmerken zijn er bij schrijnwerken?

Bij het vergelijken van offertes voor schrijnwerken, kunt u bijvoorbeeld letten op eventuele keurmerken voor schrijnwerkers. Een keurmerk geeft aan dat een schrijnwerkerij voldoet aan eisen op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid en kwaliteit. Let er daarnaast op of de schrijnwerker de benodigde opleidingen of certificaten heeft.

Ook is het bij schrijnwerken handig om te letten op het FSC-keurmerk of het PEFC-keurmerk. Het FSC en het PEFC houden namelijk toezicht op het kappen van bossen. Met hout met dit certificaat weet u zeker dat het hout voor uw schrijnwerken op verantwoorde wijze is gekapt. Lees hier meer over op fsc.be en pefc.be.

schrijnwerk Menen

Welke schrijnwerker past bij uw opdracht?

Weet u niet precies welke schrijnwerker past bij uw schrijnwerk? De meeste schrijnwerkers zijn allround opgeleid. Dit betekent dat ze u uiteenlopende soorten schrijnwerken voor u uitvoeren. Van binnenschrijnwerk zoals het maken van een eettafel tot buitenschrijnwerk zoals het plaatsen van een raam. Voor het meeste schrijnwerk hebt u dus geen gespecialiseerde schrijnwerker nodig.

Wanneer is een specialist wel verstandig?

Wilt u speciale schrijnwerken laten uitvoeren? Denk aan inrichting voor een winkel, een raam met afwijkende maten of een grote kast met lastige indeling. Dan is het wel handig om een gespecialiseerde schrijnwerker in te schakelen. Deze specialist heeft namelijk veel ervaring en vakkennis.

Timmerman Menen inschakelen? Handige tips!

Wilt u ook een timmerman uit Menen of omgeving inschakelen voor schrijnwerken? Wij hebben nog een aantal handige tips voor u! Met een vakman bent u altijd verzekerd van hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast krijgt u deskundig advies over de mogelijkheden. Bij het vergelijken van prijsoffertes is het verstandig om te letten op de totaalprijs. Uit welke kostenposten bestaat deze totaalprijs en rekent de vakman een tarief per uur of een vaste totaalprijs voor het schrijnwerk.

Dit zijn onze adviezen voor het inschakelen van een vakman voor schrijnwerk:

 • Kies voor een schrijnwerkbedrijf uit de omgeving en bespaar op de voorrijkosten.
 • Bepaal van tevoren of u een allround schrijnwerker nodig heeft of een specialist voor maatwerk.
 • Laat diverse schrijnwerken tegelijk uitvoeren om te profiteren van een lager tarief.
 • Vergelijk altijd meerdere prijsoffertes om er zeker van te zijn dat u niet te veel betaalt voor het schrijnwerk.

Recente aanvragen uit de omgeving Menen

Realiseren schrijnwerk in Brugge
Buitenschrijnwerk uitvoeren in Kortrijk
Ramen op maat maken in Oostende
Maatwerk deuren plaatsen in Roeselare
Zolder afwerken in Waregem
Houten gevelbekleding plaatsen in Ieper
Nieuwe ramen plaatsen in Menen
Vals plafond realiseren in Wevelgem
Meerdere binnenschrijnwerken in Harelbeke
Houten veranda bouwen in Izegem

schrijnwerken Menen

Schrijnwerker gezocht Menen? Gratis offertes aanvragen

Op zoek naar een schrijnwerkbedrijf uit de omgeving van Menen voor schrijnwerken? Via onze offerteservice vindt u eenvoudig en snel de beste schrijnwerker. Bijvoorbeeld voor het plaatsen van ramen en deuren, het maken van een ingemaakte kast of ander schrijnwerk. U bent altijd verzekerd van de beste kwaliteit en krijgt deskundig advies over de schrijnwerken!

Besparen op de kosten voor schrijnwerk? Zo doet u dat!

Vul het offerteformulier in om een aantal gratis prijsoffertes van schrijnwerkers uit de regio te ontvangen. Vergelijk de aanbiedingen voor de schrijnwerken op basis van aanbod, totaalprijs en voorwaarden en kies de beste schrijnwerker. Deze offertedienst is geheel vrijblijvend.

Start nu de offerteaanvraag!

Ook voor het vinden van klusjesmannen of gyprocwerkers kunt u bij ons terecht.