Gyprocwerken bij bouwen of verbouwen?

Vergelijk gyproc plaatsers uit uw regio en bespaar op de kosten!

Gyprocwerken Dendermonde

Bent u op zoek naar een goedkope manier om één ruimte in tweeën te splitsen? Of wilt u uw lelijke plafond graag verbergen? Gyprocwerken in Dendermonde zijn geschikt voor een strakke afwerking van uw wanden en plafonds! Gyproc is voordelig en veelzijdig, waardoor het steeds populairder is. Wilt u ook gyproc laten plaatsen? Schakel dan snel een gyproc plaatser in!

Op deze pagina leest u meer over de gyprocwerken die plaatsers uit Dendermonde uitvoeren. Ook krijgt u meer informatie over de plaatsingswijze, de kosten en leest u over de verschillende soorten gyproc. Wilt u besparen op de kosten? Op deze pagina leggen we uit hoe u tot 40% op de prijs bespaart.

Navigeer naar:

Gyproc plafond | Gyproc wand | Prijs van gyprocwerken | Werkwijze bij gyprocwerken

Vind een geschikte gyproc plaatser in Dendermonde

Geïnteresseerd in gyprocwerken en zoekt u een geschikte gyproc plaatser uit Dendermonde? Maak dan kosteloos gebruik van ons netwerk en bespaar op de totaalprijs! Met het vergelijken van de prijsopgaven van meerdere plaatsers kiest u gemakkelijk voor de plaatser met het beste aanbod. De voordelen van onze service staan hieronder op een rij.

 • Krijg inzicht in de prijzen van meerdere gyproc plaatsers uit Dendermonde.
 • Kies de plaatser met het beste aanbod om tot wel 40% op de kosten te besparen.
 • Het vergelijken van offertes is gratis en helemaal vrijblijvend!
gyprocwerken Dendermonde

Gyproc plafond Dendermonde

Steeds meer inwoners van Dendermonde kiezen tijdens een verbouwing of renovatie voor een gyproc plafond. Dat is niet verrassend, want een gyproc plafond is gemakkelijk en snel te plaatsen. Hierdoor is het erg geschikt voor inbouwspots en blijven de arbeidskosten beperkt. Daar komt nog eens bij dat een aannemer in gyprocwerken het gyproc plafond strak kan afwerken. Het materiaal is brandwerend, waardoor het de brandveiligheid in huis vergroot. Er zijn verschillende manieren waarop u een gyproc plafond kunt laten plaatsen: door middel van een afgehangen verlaagd plafond of met een vrijdragend verlaagd plafond. Wat dit inhoudt en wat het verschil is tussen deze twee technieken, leest u hieronder.

gyproc plafond Dendermonde

Afgehangen verlaagd plafond

Bij een afgehangen verlaagd plafond plaatst de aannemer de gyproc rechtstreeks tegen het originele plafond. De specialist maakt dus geen gebruik van speciale beugels of een metalen frame. Dit is een geschikte keuze voor het afwerken van schuine daken en het overbruggen van een grote overspanning. De meeste materialen, zoals houten balken of beton, zijn hier geschikt voor. Een belangrijke voorwaarde is wel dat de ondergrond waterpas is. Alleen dan is ook het gyproc plafond strak af te werken. Is de onderliggende structuur niet waterpas, dan biedt het plagyp systeem de oplossing. De profielen van plagyp zorgen voor een waterpas resultaat.

Vrijdragend verlaagd plafond

Een tweede optie is het vrijdragend verlaagd plafond. In dit geval werkt de vakman met metal studs. Een metal stud is een metalen profiel die vooral veel gebruikt worden bij het afwerken van een wand. Voor het plafond worden iets sterkere metal studs gebruikt, zodat ze voldoende draagkracht hebben. De metal stud wordt aan de muren rondom bevestigd, waarna de expert hier metalen raamwerk aan vast maakt. Dit metalen frame vormt ondergrond voor de gyproc. Deze methode is geschikt voor elk plafond, ongeacht de staat van de originele structuur. Het is snel te plaatsen en het is bovendien relatief goedkoop.

Gyproc wand plaatsen Dendermonde

Gyproc is uitermate geschikt voor het optrekken van een extra wand. Er zijn verschillende soorten wanden die u met gyproc kunt realiseren. Denk onder andere aan een voorzetwand of juist een nieuwe scheidingswand. Nieuwe wanden kunnen voor u enorm waardevol zijn. Door een grote zolder op te splitsen met een scheidingswand, ontstaan er extra slaap- of werkkamers. Bovendien maken de wanden een grote, kille ruimte een stuk knusser en persoonlijker. Bij het opzetten van wanden gebruikt de plaatser vaak houten profielen. Hieronder leest u meer over de twee verschillende mogelijkheden bij het opzetten van gyproc wanden.

gyproc wanden Dendermonde

Scheidingswand van gyproc

Wilt u een grote ruimte afscheiden, kies dan voor een scheidingswand. De gyprocwerken zijn snel en eenvoudig af te ronden. Bovendien is gyproc erg voordelig in aanschaf, waardoor een scheidingswand zelfs met een beperkt budget een optie is. Door te kiezen voor flexibele profielen is het ook mogelijk om gebogen wanden te realiseren. Dit is bijvoorbeeld een geschikte optie voor klassieke woningen in Dendermonde, waarbij u een unieke sfeer wilt creëren. Een scheidingswand is geen dragende wand. Dit betekent dat u de wanden in de toekomst ook heel gemakkelijk kunt verwijderen, als u toch weer een grotere ruimte nodig heeft.

Gyproc voorzetwand plaatsen

Steeds meer mensen zetten gyprocwerken in om een voorzetwand te realiseren. Wilt u uw wanden graag bepleisteren, maar zijn ze hiervoor niet geschikt? Met een gyproc voorzetwand verbergt u snel en goedkoop een lelijke wand. Bovendien zijn de gyproc wanden op verschillende manieren af te werken: van behang tot stucwerk, en alles er tussenin. Daarnaast wordt een voorzetwand ook vaak gebruikt om wanden direct te voorzien van isolatie. Voorzetwanden komen in de meeste gevallen niet in aanraking met de originele wanden. De aannemer in gyprocwerken bevestigt de profielen tegen het plafond en de vloer.

Prijs van gyprocwerken

De prijzen van gyprocwerken zijn afhankelijk van een aantal verschillende factoren: het totaaloppervlak, de gekozen bevestigingsmethode en ook de manier waarop u de wanden afwerkt. De prijzen van gyproc plafonds variëren gemiddeld van €55,- tot €70,- per m² inclusief plaatsing. De prijs van een voorzetwand ligt ongeveer tussen de €40,- en €60,-. De prijzen zijn afhankelijk van de dikte van de scheidingswand en of u wel of niet isolatie laat plaatsen. Een voorzetwand is doorgaans iets goedkoper. Hiervoor liggen de prijzen gemiddeld tussen de €25,- tot €35,- per m². Wilt u meer duidelijkheid met betrekking tot de prijs? Twijfel dan niet om op de offertepagina het formulier in te vullen.

Prijstabel: wat kosten gyprocwerken?

Soort gyprocwerken Omschrijving Gemiddelde prijs per m² (incl. plaatsing)*
Gyproc plafond Afgehangen of vrijdragend plafond €55,- tot €70,-
Gyproc scheidingswand Enkele scheidingswand (55mm profielen, 50mm isolatie) Enkele scheidingswand (55mm profielen, 50mm isolatie)
Dubbele scheidingswand (2 gyprocplaten) €55,- tot €60,-
Gyproc voorzetwand Enkele voorzetwand (55mm profilene, 50mm isolatie) €25,- tot €30,-
Dubbele voorzetwand (2 gyprocplaten) €30,- tot €35,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag daarom vrijblijvende prijsoffertes aan om specifieke offertes te ontvangen.

Gyprocwerken, de prijs per m²

De gemiddelde prijs per m² voor gyprocwerken ligt tussen de €25,- tot €70,- per m². Deze prijs is uiteraard afhankelijk van het soort gyprocwerken dat u laat uitvoeren, de afwerking en de arbeidskosten van de plaatser uit Dendermonde. Gyprocwerken zijn relatief voordelig, waardoor het ook voor een kleiner budget erg geschikt is. Houd er rekening mee dat de prijs per plaatster verschilt, het vergelijken van offertes is een goede manier om de voordeligste aannemer in gyprocwerken te vinden.

Besparen op uw gyprocwerken? Vergelijk offertes en bespaar!

Vind een geschikte plaatser uit Dendermonde en bespaar tot wel 40%!

gyproc plaatsen Dendermonde

Wat is de werkwijze bij gyprocwerken?

Het is verstandig om een vakman in te schakelen voor het plaatsen van gyproc. Op die manier bent u verzekerd dat de wanden strak en netjes afgewerkt zijn. Een plaatser uit Dendermonde heeft nou eenmaal ruime ervaring in het plaatsen van de platen, waardoor u verzekerd bent van het beste resultaat. Hoe het plaatsen van wanden of plafonds in z’n werk gaat, verschilt uiteraard per situatie. Maar in principe doorlopen plaatsers de volgende drie stappen: het plaatsen van de profielen, gevolgd door de plaatsing van de gipsplaten en isolatie en tot slot het afwerken van de gipsplaten.

gyproc profielen

1. Gyproc profielen plaatsen

Voor een verlaagd plafond of voorzetwand worden in veel gevallen profielen gebruikt. Alleen als u kiest voor een afgehangen verlaagd plafond hoeft de specialist uit Dendermonde geen metal studs aan te brengen. Het metalen of houten profiel wordt met behulp van pluggen en schroeven bevestigd. In het geval van voorzetwanden heeft het profiel geen contact met de originele wanden: ze worden door middel van vijzen aan de vloer en aan het plafond bevestigd. Het profiel bestaat uit horizontale en verticale balken van metaal of hout. Hierop monteert de specialist uit Dendermonde de platen.

gyproc isolatie Dendermonde

2. Gyproc en isolatie

Als het profiel staat volgt de plaatsing van de platen en eventueel ook isolatie. De plaatser uit Dendermonde snijdt de platen op maat. Hij houdt er bij de afmetingen altijd rekening mee dat de platen één centimeter korter zijn dan de ruimte tussen de plafonds en vloeren. De plaat wordt met de bovenkant tegen het plafond geplaatst, waardoor er één centimeter ruimte over is bij de vloer. Doet hij dit niet, dan is het onmogelijk de platen tussen de wand te krijgen. Als de wand aan één kant gedicht is met gipsplaten, dan wordt er via de andere kant isolatiemateriaal geplaatst. Dit klemt de specialist uit Dendermonde tussen de profielen. Daarna schroeven de vakmannen de overige gipsplaten vast.

gyproc afwerken Dendermonde

3. Hoe kunt u gyproc afwerken?

Tot slot volgt het afwerken. Het afwerken is op verschillende manieren mogelijk. Voor een volledig glad resultaat laat u de voegen tussen de gyproc platen eerst plamuren. Plamuren houdt in dat u alle open ruimtes opvult. Denk hierbij aan de ruimte boven de schroeven en tussen de naden. Na het plamuren kunt u de platen afwerken op de door u gewenste methode, met een strak resultaat. Na het plamuren zijn er verschillende mogelijkheden: u kunt de wanden behangen, bepleisteren of schilderen, maar betegelen behoort ook tot de mogelijkheden. Zo geeft u de wanden de gewenste uitstraling.

Gyproc plaatsers in actie.

Benieuwd naar de werkwijze van gyproc plaatsers? Bekijk dan de korte video.

Gyproc plaatser uit Dendermonde gezocht? Vergelijk offertes!

Kies de vakman met het beste aanbod om flink op de totaalprijs te besparen.

Soorten gyproc platen

Er bestaan verschillende soorten gyproc in tal van afmetingen die specialisten inzetten voor de realisatie van plafonds of wanden. Zo heeft u onder meer de keuze voor een standaard gipsplaat, maar is het ook mogelijk een gipsplaat met ingewerkte isolatie te plaatsen. Hier hoeft de expert geen los isolatiemateriaal meer aan toe te voegen. De dikte van deze gyproc platen variëren, dankzij de isolatie, tussen de 3 en 15 centimeter. Voor vochtige ruimtes, zoals badkamers en keukens, is watervaste gyproc een geschikte keuze. Hiermee voorkomt u vochtproblemen. De dikte van watervaste gipsplaten varieert van ongeveer 9,5 tot 15 centimeter. Weet u niet welke soort habito gipsplaat de beste keuze is? Een plaatser uit Dendermonde voorziet u graag van een persoonlijk advies.

Meest voorkomende soorten gyproc

 • Standaard gipsplaat van gyproc of habito
 • Waterwerende gipsplaat
 • Soundblock gipsplaat
 • Plaat met isolatie

Verlaagd btw-tarief voor gyprocwerken?

Geïnteresseerd in gyprocwerken? Laat deze dan uitvoeren door een aannemer en profiteer van een verlaagd btw-tarief.

U betaalt over zowel de arbeids- als materiaalkosten namelijk een verlaagd btw-tarief van 6%. Dit maakt de prijzen van vakmannen uit Dendermonde een stuk aantrekkelijker. Kiest u ervoor om zelf aan de slag te gaan, dan betaalt u over het materiaal wel de standaard 21% btw. Een belangrijke voorwaarde is dat uw huis in Dendermonde minimaal 10 jaar oud is en dat het gaat op een privéwoning. Voor bedrijven geldt wel het standaard btw-tarief.

Op belgium.be leest u alle voorwaarden en regels omtrent het verlaagde btw-tarief.

Voordelen inschakelen gyproc plaatser Dendermonde

Het inschakelen van een specialist voor de gyprocwerken levert u een hoop op. Natuurlijk bent u verzekerd van het mooiste resultaat en de gyprocwerken zijn daarnaast een stuk sneller afgerond dan wanneer u zelf aan de slag zou gaan. Dankzij een persoonlijk én professioneel advies weet u zeker dat u de juiste keuze maakt. Hieronder staan de vier belangrijkste voordelen van het inhuren van een plaatser.

 • U bent verzekerd van het mooiste resultaat.
 • U profiteert van een verlaagd btw-tarief.
 • Een specialist geeft u een persoonlijk en professioneel advies.
 • Het inhuren van een expert bespaart u een hoop tijd en moeite.
gyproc plaatser Dendermonde

Besparen op gyprocwerken? Vergelijk offertes!

Wist u dat u heel gemakkelijk bespaart? Vergelijk de prijzen van meerdere plaatsers uit Dendermonde en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bent u verzekerd van de aantrekkelijkste prijzen! Het vergelijken van offertes doet u gemakkelijk met behulp van onze service. Vul het formulier op de offertepagina in en u ontvangt zo spoedig mogelijk tot wel 5 offertes: gratis en helemaal vrijblijvend! Kies de expert uit Dendermonde met het beste aanbod en bespaar zo bovendien tot wel 40% op de totaalprijs. Wilt u dit ook? Twijfel dan niet langer en vul vandaag nog het offerteformulier in. Bezig met een grote verbouwing? Schakel tevens een schrijnwerker of klusjesman in.