U zoekt een schrijnwerker?

Vraag vrijblijvend offertes aan

Schrijnwerker Vilvoorde

Zoekt u een schrijnwerker uit Vilvoorde? Wij zijn een netwerk van specialisten die u graag helpen bij al het binnenschrijnwerk en buitenschrijnwerk. Wilt u nieuwe houten deuren laten maken of liever een maatkast die past in uw interieur? Dat is geen probleem. Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden, werkzaamheden van een schrijnwerkerij en de kosten.

Bespaar direct op de kosten door gratis en vrijblijvende offertes te vergelijken. U vraagt de prijsoffertes eenvoudig en snel aan via het offerteformulier. Na het invullen ontvangt u meerdere aanbiedingen van schrijnwerkers uit Vilvoorde. Vergelijk en kies de beste specialist!

Voordelen van een schrijnwerker

Wilt u schrijnwerkerij laten uitvoeren door een schrijnwerker uit Vilvoorde? Met een specialist bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en snelle hulp. U hoeft zelf geen arbeidsintensief werk te doen, dit wordt allemaal voor u geregeld. Wanneer u een schrijnwerker uit Vilvoorde inschakelt, profiteert u van de volgende voordelen:

  • De schrijnwerker heeft veel ervaring en vakkennis, waardoor een klus snel wordt uitgevoerd.
  • U hoeft geen dure gereedschappen aan te schaffen.
  • Met werk op maat, wordt alles volledig naar uw wensen en eisen gebouwd.
  • U krijgt waardevol advies over de mogelijkheden.

Binnenschrijnwerk

Onder binnenschrijnwerk verstaan wij alle timmerwerken binnen in huis. Wanneer u gaat verhuizen of verbouwen, dan komt er waarschijnlijk aardig wat binnenschrijnwerk aan te pas. U kan een schrijnwerkerij inzetten voor al uw binnenschrijnwerk. Hieronder verstaan wij werkzaamheden als het verlagen van uw plafonds of het plaatsen van een valse muur. Wilt u één ruimte verdelen in twee kamers? Dan kunt u een schrijnwerker vragen om een muur op te trekken of om een schuifdeur te plaatsen. Ook is de realisatie van nieuw meubilair een optie.

schrijnwerker Vilvoorde
Schrijnwerker inschakelen
binnenschrijnwerk in Vilvoorde

Schrijnwerker voor uw interieur

Zoals wij al eerder beschreven is het mogelijk om een schrijnwerker in te schakelen voor het inrichten van uw woning. Wilt u bijvoorbeeld meubilair laten maken? Of mist u iets in uw woning?

Een schrijnwerker kan met u meedenken en komt indien gewenst met een schets of ontwerp voor uw nieuwe woon-, werk- of slaapkamer. Doordat alle onderdelen worden gemaakt weet u zeker dat alle meubelstukken goed op elkaar aansluiten.

meubelmaker in Vilvoorde

Meubelmaker voor meubels op maat

Bent u al maandenlang op zoek naar een meubelstuk dat precies in uw interieur past, maar kunt u maar niet vinden wat u zoekt? Neem dan contact op met een schrijnwerkerij! Een schrijnwerker uit Vilvoorde zet uw wensen om in realiteit. Naar aanleiding van uw omschrijving maakt de meubelmaker een overzichtelijke schets van uw gewenste meubelstuk. Als u akkoord gaat, zal hij starten met de realisatie van uw eettafel, salontafel, dressing of tuinmeubelset. Omdat alles volledig naar uw eisen wordt gemaakt, bent u er zeker van dat alles naar uw wensen is.

maatkasten

Maatkasten

Naast meubilair is het uiteraard ook mogelijk om maatkasten die in uw interieur passen te laten maken door een schrijnwerker uit Vilvoorde. Laat bijvoorbeeld vestiairekasten of een dressing maken. Het voordeel van maatkasten is dat ze erg geschikt zijn voor die scheve hoekjes in uw woning of bij scheve muren. Wanneer een standaard vestiairekast of dressing niet past of niet voldoet aan uw wensen, is het verstandig om een kast op maat te laten maken. Ook voor ingemaakte kasten. Een ander voordeel is dat u de maatkasten helemaal kunt aanpassen aan uw wensen en uw eisen. Extra planken, lades of sierelementen zijn allemaal mogelijk.

houten binnendeuren in Vilvoorde

Binnendeuren

Een binnendeur wordt vaak gemaakt van hout. Dit materiaal is zeer veelzijdig en zowel geschikt voor klassieke als moderne deuren. Bijvoorbeeld een deur met klassieke panelen. Wilt u een deur met een glazen paneel? Ook dat is geen probleem. Met glas in uw binnendeur creëert u het gevoel van meer ruimte en komt er meer licht de ruimte binnen. Laat uw binnendeur renoveren door een vakman. De vakman uit Vilvoorde schaaft de deuren bij, zodat het perfect past in het deurkozijn. Dit ziet er alleen erg mooi uit, maar geeft u ook meer gebruiksgemak. Geen last van klemmende deuren.

Binnendeur plaatsen: hoe gaat de vakman te werk?

zolder in Vilvoorde afwerken

Zolder afwerken

Wanneer u gaat verhuizen is de zolder waarschijnlijk een ruimte die onderaan uw to-do lijst staat. Dat is zonde, want het afwerken van een zolderkamer kan voor een waardevermeerdering zorgen. Schakel daarom een schrijnwerkerij in voor het afmaken voor het optrekken van een scheidingsmuur om meerdere kamers te realiseren, het realiseren van inbouwkasten voor bergruimte onder de schuine dakranden of het plaatsen van een vals plafond voor een mooie afwerking van uw zolder.

winkelinrichting  in Vilvoorde

Winkelinrichting

Gaat u een nieuwe zaak openen of wilt u gaan verbouwen? De winkelinrichting is een grote invloed op uw succes. Het inrichten van een winkelpand lijkt niet ingewikkeld, maar de inrichting moet zowel praktisch zijn als passen bij de identiteit van uw zaak. Een schrijnwerker kan u ondersteunen bij de inrichting van uw nieuwe pand en is betrokken vanaf de eerste schets. Bovendien worden alle meubelstukken speciaal voor u gemaakt.

Bent u geïnteresseerd in binnnenschrijnwerk op maat?

Vraag vrijblijvende offertes aan voor het beste schrijnwerk tegen de scherpste prijzen!

Vrijblijvende offertes

Buitenschrijnwerk

Naast binnenschrijnwerk levert een schrijnwerkerij ook vakwerk op het gebied van buitenschrijnwerk. Onder de term buitenschrijnwerk doelen wij op alle timmerwerken buitenshuis. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het vervangen van ramen en deuren. De schrijnwerkers uit ons netwerk voeren ook groter buitenschrijnwerk uit. Zij realiseren bijvoorbeeld uw houtskeletbouw op maat, plaatsen een bijgebouw of creëren uw tuinpoort. Bent u geïnteresseerd in buitenschrijnwerk? Neem dan contact op middels ons contactformulier en vraag eenvoudig meerdere offertes aan.

buitenschrijnwerk Vilvoorde
Schrijnwerker inschakelen
houtskeletbouw

Houtskeletbouw

Het realiseren van een houtskeletbouw is één van de mogelijkheden op het gebied van buitenschrijnwerk. Met houtskeletbouw worden de onderdelen van de constructie van een nieuwbouwhuis of garage zoveel mogelijk op de schrijnwerkerij gemaakt. De constructie kan dan ter plekke opgebouwd worden. Bouwen met een houtskeletbouw is een relatief voordelige methode om in korte tijd volwaardige woningen te bouwen. In de bouw gebruikt men deze methode steeds vaker vanwege de vele voordelen. Zo is er bijvoorbeeld geen droogtijd vereist voordat u kan beginnen met het afwerken van de woning.

houten gevelbekleding in Vilvoorde

Gevelbekleding

Het aanbrengen van gevelbekleding is tevens schrijnwerk dat u aan een erkend schrijnwerkerij uit Vilvoorde kan overlaten. Dit schrijnwerk wordt in Vilvoorde zowel horizontaal als verticaal aangebracht. Deze keuze is vooral afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Of de gevelbekleding nou horizontaal of verticaal is aangebracht, het biedt in beide gevallen een goede bescherming voor uw gevel. Houd er wel rekening mee dat verticale gevelbekleding sneller zal vergrijzen. Dit komt omdat het regenwater dan beter naar beneden stroomt.

deuren schijnwerker Vilvoorde

Buitendeuren

Aan buitendeuren worden andere eisen gesteld dan aan binnendeuren. Dat komt omdat de deuren altijd blootgesteld worden aan de verschillende weersinvloeden. Dit betekent dat het schrijnwerk van goede kwaliteit moet zijn, zodat ze niet aangetast worden door neerslag en kou. Bovendien moeten de deuren zorgen voor een goede isolatie, zodat u niet teveel warmte uit huis verliest. Maar het belangrijkste aspect is waarschijnlijk de veiligheid. Alle deuren moeten uw woning kunnen beschermen tegen inbraak.

Vliegendeuren

De hele dag de deur open naar uw terras? Dat levert vaak veel insecten in huis op. Voorkom dat vliegen en andere insecten uw huis binnen komen door vliegendeuren te plaatsen. De vakman plaatst de vliegendeur voor de deur, waardoor u deze open kunt laten staan.

ramen schrijnwerker

Ramen

Als uw raam niet naar behoren werkt is het voor uw wooncomfort van belang om zo snel mogelijk een schrijnwerker in te schakelen. Net als uw buitendeur moeten ook het binnenraam zorgen voor een goede beveiliging en isolatie. Wanneer uw ramen gaan rotten dan verliest u warmte en loopt u meer risico op een inbraak. Een schrijnwerkerij levert uw ramen volledig op maat die met het juiste onderhoud jarenlang meegaan. Bovendien zal de schrijnwerker de ramen zelf plaatsen, zodat u direct profiteert van een optimaal woongemak.

Vliegenramen

De ramen openzetten tijdens de warme maanden om uw huis te verkoelen en te ventileren? Het geeft vaak verkoeling maar heeft als nadeel, dat vliegen en insecten naar binnenkomen. Door vliegenramen te plaatsen voor de ramen heeft u hier geen last meer van.

houten bijgebouw in Vilvoorde

Houten bijgebouw

Steeds vaker vragen klanten uit Vilvoorde naar de mogelijkheid van een houten bijgebouw. Een bijgebouw is een extra tuinhuis, schuur, of zelfs zwembadhuis waarmee u uw woonruimte en wooncomfort vergroot. Kom tot rust in uw eikenhouten tuinhuis of gebruik een houten schuur als hobbyruimte. Het plaatsen van een aanbouw is een goede manier om de waarde van uw woning te verhogen. Voor het gebouw maakt menig klusjesman gebruik van eikenhout. Eiken is namelijk een erg sterke houtsoort die makkelijk te bewerken is.

veranda in Vilvoorde maken

Veranda

Wilt u ’s zomers graag in de schaduw buiten zitten? Zoekt u een plek om in de herfst te schuilen voor de regen? Denk dan eens aan het plaatsen van een veranda! Hiermee geniet u het hele jaar door van uw tuin. Bovendien dient het als een bescherming voor uw tuinmeubilair en andere accessoires. Een schrijnwerker uit Vilvoorde bouwt uw aanbouw volledig op maat, zodat het perfect aansluit op de stijl van uw woning.

houten carport in Vilvoorde

Houten carport

U kunt een houten carport laten bouwen voor uw auto, maar u zou er natuurlijk ook uw caravan of boot onder stallen. Daarbij bieden carports nou eenmaal een goede bescherming voor al uw tuinaccessoires, meubilair en gereedschap. Wat dacht ui van een carport met geïntegreerd fietsenhok? Het schrijnwerk wordt volledig naar uw smaak ontworpen, zodat het naadloos aansluit op de stijl van uw woning en tuin: wilt u bijvoorbeeld een carport met een plat dak, hellend dak of liever een rieten dak?

tuinpoort

Tuinpoort

Een realiseren van een tuinpoort valt onder buitenschrijnwerk. Dit vergroot de veiligheid van uw tuin, omdat huisdieren en kinderen niet zomaar weg kunnen rennen. Als u een schrijnwerkerij uit Vilvoorde inschakelt, dan bent u van begin tot eind betrokken bij de realisatie van uw tuinpoort op maat: van de eerste schets tot de keuze van het materiaal. U kan onder meer kiezen voor een dubbele of enkele tuinpoort die naturel of bewerkt opgeleverd wordt.

Bent u geïnteresseerd in buitenschrijnwerk op maat?

Vul het formulier in en ontvang gratis offertes van schrijnwerkers uit Vilvoorde en omgeving.

Gratis offertes ontvangen

Uurloon schrijnwerker

Naast materiaalkosten, moet u ook rekening houden met arbeidskosten. Het uurtarief van een schrijnwerker is afhankelijk van het type schrijnwerkerij, de ervaring van de vakman en de kwaliteit.

Wilt u een ingemaakte kast met veel details, plankjes en lades? Dan bent u meer kwijt dan een simpele kast. Het gemiddelde uurtarief van een vakman is €40,- tot €50,-. Het lagere tarief ligt tussen de €25,- tot €40,- per uur. Voor sommige grote klussen is het verstandig om een vast bedrag af te spreken. Dan heeft u geen hogere kosten wanneer het schrijnwerk onverwacht langer duurt.

Tabel: uurtarief schrijnwerker

Uurloon schrijnwerkerGemiddeld tarief*
Laag€25,- tot €40,-
Gemiddeld€40,- tot €50,-
Hoog (afhankelijk van inbegrepen zaken)€50,- tot €60,-
*Let op: dit zijn gemiddelde kosten, exclusief btw. De exacte prijs hangt af van diverse factoren, denk aan de soort klus en de ervaring van de schrijnwerker. Benieuwd naar de prijzen? Vraag dan gratis offertes aan.

Prijs schrijnwerken

De totale kosten van schrijnwerkerij zijn niet alleen afhankelijk van het tarief van de schrijnwerker uit Vilvoorde, maar van meer factoren. Denk hierbij aan het type schrijnwerk dat u wilt laten uitvoeren, de materiaalkosten en de voorrijkosten. Wilt u een nieuwe scheidingsmuur laten plaatsen? De gemiddelde kostprijs, inclusief plaatsing, is €55,- tot €70,- per m². Of wilt u uw buitendeur laten vervangen? Houdt dan rekening met een gemiddelde kostprijs tussen de €1.200,- tot €1.500,- per deur. Ingemaakte kasten kosten gemiddeld €175,- tot €350,- per lopende meter, afhankelijk van het design en de houtsoort. Bespaar door gratis offertes aan te vragen!

Tabel: gemiddelde prijs van binnenschrijnwerk

BinnenschrijnwerkGemiddelde prijs*Omschrijving
Ingemaakte kasten€175,- tot €350,- per lopende meterKwalitatief maatwerk
Binnendeuren€400,- tot €2.500,- per deurAfhankelijk van hoeveelheid maatwerk en type deur
Scheidingsmuur€55,- tot €70,- per m²Afhankelijk van soort binnenmuur (metalen stud tot muur van betonblokken)
Verlaagd plafond (gyproc)€55,- tot €70,- per m²Afhankelijk van soort verlaagd plafond
Winkelinrichting, houtskeletbouw, zolder afwerkenPrijzen op aanvraagBetreft volledig maatwerk
*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing. De prijzen zijn ter indicatie.

Nieuwsgierig naar de kosten voor schrijnwerk in uw woning?

Ontvang meerdere offertes van schrijnwerkers uit Vilvoorde en bespaar tot wel 40%!

Vrijblijvende offertes aanvragen

Tabel: gemiddelde prijs van buitenschrijnwerk

BuitenschrijnwerkGemiddelde prijs*Omschrijving
Gevelbekleding (hout)€65,- per m²Exclusief isolatie
Buitendeuren€1.200,- tot €1.500,- per deurStandaard afmetingen, reguliere houtsoort
Houten ramen€300,- tot €500,- per m²Inclusief plaatsing, isolatieglas en btw
Houten bijgebouw€1.500,- tot €30.000,-Prijs is afhankelijk van de gewenste houtsoort, dikte van hout, type dak, isolatie, en afwerking
Veranda (op maat)Vanaf €20.000,-Kwalitatieve veranda met voldoende ruimte. Standaard veranda’s zijn een stuk voordeliger
Houten carport (op maat)Vanaf €1.000,-Afhankelijk van houtsoort, daktype, etc.
Tuinpoort (hout)€450,- tot €6.000,-Van een eenvoudige draaipoort tot een luxe schuifpoort
*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing. De prijzen zijn ter indicatie.

Premie voor schrijnwerk mogelijk?

Op een aantal renovatiewerken is het mogelijk om een premie te ontvangen. Hiermee bespaart u op de totaalprijs van de schrijnwerkerij. Op de website van de overheid vindt u meer informatie over de voorwaarden en het aanvragen van een renovatiepremie. Zo moet het om een privéhuis gaan en is de premie afhankelijk van uw inkomen. Naast de premies profiteert u ook van een verlaagd btw-tarief op verbouwingswerken. Denk hierbij aan het isoleren van uw woning, het plaatsen van een nieuwe schouw, het maken van opbergkasten die vast zitten aan de woning en het maken van een aanbouw. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Federale Overheidsdienst Financiën.

Totaalprojecten

U kunt een schrijnwerker uit Vilvoorde inzetten voor verschillend schrijnwerk. Menig schrijnwerkerij staat tevens open voor het uitvoeren van totaalprojecten. Dit kan van alles zijn: van de bouw van nieuwbouwwoningen tot het plaatsen van een keukenblad of het afwerken van uw zolder.

Het voordeel van totaalprojecten is dat u tijdens de uitvoering van het schrijnwerk één aanspreekpunt heeft, die alle aspecten van de bouw of verbouwing regelt. Bent u benieuwd wat een timmerman voor u kan betekenen bij uw totaalproject? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen en vrijblijvend offertes aan te vragen.

Restauratie

Het restaureren van oude deuren, lambrisering of ander houtwerk is niet eenvoudig. Schakel daarom een ervaren schrijnwerker of restaurateur uit Vilvoorde in. De schrijnwerker gebruikt speciale gereedschappen, materialen en technieken voor het restaureren. Schakel bijvoorbeeld een schrijnwerker in voor de restauratie van een verouderd raam of deur. Of laat het de lambrisering en de puien opknappen door een vakman. Met een vakman op het gebied van restauraties bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit. Heeft u een historisch of monumentaal pand? Ook hier hebben de schrijnwerkers uit ons netwerk veel ervaring mee.

Maatwerk tegen een scherpe prijs

Elk schrijnwerk is anders, daarom is het lastig een indicatie te geven van de prijzen. In grote lijnen wordt de totaalprijs beïnvloedt door twee factoren: het uurloon van de timmerman en de materiaalkosten. Wist u dat het uurloon van een schrijnwerker tot wel tientallen euro’s kan verschillen per schrijnwerkerij? Dat komt omdat elke schrijnwerkerij het uurloon voor zichzelf mag bepalen. Gemiddeld ligt dit tussen de €25,- en €50,- per uur. Wilt u maatkasten laten produceren of bent u geïnteresseerd in een verlaagde plafonds? Vraag dan vrijblijvend meerdere offertes aan voor een duidelijk beeld van de totaalprijs.

Welke schrijnwerker past bij uw opdracht?

Wij werken samen met vele schrijnwerkerijen uit Vilvoorde. Als u offertes van de verschillende aanbieders vergelijkt, is het belangrijk om te kiezen voor een schrijnwerkerij die het beste bij u past. Zoekt u een schrijnwerker die zo snel mogelijk aan uw schrijnwerk kan beginnen, naar een vakman die schrijnwerk van hoge kwaliteit levert of zoekt u juist naar de meest voordelige schrijnwerkerij uit Vilvoorde? Kijk daarom niet alleen naar de totaalprijs, maar ook naar de kwalificaties van het bedrijf. Tip: ons netwerk bevat ook klusjesmannen, ook in Vilvoorde.

Tips voor het vergelijken van bedrijven

Zoals wij hierboven al schreven is het belangrijk om uw keuze voor het juiste klusbedrijf niet alleen van de totaalprijs af te laten hangen. Let ook op de materiaalkosten: zijn deze erbij inbegrepen of komen de kosten er nog bovenop? Zo kan het voorkomen dat het bedrijf met de laagste prijsopgave helemaal niet de meest voordelige keuze is. Lees daarom de voorwaarden zorgvuldig door zodat u weet waar u aan toe bent. Wilt u zeker weten dat de vakman kwalitatief binnenschrijnwerk of buitenschrijnwerk levert? Vraag dan om referenties.

schrijnwerk Vilvoorde
Gratis offertes aanvragen

Schrijnwerker gezocht? Vrijblijvende offertes!

Van binnenschrijnwerk tot buitenschrijnwerk, menig schrijnwerkerij uit Vilvoorde staat met alle plezier voor u klaar. U bent van begin tot eind betrokken bij het proces, zodat u zeker weet dat het schrijnwerk volledig naar uw wensen is. Zoekt u een schrijnwerker uit Vilvoorde voor het binnenschrijnwerk van uw interieur? Wilt u een vals plafond of maatkasten in uw woonkamer of bent u juist geïnteresseerd in de bouw van een bijgebouw, veranda of carport? Neem dan contact met ons op. Via het offerteformulier vraagt u eenvoudig meerdere offertes (max. 5) aan. Vergelijk de prijsopgaven op o.a. aanbod en voorwaarden en bespaar tot wel 30% op uw schrijnwerk!