Schilderwerken

Het schilderen van uw huis is een belangrijk onderdeel van het onderhoud aan uw woning. Gemiddeld wordt een huis eens in de 5 tot 7 jaar geschilderd. Denk bijvoorbeeld aan schilderwerken als het beschilderen van een buitenmuur of een deur. Veel mensen zien het verven van hun woning als een grote klus. Deze schilderwerken zijn namelijk niet in één dag gedaan. Daarbij komt nog dat er goed uitgezocht moet worden welke verfsoorten er wel en niet moeten worden gebruikt. Ook moet u zich verdiepen in de verschillende verftechnieken en zult u vele materialen moeten aanschaffen. Het is begrijpelijk dat u zo’n grote klus niet ziet zitten. Gelukkig kan een professionele schilder dit voor u doen. Mocht u toch zelf aan de slag willen dan vind u hieronder informatie over de verschillende schilderwerken rondom uw huis.

Direct offertes aanvragen

Indien u het contactformulier op deze pagina invult komt u direct in contact met diverse bedrijven uit ons bestand. De deelnemende bedrijven worden gecontroleerd op bedrijfsvoering en het geleverde werk, zodat u verzekerd bent van een perfect eindresultaat!

Waarom Mijn Klusser?

Via Mijn Klusser vergelijkt u gratis meerdere klusjesmannen bij u uit de buurt. Door te vergelijken bespaart u tot 30% op uw investering. Dat is snel verdiend!

Mijn Klusser, netwerk van erkende klusbedrijven

Specialist op het gebied van elektra, loodgieterswerk, lekkage en dakwerken. Snelle service.

Binnenschilderwerk

Binnenschilderwerken

Er zijn verschillende soorten schilderwerken. Binnenschilderwerk is daar één van. De naam zegt het al: het gaat hier om al het schilderwerken wat binnen wordt uitgevoerd. Binnenschilderwerken hebben een grote invloed op het interieur. Als er scheurtjes, blaasjes, loslatende verf of verkleuring op uw huidige binnenschilderwerken ziet zitten dan is het tijd dat er een schilder langs gaat komen. Beschadigingen aan uw wanden maken uw interieur zeker niet mooier, maar het is ook nog eens slecht voor de kwaliteit van uw pand. Een goede schilderlaag beschermt de binnenschilderwerken namelijk tegen slijtage, vocht en schimmels. Een goede verf is daarom ook nodig als het gaat om de binnenschilderwerken. Een schilder kan u adviseren wat betreft de juist verf.

Muren verven

Muren verven

Het kan zo zijn dat uw muren toe zijn aan een nieuw likje verf. Voordat u begint met schilderen moet er voorzorgen dat de ondergrond schoon is. Als dit niet het geval is, dan bestaat de kans dat de verf niet goed hecht, gaat bladderen of vlekken gaat vertonen. Begin vervolgens eerste de hoeken van de muren te verven. De randen van de muren doet u met een borstel. Daarna doet u de roller in de verf en rolt u over het rooster. Zet nu eerst enkele verticale strepen op de muur. Werk per vierkante meter. Ga vervolgens horizontaal over de verf heen om het te verdelen. Beweeg de roller daarna weer in verticale richting. Herhaal dit een aantal keren en maak zo de gehele muur af.

Plafond

U kunt op twee manieren uw plafond verven. Door middel van sauzen of spuiten. Als u er voor kiest om het plafond te sauzen dan wordt de verf op traditionele wijze aangebracht. Oftewel op een roller of kwast. Het spuiten van een plafond is een snelle en goedkope manier van schilderen. Met behulp van een spuitmachine brengt u de verf op het plafond. Voor grote oppervlakten is verfspuiten een goede werkwijze. Het kost namelijk weinig tijd. Soms kan een plafond wel een extra laag verf gebruiken. Doe dit pas als alle schilderwerken droog zijn.

Trap

Vind u het tijd worden dat uw trap geschilderd moet worden? Trek dan gauw uw oude kleren aan en ga zelf aan de slag. Maak dan allereerst de trap goed schoon met reinigingsmiddel. Spoel dit vervolgens goed schoon en maak het daarna droog. Repareer eventuele beschadigingen die dieper zijn dan 1 cm. Vul deze gaten of krassen met houtreparatiemiddel. Schuur nu de ondergrond met een schuurblokje. Poets daarna het stof weg. Begin nu met het aanbrengen van een grondlaag. Schilder eerst de zijkant en daarna de treden. Als de grondverf droog is schuurt u de treden nogmaals zachtjes. Schilder als laatst de trap met de gekozen lak.

Deuren schilderen

Deuren

Als u uw deuren wilt gaat schilderen, verwijder dan eerst de deuren uit de deurkozijnen. Begin daarna met het ontvetten. Doe dit met een mengsel van water en ammoniak. Laat nu de deuren drogen. Schuur daarna de oude verf van de deuren. Veeg vervolgens alle stof, die gecreëerd is door het schuren, weg. Werk oneffenheden weg met plamuursel. Breng nu eerst een laag grondverf aan en laat dit drogen. Vervolgens kunt u de lakverf aanbrengen. Pas wel op dat er geen druppels aan de onderkant van de deur blijven hangen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de deur gaat klemmen.

Buitenschilderwerken

Zoals u wel begrijpt zijn buitenschilderwerken alle schilderwerken die buiten worden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van een buitenmuur. Net als de binnenkant van uw huis is ook de buitenkant ontzettend belangrijk. De buitenschilderwerken beschermen uw woning tegen de verschillende weersomstandigheden. Zo moet de buitenmuur bijvoorbeeld bestand zijn tegen zowel een zonnige zomerdag met 30 graden als een koude wintersdag met sneeuw en hagel. Als u uw buitenschilderwerken goed onderhoudt dringt er daarbij ook een stuk minder snel water uw woning binnen. Verder is de buitenkant van uw woning het visitekaartje van uw gehele woonhuis. Goed schilderwerk laat uw woning stralen! Alle onderdelen van de buitenkant van uw huis kan worden geschilderd door een schilder. Dit is ook zeker aan te raden, want tijdens het buiten schilderen moet u met ontzettend veel factoren rekening houden. Denk bijvoorbeeld aan de kleur. Donkere kleuren op een buitenmuur nemen bijvoorbeeld de warmte op wat betekent dat de verflaag kan krimpen of uitzetten. Een goede schilder heeft kennis van zaken en kan u op het gebied van buiten schilderen adviseren.

Gevel

Het schilderen van de gevel valt onder de buitenschilderwerken. De gevel is immers een onderdeel van de buitenkant van uw huis. Om snel een frisse en nieuwe look aan uw woonhuis te geven, kunt u deze het beste gaan beschilderen. Het is echter niet zo dat u op elke gevel kan schilderen. Test eerst de vochtigheidsgraad van de gevel met een vochtmeter. Als deze meer dan 5% aangeeft, kunt u deze niet verven. De kans is namelijk groot dat de verf zich niet zal hechten. Als de meter minder dan 5% aangaf dan kunt u beginnen met het ontstoffen en vuil verwijderen. Eventuele beschadigen vult u met vulmiddel. Breng vervolgens een primer aan. Als deze laag droog is begin dan met het schilderen van de randen. De grotere oppervlaktes kunt u daarna verven met een muurroller. Breng na het drogen van de eerste laag verf een tweede laag aan.

Offertes aanvragen

Ziet u het toch niet zitten om zelf aan de binnenschilderwerken of buitenschilderwerken te beginnen, aarzel dan niet om de vrijblijvende offerte aan te vragen. Zo krijgt u in zicht in de kosten van de schilderwerken. U kunt zich waarschijnlijk wel voorstellen dat het beschilderen van een trap goedkoper is dan grote buitenschilderwerken. Wel is bekend dat het uurloon van een binnenschilder zo´n €30,- tot €35,- euro is. Het uurloon van de buitenschilder is iets hoger, namelijk tussen de €35,- en €40 euro. Het uurloon van de buitenschilder is hoger omdat deze schilder hogere kosten heeft. Denk bijvoorbeeld aan speciale verf en een hoogwerker. Factoren die de kosten wat betreft het inhuren van een schilder bepalen zijn het uurloon van de schilder, de materiaalkosten, de moeilijkheidsgraad van de schilderwerken en de afmetingen van het te beschilderen onderdeel.
Schilderwerk offerte