U zoekt een schrijnwerker?

Vraag vrijblijvend offertes aan

Schrijnwerker Brasschaat

Een schrijnwerker uit Brasschaat is een specialist op het gebied van houtwerken. Een schrijnwerkerij voert verschillende soorten binnen- en buitenschrijnwerk voor u uit. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van uw ramen of deuren, maar ook aan het realiseren van maatkasten of andere meubels op maat.

Bent u van plan om nieuwe meubels aan te schaffen? Vraag dan de hulp van een erkend schrijnwerkerij uit Brasschaat. Op deze pagina leest u meer over de verschillende soorten schrijnwerk die zij uitvoeren: binnen en buiten. Ook leest u meer over de kostprijs voor het binnenschrijnwerk en vindt u het gemiddelde uurloon van een schrijnwerker. Wilt u meer zekerheid met betrekking tot de totale kosten? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes van schrijnwerkers uit uw regio.

Voordelen van een schrijnwerker

Denkt u erover na om een timmerman uit Brasschaat in te schakelen? Een goed idee. Een schrijnwerker biedt namelijk tal van voordelen. Dit zijn de meest belangrijke voordelen:

  • Dankzij de kennis en ervaring van een schrijnwerker uit Brasschaat profiteert u van vakmanschap en een hoge kwaliteit.
  • De klus is een stuk sneller én beter uitgevoerd dan wanneer u zelf uw binnenschrijnwerk zou maken.
  • Doordat u zelf geen inspanningen hoeft te leveren, bespaart u uzelf een hoop tijd, energie en eventuele blessures of letsel.
  • Een schrijnwerker maakt alles op maat, zo heeft u inspraak bij de realisatie van al uw schrijnwerk.

Binnenschrijnwerk

Schrijnwerk kan onderverdeeld worden in twee soorten: binnenschrijnwerk en buitenschrijnwerk. Onder het binnenschrijnwerk verstaan wij de werkzaamheden van een meubelmaker, maar ook het onderhoud van deuren, ramen en trappen past bij het binnenschrijnwerk. Wilt u weten wat de diverse opties zijn voor het binnenschrijnwerk? Vraag dan een schrijnwerker uit Brasschaat om advies. Deze kan u bovendien snel en vakkundig helpen bij de diverse klussen. Uw binnenschrijnwerk is bij de medewerkers van onze schrijnwerkerij in goede handen.

schrijnwerker Brasschaat
Schrijnwerker inschakelen
binnenschrijnwerk in Brasschaat

Schrijnwerker voor uw interieur

Het is goed mogelijk om een schrijnwerker uit Brasschaat in te schakelen voor uw interieur. Verschillende klussen op het gebied van interieur kunnen worden uitgevoerd. Denk hierbij aan het maken en plaatsen van keukenbladen, dressings en maatkasten, maar ook deuren, ramen en valse plafonds. Een voordeel hiervan is dat alles naar wens en op maat wordt gemaakt. Houdt u van een landelijk interieur? Of is uw interieur juist modern en strak? Geen probleem, de vakman uit Brasschaat maakt wat u maar wilt.

meubelmaker in Brasschaat

Meubelmaker voor meubels op maat

Hoewel wij meestal spreken van een schrijnwerker, kan ook de term meubelmaker op veel van de bij ons aangesloten specialisten worden toegepast. Wilt u graag speciale en unieke meubels in uw woonkamer of keuken? Dan is het mogelijk om deze te laten maken door één van de professionals van onze schrijnwerkerij. Samen met u zullen zij kijken naar de diverse mogelijkheden binnen uw budget. Via het offerteformulier vraagt u gemakkelijk en vrijblijvend meerdere offertes aan bij verschillende schrijnwerkers uit uw regio.

maatkasten

Maatkasten

Maatkasten zijn een echte aanwinst voor uw interieur. U kunt maatkasten realiseren in praktisch iedere ruimte in huis. Denk bijvoorbeeld aan maatkasten zoals vestiairekasten in de hal, een luxe dressing in uw slaapkamer of een grote boekenkast op maat in de studeerkamer. U heeft volledige inspraak in de indeling van uw maatkasten. Laat u bijvoorbeeld een dressing bouwen, dan bepaalt u zelf waar u een hanggedeelte en leggedeelte wilt realiseren. Wilt u minder legplanken en meer ruimte voor uw schoenen of tassen in de maatkasten? Dan is dit uiteraard ook een optie. Een schrijnwerker uit Brasschaat denkt met u mee over een praktische indeling, zodat uw dressing ook gemakkelijk in gebruik is.

houten binnendeuren

Binnendeuren

Bij veel woningen in Brasschaat zijn de binnendeuren gemaakt van hout. Schrijnwerkers zien vaak dat men de standaard deuren aanhoudt. Zonde, want een binnendeur kan zoveel doen voor uw interieur! Bij een schrijnwerkerij laat u uw deuren volledig op maat produceren. Dit houdt in dat u inspraak heeft in het uiterlijk.

Kiest u voor een robuuste houtsoort die goed past bij uw inrichting? Of kiest u juist een lichtere houtsoort om de moderne uitstraling te compleet te maken? U kunt er ook nog voor kiezen om beglazing in uw deuren te plaatsen. Dit zorgt voor extra licht in huis, waardoor de ruimte groter oogt.

Binnendeur plaatsen: hoe gaat de vakman te werk?

zolder afwerken Brasschaat

Zolder afwerken

Hebt u een nieuwbouwwoning in Brasschaat gekocht? Dan zal er waarschijnlijk nog een deel van het binnenschrijnwerk moeten worden afgehandeld. Zo is de zolder meestal nog niet afgewerkt. Het aftimmeren van de zolder kan zeer eenvoudig zijn, maar kan ook worden uitgebreid met onder meer isolatie. Het isoleren van de zoldervloer of het dak is gemakkelijk zelf te doen. Wilt u toch liever hulp ontvangen van een schrijnwerk professional? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

winkelinrichting

Winkelinrichting

Schrijnwerkers zijn beschikbaar voor uw woning in Brasschaat, maar ook voor winkelinrichting. De inrichting van uw winkel is een groot onderdeel van uw succes. U wilt natuurlijk dat de winkel er netjes en uitnodigend uitziet zodat uw klanten zich fijn voelen. Een mooie en verzorgde winkelinrichting kan hier aan bijdragen. Van maatkasten tot aan ramen en deuren, een schrijnwerker uit Brasschaat creëert graag de juiste winkelinrichting voor u, helemaal in de stijl zoals u dit voor ogen hebt.

Bent u geïnteresseerd in binnnenschrijnwerk op maat?

Vraag vrijblijvende offertes aan voor het beste schrijnwerk tegen de scherpste prijzen!

Vrijblijvende offertes

Buitenschrijnwerk

Zoals gezegd is er naast het schrijnwerk binnenshuis ook een heleboel schrijnwerk buitenshuis. Dit noemen we ook wel buitenschrijnwerk. U kunt hierbij denken aan het onderhoud en vervangen van de ramen, of het gevelwerk. Het onderhouden van buitenschrijnwerk is een klus die u het beste kunt overlaten aan een ervaren schrijnwerker. Deze kan het houtwerk schuren en verven, zodat het in optimale staat blijft. Door onze schrijnwerkerij wordt geadviseerd om minimaal eens in de vijf jaar het buitenschrijnwerk bij te houden.

buitenschrijnwerk in Brasschaat
Schrijnwerker inschakelen
houtskeletbouw

Houtskeletbouw

Wilt u een nieuwe woning of aanbouw in Brasschaat laten bouwen? U kunt een schrijnwerker inschakelen voor het maken van de houtskeletbouw. U hebt bij het maken van een houtskeletbouw verschillende mogelijkheden. Zo is er bijvoorbeeld prefab houtskeletbouw maar het is ook mogelijk dat de timmerman ter plaatse alles uit timmert. Daarnaast kan de houtskeletbouw helemaal ruw of windicht en helemaal afgewerkt geleverd worden. Een groot of klein project, wij zorgen ervoor dat u ontvangt wat u wenst.

houten gevelbekleding in Brasschaat

Gevelbekleding

Bij buitenschrijnwerk hoort ook gevelbekleding. In Scandinavië en in de Verenigde Staten is het al erg populair: een gevelbekleding van hout. Ook in Brasschaat wordt het steeds populairder. U kunt ervoor kiezen om uw hele woning in Brasschaat van hout te voorzien, maar het is ook mogelijk om een deel met hout te bekleden. Hout heeft een warme uitstraling en het past goed bij zowel moderne als landelijke stijlen. U hebt de keuze uit verschillende houtsoorten voor de gevelkleding zoals eiken, grenen en Western Red Cedar.

deuren schijnwerker Brasschaat

Buitendeuren

Buitendeuren kunnen net als binnendeuren van hout worden gemaakt. Voor buitendeuren geldt echter wel een beperking voor het aantal houtsoorten dat geschikt is. De buitendeuren moeten namelijk stevig genoeg zijn om de kans op inbraak beperkt te houden. Wij raden aan om altijd te kijken naar speciale keurmerken op het gebied van (politie)veiligheid voordat u buitendeuren aanschaft. Wilt u uw oude buitendeuren laten renoveren? De schrijnwerkers uit ons netwerk helpen u daar tevens graag mee!

Vliegendeuren

Heeft u grote openslaande deuren of een schuifpui in de woonkamer? Deze wilt u ’s zomers natuurlijk zoveel mogelijk openzetten. Met het gebruik van vliegendeuren geniet u wel van frisse lucht maar krijgt u geen ongedierte in huis.

ramen schrijnwerker

Ramen

Wanneer u houten ramen hebt, dan wordt – zoals voor al het buitenschrijnwerk – geadviseerd om dit minimaal eens in de vijf jaar te onderhouden. Dit betekent dat het schrijnwerk opnieuw geschuurd moet worden, en van een extra laag verf voorzien. Door dit te doen wordt er voorkomen dat het hout gaat rotten of dat andere vochtproblemen ontstaan door de invloed van weer en wind. Meestal is het noodzakelijk om de ramen eens in de 20 jaar door een professional van een schrijnwerkerij te laten vervangen.

Vliegenramen

Een schrijnwerkerij helpt u ook graag bij het creëren van vliegenramen. Vliegenramen plaatst u voor uw ramen en deze zorgen ervoor dat insecten buiten de deur blijven, zonder dat u uw frisse lucht daarvoor hoeft op te offeren.

houten bijgebouw

Houten bijgebouw

Een bijgebouw maakt uw woning in Brasschaat helemaal af. Wat dacht u bijvoorbeeld van een tuinhuis, een carport zodat uw auto altijd droog staat of een overdekking van uw terras. Een schrijnwerker uit Brasschaat maakt wat u maar wilt. Een houten bijgebouw heeft een aantal voordelen. Hout is bijvoorbeeld milieuvriendelijk, het isoleert en een houten constructie heeft een minder zware fundering nodig. Hout, zoals eiken, heeft bovendien een mooie, warme en natuurlijke uitstraling en past bij ieder huis in Brasschaat.

veranda maken Brasschaat

Veranda

In Vlaanderen hebben maar weinig huizen een veranda. Toch kan een veranda een uitkomst bieden wanneer u graag wilt genieten van de buitenlucht, maar geen serre of groot terras wilt installeren. Een veranda kan om het hele huis heen lopen, maar kan ook enkel aan de voor- of achterzijde worden geplaatst. Wilt u graag bij uw woning in Brasschaat een veranda plaatsen, maar hebt u geen idee van de mogelijkheden? Een schrijnwerker uit ons netwerk kan u indien gewenst van meer informatie voorzien en u een vrijblijvende offerte toesturen.

houten carport in Brasschaat

Houten carport

Een houten carport is uitstekend geschikt voor het beschermen van uw auto tegen weer en wind. Dit is een goed alternatief voor een garage, mocht hier niet genoeg ruimte voor zijn. De professionals van een schrijnwerkerij hebben een ruime ervaring met het bouwen van vele constructies, waaronder carports. Hebt u maar een beperkt budget? Koop dan bij een schrijnwerker uit de regio het materiaal, en bouw de constructie zelf. Wij staan u graag bij met tips en ondersteuning.

tuinpoort

Tuinpoort

Een tuinpoort is ideaal om ongenode gasten buiten uw tuin in Brasschaat te houden. Daarnaast kunnen kleine kinderen of uw hond los in de tuin lopen, zonder dat u bang hoeft te zijn dat ze de straat op gaan. Een tuinpoort staat dagelijks in weer en wind, een stabiele en duurzame houtsoort is daarom onmisbaar. Het is mogelijk om een standaard tuinpoort bij de bouwmarkt of tuincentrum te halen. Als u een poort op maat wilt, dan is het beter een schrijnwerker in te schakelen.

Bent u geïnteresseerd in buitenschrijnwerk op maat?

Vul het formulier in en ontvang gratis offertes van schrijnwerkers uit Brasschaat en omgeving.

Gratis offertes ontvangen

Uurloon schrijnwerker

Elke schrijnwerkerij hanteert zijn eigen uurtarief. Hierdoor verschilt het uurloon van schrijnwerkers uit Brasschaat enorm. Dit kan verschillende redenen hebben. Het uurloon van een schrijnwerkerij met heel veel ervaring zal bijvoorbeeld hoger liggen dan het tarief van een schrijnwerker die net begint. Maar het kan ook voorkomen dat de ene schrijnwerker alle bijkomende kosten meerekent in het uurtarief, terwijl u deze bij een andere schrijnwerkerij nog moet betalen naast het uurloon.

Gemiddeld ligt het uurtarief tussen de €40,- tot €60,- exclusief btw. Bij voordelige schrijnwerkers ligt dit iets lager, ongeveer tussen de €25,- en €40,- exclusief btw. Vindt u een voordelige schrijnwerkerij dan ligt de kostprijs ongeveer tussen de €25,- tot €40,- per uur.

Tabel: uurtarief schrijnwerker

Uurloon schrijnwerkerGemiddeld tarief*
Laag€25,- tot €40,-
Gemiddeld€40,- tot €50,-
Hoog (afhankelijk van inbegrepen zaken)€50,- tot €60,-
*Let op: dit zijn gemiddelde kosten, exclusief btw. De exacte prijs hangt af van diverse factoren, denk aan de soort klus en de ervaring van de schrijnwerker. Benieuwd naar de prijzen? Vraag dan gratis offertes aan.

Prijs schrijnwerken

De prijzen voor schrijnwerk op maat is afhankelijk van verschillende factoren. Zo is buitenschrijnwerk doorgaans iets duurder dan binnenschrijnwerk, omdat dit goed bestand moet zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Voor ingemaakte kasten, zoals vestiairekasten, betaalt u ongeveer €175,- tot €350,- per lopende meter. Voor een scheidingsmuur of verlaagd plafond ligt de kostprijs ongeveer tussen de €55,- en €70,- per m². Laat u buitenschrijnwerk plaatsen, dan betaalt u voor houten ramen ongeveer €300,- tot €500,- per m². Een veranda is verkrijgbaar vanaf €20.000,- en een houten carport laat u al plaatsen vanaf gemiddeld €1.000,-. Wilt u graag meer duidelijkheid met betrekking tot de prijzen van uw binnenschrijnwerk? Vergelijk dan vrijblijvend offertes van schrijnwerkers uit Brasschaat.

Tabel: gemiddelde prijs van binnenschrijnwerk

BinnenschrijnwerkGemiddelde prijs*Omschrijving
Ingemaakte kasten€175,- tot €350,- per lopende meterKwalitatief maatwerk
Binnendeuren€400,- tot €2.500,- per deurAfhankelijk van hoeveelheid maatwerk en type deur
Scheidingsmuur€55,- tot €70,- per m²Afhankelijk van soort binnenmuur (metalen stud tot muur van betonblokken)
Verlaagd plafond (gyproc)€55,- tot €70,- per m²Afhankelijk van soort verlaagd plafond
Winkelinrichting, houtskeletbouw, zolder afwerkenPrijzen op aanvraagBetreft volledig maatwerk
*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing. De prijzen zijn ter indicatie.

Nieuwsgierig naar de kosten voor schrijnwerk in uw woning?

Ontvang meerdere offertes van schrijnwerkers uit Brasschaat en bespaar tot wel 40%!

Vrijblijvende offertes aanvragen

Tabel: gemiddelde prijs van buitenschrijnwerk

BuitenschrijnwerkGemiddelde prijs*Omschrijving
Gevelbekleding (hout)€65,- per m²Exclusief isolatie
Buitendeuren€1.200,- tot €1.500,- per deurStandaard afmetingen, reguliere houtsoort
Houten ramen€300,- tot €500,- per m²Inclusief plaatsing, isolatieglas en btw
Houten bijgebouw€1.500,- tot €30.000,-Prijs is afhankelijk van de gewenste houtsoort, dikte van hout, type dak, isolatie, en afwerking
Veranda (op maat)Vanaf €20.000,-Kwalitatieve veranda met voldoende ruimte. Standaard veranda’s zijn een stuk voordeliger
Houten carport (op maat)Vanaf €1.000,-Afhankelijk van houtsoort, daktype, etc.
Tuinpoort (hout)€450,- tot €6.000,-Van een eenvoudige draaipoort tot een luxe schuifpoort
*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing. De prijzen zijn ter indicatie.

Premie voor schrijnwerk mogelijk?

Buiten- en binnenschrijnwerk is vakwerk: daarom ligt het uurtarief relatief van een schrijnwerker relatief hoog. Gelukkig kunt u door middel van een premie een gedeelte van uw investering terugkrijgen. U heeft bijvoorbeeld recht op de Vlaamse renovatiepremie wanneer u uw buitenschrijnwerk laat vernieuwen. Een belangrijke voorwaarde is wel dat uw nieuwe buitenschrijnwerk voldoet aan de eisen met betrekking tot de isolatiewaarde. Op Vlaanderen.be vindt u meer informatie over de voorwaarden van deze premie. Hoewel er geen premies beschikbaar zijn voor ander schrijnwerk, profiteert u wel van een verlaagd btw-tarief! Op Belgium.be leest u welke schrijnwerken onder dit verlaagde btw-tarief vallen.

Totaalprojecten

De schrijnwerkers uit onze schrijnwerkerij zijn allround experts. U bent dus ook voor totaalprojecten bij ons aan het juiste adres. De vakmannen uit onze schrijnwerkerij zijn beschikbaar voor zowel nieuwbouw als renovatie totaalprojecten. U kunt hierbij denken aan het maken van een houtskeletbouw, het renoveren van de hele keuken en eetruimte of het inrichten van een complete winkel inclusief maatkasten en deuren. Hebt u bouwplannen? Uw grootste uitdaging is waarschijnlijk het vinden van de juiste partners. Het maakt bij ons niet uit of u een kleine klus hebt, of een groot totaalproject. Alle schrijnwerkers leveren vakwerk en zorgen ervoor dat u tevreden bent over het geleverde werk.

Restauratie

Een schrijnwerkerij uit Brasschaat is tevens in te schakelen voor een restauratie. Bij een restauratie herstelt de schrijnwerker uw houten meubels of elementen weer volledig in ere. Dit houdt in dat de authentieke uitstraling niet verloren gaat. Een restauratie vindt regelmatig plaats bij monumentale panden, maar ook in een klassieke woning is een restauratie mogelijk. Heeft u een prachtige, oude houten lambrisering? Zonde om deze te verwijderen of schilderen als hij ernstig beschadigd is. Door deze door een schrijnwerker te laten restaureren bent u verzekerd van een prachtig resultaat. Andere onderdelen die u kunt laten restaureren zijn de trap, de balustrade of oude houten ramen of deuren.

Maatwerk tegen een scherpe prijs

Via ons bent u verzekerd van maatwerk tegen een scherpe kostprijs. Benieuwd wat u voor het werk gaat betalen? Dit hangt af van verschillende factoren. De grootte van de klus is hier bijvoorbeeld van invloed op. Ook de moeilijkheidsgraad van de klus. Een keuken voorzien van vele kleine details neemt bijvoorbeeld meer tijd in beslag dan een moderne keuken met strakke deuren. Ook de ervarenheid van de schrijnwerker is van invloed.

Benieuwd naar een prijsindicatie van de klus die u wilt laten uitvoeren? Vraag dan gratis en helemaal vrijblijvend een aantal offertes aan via de offertepagina.

Welke schrijnwerker past bij uw opdracht?

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Brasschaat de vraag voor welke schrijnwerk specialist zij het beste kunnen kiezen. Het antwoord hierop is afhankelijk van de klus, het beschikbare budget en de exacte wensen die u heeft. Wilt u graag een specialist uit de regio inschakelen via ons netwerk? Geef dan op het offerteformulier zo nauwkeurig mogelijk uw wensen en vragen aan. Wij kunnen op basis daarvan bepalen welke schrijnwerkers deze opdracht het beste kunnen vervullen. U kan vervolgens zelf de offertes met elkaar vergelijken.

Tips voor het vergelijken van bedrijven

Het vergelijken van bedrijven kan op diverse manieren. Ten eerste is natuurlijk de uiteindelijke totaalprijs van belang. Daarbij moet u niet alleen kijken naar de kostprijs die op het eindformulier staat, maar tevens eventuele extra kosten die hierbij komen. Dit zijn onder andere kosten voor levering van het materiaal of de aanrijdtijd.

Een tweede optie is om te kijken naar de keurmerken van het bedrijf en hun missie. Dit zegt vaak veel over het bedrijf en haar werkwijze.

schrijnwerk Brasschaat
Gratis offertes aanvragen

Schrijnwerker gezocht? Vrijblijvende offertes!

Bent u op zoek naar een erkend schrijnwerker of klusjesman uit Brasschaat? Hebt u een vraag over binnenschrijnwerk bij u thuis? Of bent u benieuwd naar de prijzen voor binnenschrijnwerk? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Vul op het offerteformulier uw vragen in en wij beantwoorden uw hulpvraag spoedig. U ontvangt bovendien zo spoedig mogelijk vrijblijvende offertes van de specialisten uit de buurt. Het is aan u om hieruit de schrijnwerker te kiezen die het beste bij u past. Voor welke schrijnwerker u ook kiest, wij garanderen dat u altijd snel en vakkundig wordt geholpen!