Gyprocwerken bij bouwen of verbouwen?

Vergelijk gyproc plaatsers uit uw regio en bespaar op de kosten!

Gyprocwerken Deinze

Gyproc is in Deinze erg populair voor de afwerking van wanden en plafonds van verschillende afmetingen. Het is voordelig, gemakkelijk in gebruik en zorgt voor een strakke afwerking! Wilt u ook een voorzet- of scheidingswand realiseren? Ga dan snel op zoek naar een expert in gyprocwerken uit Deinze!

Op deze pagina leest u meer over de verschillende gyprocwerken die plaatsers uitvoeren. U leest welke materialen gebruikt worden en hoe het plaatsen in z’n werk gaat. Ook krijgt u meer informatie over de prijzen en leest u hoe u gemakkelijk tot wel 40% op de totaalprijs bespaart.

Navigeer naar:

Gyproc plafond | Gyproc wand | Prijs van gyprocwerken | Werkwijze bij gyprocwerken

Vind een geschikte gyproc plaatser in Deinze

Op zoek naar een gyproc plaatser uit de regio Deinze? Maak dan kosteloos gebruik van onze offerteservice. Dit geeft u de mogelijkheid om de prijzen van meerdere specialisten met elkaar te vergelijken. Zo bent u altijd verzekerd van een eerlijke prijs. Hieronder staan de drie belangrijkste voordelen van onze service.

 • Vergelijk de prijzen van meerdere specialisten uit Deinze.
 • Kies de plaatser met het beste aanbod en bespaar tot wel 40%.
 • Het vergelijken van offertes is gratis en helemaal vrijblijvend!
gyprocwerken Deinze

Gyproc plafond Deinze

Gyproc wordt in Deinze al jarenlang gebruikt voor de binnen afwerking van nieuwe en bestaande woningen. Eén van de toepassingen van gyproc, is de realisatie van het plafond.

Gyproc is erg geschikt voor de realisatie van een verlaagd plafond. Het is licht van gewicht, gemakkelijk op maat te zagen en bovendien goed te isoleren. Een gyproc plafond is op verschillende manieren te plaatsen: u heeft de keuze uit een afgehangen verlaagd plafond of een vrijdragend verlaagd plafond. Wat deze methodes inhouden en wat de verschillen zijn, leest u hieronder.

gyproc plafond Deinze

Afgehangen verlaagd plafond

Een verlaagd plafond kunt u op verschillende manieren plaatsen. Eén van de meest gebruikte methodes in Deinze is het afgehangen plafond. Dit houdt in dat de gyproc rechtstreeks tegen de originele structuur wordt gemonteerd. Deze methode is geschikt bij veel verschillende soorten plafonds, zoals hout, beton en andere materialen. Een voorwaarde voor dit verlaagd plafond is dat de originele structuur waterpas is. Als dit niet het geval is, kunt u de gyproc ook niet waterpas afwerken. In dat geval is plagyp een optie. Dit is een profiel dat het originele plafond weer waterpas maakt. Deze techniek wordt onder andere ingezet bij het afwerken van schuine daken en de realisatie van een verlaagd plafond.

Vrijdragend verlaagd plafond

Bij een vrijdragend verlaagd plafond worden de gyproc platen geplaatst met behulp van metal studs. Een metal stud is een profiel die zorgt voor voldoende stabiliteit. De vakmannen uit Deinze plaatsen metal studs tegen de wanden aan en dus niet rechtstreeks tegen het plafond. Door metalen dwarsliggers ontstaat er een metalen profiel waar de gyproc tegenaan geplaatst wordt. Dit zorgt voor een snelle plaatsing en houdt in dat verlaagde plafonds op elke gewenste hoogte mogelijk zijn. Het maakt niet uit of het oorspronkelijke plafond stabiel is, omdat hier geen gewicht aan komt te hangen. Bovendien is een vrijdragend verlaagd plafond relatief goedkoop.

Gyproc wand plaatsen Deinze

Andere gyprocwerken die vakmannen uit Deinze uitvoeren, zijn het plaatsen van wanden. Hierbij kunt u natuurlijk denken aan het optrekken van een scheidingswand, maar het is ook een optie om een voorzetwand te realiseren. Een voorzetwand komt bijvoorbeeld van pas als u uw huis beter wilt isoleren en met een scheidingswand creëert u twee aparte ruimtes van één grote kamer. Hoe het plaatsen van wanden precies gebeurt is uiteraard afhankelijk van het soort wand dat u laat plaatsen. In de meeste gevallen bestaande wanden uit metalen of houten profielen, waar de gipsplaten tegenaan geschroefd worden.

gyproc wand Deinze

Scheidingswand van gyproc

Een hele grote ruimte oogt vaak kil en onpersoonlijk. Voor iets meer sfeer in huis is de realisatie van een scheidingswand een uitstekende keuze! Een scheidingswand wordt ook veel gebruikt bij het afwerken van zolders. Door deze ruimte in twee aparte kamers te splitsen ontstaat er extra slaap- of werkruimte. Een gyproc scheidingswand is in korte tijd geplaatst, kunt u afwerken naar keuze en indien nodig heeft u het ook in korte tijd alweer verwijderd. Er zijn bovendien flexibele profielen verkrijgbaar. Hiermee is het mogelijk om ook een gebogen scheidingswand te realiseren.

Gyproc voorzetwand plaatsen

Een voorzetwand wordt in Deinze vaak geplaatst om een huis beter te isoleren of om lelijke, beschadigde of scheve wanden weg te werken. Bij een voorzetwand werkt de plaatser uit Deinze ook met houten of metalen profielen. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, plaatst hij dit profiel niet tegen de oorspronkelijke muur aan. Het profiel is met behulp van vijzen aan de vloer en het plafond bevestigd. Dit zorgt namelijk voor een uitstekende isolatie en maakt het daarnaast mogelijk om de muur waterpas aan te brengen: ook als de oorspronkelijke wanden niet waterpas zijn.

Prijs van gyprocwerken

In de tabel hieronder vindt u een indicatie van de prijzen voor verschillende gyprocwerken. Voor een verlaagd plafond betaalt u gemiddeld €55,- tot €70,- per m² en een scheidingswand is vanaf gemiddeld €40,- tot €60,- te plaatsen. Een voorzetwand is een stuk voordeliger, dit kost ongeveer €25,- tot €35,- per m². Houd er rekening mee, dat de kosten voor het afwerken hier nog overheen komen. Dit kan u heel voordelig doen, door bijvoorbeeld te kiezen voor goedkoop behang of door te schilderen, maar kiest u voor pleisterwerken dan loopt de prijs verder op. Voor meer zekerheid omtrent de prijs, vraagt u gemakkelijk en vrijblijvend offertes aan.

Prijstabel: wat kosten gyprocwerken?

Soort gyprocwerken Omschrijving Gemiddelde prijs per m² (incl. plaatsing)*
Gyproc plafond Afgehangen of vrijdragend plafond €55,- tot €70,-
Gyproc scheidingswand Enkele scheidingswand (55mm profielen, 50mm isolatie) Enkele scheidingswand (55mm profielen, 50mm isolatie)
Dubbele scheidingswand (2 gyprocplaten) €55,- tot €60,-
Gyproc voorzetwand Enkele voorzetwand (55mm profilene, 50mm isolatie) €25,- tot €30,-
Dubbele voorzetwand (2 gyprocplaten) €30,- tot €35,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag daarom vrijblijvende prijsoffertes aan om specifieke offertes te ontvangen.

Gyprocwerken, de prijs per m²

Gyprocwerken kosten per m² ongeveer €25,- tot €70,-. Dit is inclusief materiaal, btw én plaatsing! Hoeveel uw gyprocwerken precies kosten is uiteraard afhankelijk van het soort werkzaamheden dat u laat uitvoeren. Per vakman verschillen de arbeidskosten namelijk flink: elke specialist uit Deinze hanteert zijn of haar eigen uurtarief. Door te vergelijken bent u altijd verzekerd van een eerlijke prijs.

Besparen op uw gyprocwerken? Vergelijk gratis offertes!

Vergelijk gratis en vrijblijvend de prijzen van meerdere plaatsers en bespaar!

werkwijze gyproc plaatsen Deinze

Wat is de werkwijze bij gyprocwerken?

Veel mensen zijn nieuwsgierig naar de werkwijze van het plaatsen van gyproc. Hoe de gyprocwerken in Deinze verlopen is uiteraard afhankelijk van het soort gyprocwerken. Het plaatsen van een verlaagd plafond gaat anders in z’n werk dan de realisatie van een voorzetwand. Toch doorloopt een gyproc plaatser uit Deinze in principe de volgende drie stappen: het plaatsen van de metal studs of profielen, de plaatsing van de gipsplaten en eventueel de isolatie en tot slot volgt het afwerken van de platen. Het is verstandig om een vakman in te schakelen: alleen dan bent u verzekerd van het mooiste resultaat.

gyproc profielen

1. Gyproc profielen plaatsen

Om de gyproc vast te schroeven, maakt de vakman doorgaans gebruik van metal studs of profielen van hout of metaal. Dit wordt voor de wanden of plafonds langs geplaatst. In het geval van voorzetwanden, schroeft de vakman het profiel niet vast aan de wanden zelf. In dit geval gebruikt de specialist metal studs die hij tegen de vloer en het plafond plaatst. Doordat de wanden geen contact maken, profiteert u van een optimale isolatie. Na het plaatsen van de profielen of metal studs volgt het vastschroeven van de gyproc platen.

gyproc en isolatie

2. Gyproc en isolatie

De gyproc platen worden met behulp van pluggen en schroeven of vijzen bevestigd tegen het metalen of houten profiel. Laat u de wanden isoleren? Dan plaatsen de vakmannen eerst aan één kant de gyproc platen. Er blijft tussen de vloer en de plaat één centimeter ruimte zitten zodat de platen gemakkelijk te plaatsen zijn. Vanaf de andere kant van de wanden brengen zij vervolgens de isolatie aan. Het isolatiemateriaal klemmen de specialisten uit Deinze tussen het profiel. Hierdoor worden alle naden en kieren opgevuld en bent u verzekerd van een optimale isolatie. Daarna werken ze de wanden af door aan de andere kant van het profiel ook gipsplaten te monteren.

gyproc laten afwerken

3. Hoe kunt u gyproc afwerken?

Als de wanden zijn afgerond, rest u alleen nog het afwerken van de gyproc platen. De eerste stap is het voegen of plamuren van de gipsplaten. Er zitten uiteraard schroefgaten in de wanden en ook zijn de naden zichtbaar. Door deze te plamuren ontstaat er een strak resultaat. In plaats van plamuren is het ook mogelijk om vliesbehang aan te brengen. Dit geeft hetzelfde resultaat. Vliesbehang kunt u naderhand schilderen en ook dan zijn de naden in de wanden niet zichtbaar. Tot slot heeft u de keuze uit onder andere pleisterwerk, behangen of schilderen om de muur de gewenste afwerking te geven.

Gyproc plaatsers in actie.

Benieuwd naar de werkwijze van gyproc plaatsers? Bekijk dan de korte video.

Op zoek naar een gyproc plaatser in Deinze? Vergelijk offertes!

Kies de plaatser met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40%!

Soorten gyproc platen

Voor uw gyprocwerken heeft u de keuze uit verschillende soorten platen in allerlei afmetingen. Kies bijvoorbeeld voor standaard habito gipsplaten, maar er zijn ook speciale platen met extra functies verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan waterwerende gipsplaten. Deze zijn geschikt voor natte ruimtes, zoals de keuken of badkamer. Ze nemen geen vocht op en raken niet beschadigd bij aanraking met vocht. Watervaste gyproc komt voornamelijk voor in de dikte 9,5 tot 15 mm dik. Voor een betere isolatie in huis kunt u ook kiezen voor soundblock gipsplaten of gipsplaten waarin het isolatiemateriaal al verwerkt is. De diktes hiervan variëren tussen de 3 en 15 centimeter.

Meest voorkomende soorten gyproc

 • Standaard gips- of habito platen.
 • Waterwerende gipsplaat.
 • Soundblock gipsplaat.
 • Gipsplaat met isolatie.

Verlaagd btw-tarief voor gyprocwerken?

Geïnteresseerd in gyprocwerken voor de afwerking van uw huis? Als het pand ouder dan 10 jaar is dan profiteert u van een verlaagd btw-tarief!

Dit houdt in dat u over de arbeids- en materiaalkosten slechts 6% btw betaalt in plaats van de gebruikelijke 21% btw! Dit verlaagde btw-tarief houdt de prijzen aantrekkelijk. Uiteraard zitten hier nog een aantal belangrijke voorwaarden aan verbonden. Zo moet het gaan om een woonhuis en max u maximaal een derde ervan gebruiken voor professionele doeleinden. Ook moet u hiervoor een aannemer in gyprocwerken inhuren.

Gaat u zelf aan de slag, dan betaalt u over het materiaal wel gewoon de standaard 21% btw. Meer hierover leest u op belgium.be.

Voordelen inschakelen gyproc plaatser Deinze

Gyproc platen zijn gemakkelijk te verwerken. Gyprocwerken worden in Deinze daarom veelal gezien als doe-het-zelf klus. Toch is het verstandig om de gyprocwerken uit te besteden aan een vakman. Waarom? De specialist heeft veel meer ervaring. Hierdoor weet u zeker dat de wanden volledig waterpas is en dat plafonds correct bevestigd zitten. Zo bent u met de hulp van een vakman altijd verzekerd van het mooiste resultaat. Hieronder staan de belangrijkste voordelen op een rij.

 • De gyprocwerken zijn in korte tijd afgerond.
 • De aannemer in gyprocwerken geeft u een persoonlijk en professioneel advies.
 • U profiteert van een verlaagd btw-tarief op de gyprocwerken.
 • U hoeft zelf geen materialen en gereedschappen aan te schaffen.
gyproc plaatser Deinze

Besparen op gyprocwerken? Vergelijk offertes!

Wilt u ook besparen op de prijzen? Vergelijk dan kosteloos de prijsopgaven van meerdere bedrijven uit Deinze. Kies de plaatser met de beste prijs om tot wel 40% te besparen. Hoe u dit doet? Gemakkelijk met behulp van onze offertepagina. Met één muisklik ontvangt u zo spoedig mogelijk de prijsopgaven van maximaal 5 bedrijven uit uw regio. Vergelijk de prijzen en kies zo de specialist met de beste prijs-kwaliteit verhouding. Op deze manier bent u altijd verzekerd van een eerlijke prijs. Wilt u een scheidingswand optrekken? Of wilt u uw scheve muur afwerken met een voorzetwand? Vul dan snel het formulier op de offertepagina in. Bezig met een grote renovatie? Schakel tevens een schrijnwerker of klusjesman in.