U zoekt een schrijnwerker?

Vraag vrijblijvend offertes aan

Schrijnwerker Brecht

Een schrijnwerker uit Brecht kan veel betekenen op het gebied van binnen- en buitenschrijnwerk. Heeft u nieuwe ramen nodig? Of wilt u binnenkort de houten deuren eindelijk vervangen? Schakel dan een schrijnwerkerij uit de buurt in! Ook voor het creëren van maatkasten en ander meubilair op maat moet u bij een schrijnwerkerij uit Brecht zijn.

Op deze pagina vindt u meer informatie over het buiten- en binnenschrijnwerk dat een schrijnwerker uitvoert. Ook krijgt u een indicatie van de kosten per project. Bent u nieuwsgierig naar de kostprijs voor een specifieke klus? Vergelijk dan vrijblijvend offertes en bespaar!

Voordelen van een schrijnwerker

Een schrijnwerker kan u ondersteunen bij al uw binnen- en buitenschrijnwerk. Er zitten diverse voordelen aan het inschakelen van een schrijnwerker. Zo zorgt u er met uw buitenschrijnwerk bijvoorbeeld voor dat de uitstraling van uw woonhuis in optimale staat blijft. De buitenkant van uw woning is het visitekaartje van uw woning, dus een schrijnwerker uit Brecht draagt bij aan het verhogen van de waarde. Daar komt bij dat al het schrijnwerk binnenshuis volledig op maat wordt gemaakt. Dat betekent dat alle onderdelen naadloos op elkaar aansluiten, wat zorgt voor een strak resultaat. De belangrijkste voordelen van het inschakelen van een erkend schrijnwerker zijn:

  • Schrijnwerken zorgen voor een waardevermeerdering van uw huis.
  • De schrijnwerker levert maatwerk.
  • Sneller voltooid dan wanneer u zelf aan de slag gaat.
  • Garantie op het afgeleverde werk.

Binnenschrijnwerk

Onder het binnenschrijnwerk vallen verschillende zaken. Zo kunt u bij het binnenschrijnwerk denken aan meubels en kasten, maar een schrijnwerker uit ons netwerk maakt ook deuren, ramen en trappen. Wilt u graag een authentieke sfeer creëren binnenshuis? Kijk dan naar de mogelijkheden voor combinaties van houtsoorten. Door lichte en donkere houten meubels met elkaar te combineren zal uw woning in Brecht warmte en rust uitstralen. De medewerkers van een schrijnwerkerij helpen u graag verder bij het maken van een keuze.

schrijnwerker Brecht
Schrijnwerker inschakelen
binnenschrijnwerk Brecht

Schrijnwerker voor uw interieur

U zou een schrijnwerker in kunnen zetten voor het realiseren van meubelstukken op maat voor uw interieur. Heeft u last van een schuine muur of scheve muur waar u geen standaard kast kwijt kan? Een schrijnwerker uit Brecht zal de ruimte optimaal benutten. Een schrijnwerker kan echter nog meer betekenen voor het interieur. Wat dacht u van het verlagen van het plafond of het afwerken van de zolder? De vakman zou zelfs een tussenmuur kunnen optrekken, waardoor een ruime zolder eenvoudig in twee slaapkamers verdeeld wordt.

meubelmaker

Meubelmaker voor meubels op maat

Een erkend schrijnwerker is gediplomeerd als meubelmaker. Veel mensen denken echter dat een meubelmaker die zich heeft gespecialiseerd in hout, alleen maar ruwe steigerhouten producten aflevert. Dit hoeft echter niet het geval te zijn. Een schrijnwerker kan ook zeer verfijnde meubels afleveren, die versierd zijn met houtsnijwerk. De maatkasten, tafels en bureaus die de specialisten van onze schrijnwerkerij maken, passen in een klassieke studeerkamer of geven een modern tintje aan uw woningkamer. Uw binnenschrijnwerk is bij ons in goede handen!

maatkasten Brecht

Maatkasten

Onder het binnenschrijnwerk valt tevens de productie van maatkasten. Kasten op maat komen van pas in ieder vertrek in huis. Is uw badkamer bijvoorbeeld zeer klein en wilt u de beschikbare ruimte optimaal benutten? Dan zijn maatkasten een uitkomst. Maar een schrijnwerkerij kan ook een keukenblad plaatsen of maatkasten voor uw keuken, hal of woonkamer realiseren. Wat dacht u van een luxe vestiairekasten onder de trap zodat u al uw jassen, schoenen en accessoires kunt opbergen? Dankzij vestiairekasten is alles uit het zicht en lijkt de hal een stuk groter. Een andere vorm van maatkasten die een schrijnwerkerij levert, zijn dressings. Met een dressing hebt u uw eigen kast op maat in de slaapkamer met voldoende ruimte voor al uw kleding en accessoires.

houten binnendeuren

Binnendeuren

U staat er misschien niet altijd bij stil, maar de binnendeuren hebben een grote invloed op de uitstraling van uw woning. Standaard deuren zijn vaak kil en hebben weinig sfeer. Een schrijnwerkerij maakt ook deuren voor u op maat. Dit houdt in dat u zelf inspraak hebt in de stijl van de deuren. Woont u in een moderne woning? De schrijnwerker maakt dan gebruik van strakke lijnen en vormen om deze moderne stijl door te voeren in de deuren. In het geval van een klassieke of landelijke woning zijn sierlijke lijsten in de deur juist een mooie toevoeging aan uw interieur. Een binnendeur van esdoornhout of ebbenhout kan u bovendien combineren met een glasplaat, waarmee een elegante uitstraling ontstaat.

Binnendeur plaatsen: hoe gaat de vakman te werk?

zolder afwerken Brecht

Zolder afwerken

Veel nieuwbouwpanden in Brecht hebben nog geen afgewerkte zolder. Het afwerken van de zolder (ook wel aftimmeren genoemd) valt onder het binnenschrijnwerk. Het gaat dan om het aanbrengen van houtwerk tegen eventueel isolatiemateriaal, en de mogelijke plaatsing van scheidingsmuren. Bij het aftimmeren hoort ook het plaatsen van plinten en het onderhouden van de kozijnen. Een binnenschrijnwerk expert van onze schrijnwerkerij is u hierbij met alle plezier van dienst. Vraag via het offerteformulier naar de opties en bijbehorende prijzen.

winkelinrichting

Winkelinrichting

Bij een goede winkelinrichting komt een hoop kijken. Een schrijnwerker uit Brecht kan op dit aspect met u meedenken en u adviseren over een logische indeling. Zo moet de ruimte in het winkelpand optimaal benut worden, zonder dat u hoeft in te leveren op de beweegruimte in de winkel. Een vakman zal bovendien de productie van bijvoorbeeld de stellingen en toonbank op zich nemen, zodat u weet dat het interieur naadloos aansluit op de rest van de winkelinrichting.

Bent u geïnteresseerd in binnnenschrijnwerk op maat?

Vraag vrijblijvende offertes aan voor het beste schrijnwerk tegen de scherpste prijzen!

Vrijblijvende offertes

Buitenschrijnwerk

Naast binnenschrijnwerk verzorgen de professionals van onze schrijnwerkerij in Brecht ook het buitenschrijnwerk. Denk hierbij aan de ramen, maar ook aan gevelbekleding. Het buitenschrijnwerk moet bovendien eens in de vijf jaar worden onderhouden om te voorkomen dat er lekkages of houtrot ontstaan. Een schrijnwerker kan het buitenschrijnwerk op afspraak voor u komen schuren en schilderen tegen aantrekkelijke prijzen. Uw buitenschrijnwerk zal er weer als nieuw uitzien en de levensduur wordt aanzienlijk verlengd. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

buitenschrijnwerk Brecht
Schrijnwerker inschakelen
houtskeletbouw

Houtskeletbouw

Eén van de werkzaamheden die wij onder het buitenschrijnwerk rekenen is het opzetten van een houtskeletbouw. De schrijnwerkers uit ons netwerk realiseren de houtskeletbouw van zowel nieuwbouwwoningen als van garages of een aanbouw. Wij maken graag gebruik van een houtskeletbouw omdat dit een droge en snelle bouwmethode is. Eén van de grootste voordelen is dat er na de bouw geen droogtijd vereist is. Zo kunt u direct beginnen met de afwerking. Daarnaast zorgt een houtskeletbouw voor een luchtdichte woning met een goede isolatiewaarde.

houten gevelbekleding

Gevelbekleding

Als u de buitenzijde van uw huis wilt verfraaien en tegelijk de isolatiewaarde wilt verhogen, is het aanbrengen van gevelbekleding een goede optie. Doordat er de keuze is uit diverse houtsoorten bepaalt u zelf wat de uitstraling van uw pand wordt. In Brecht is vuren gevelbekleding populair. Dit is relatief goedkoop en erg gebruiksvriendelijk. Bent u op zoek naar een luxueuze uitstraling? Dan raden wij u gevelbekleding van Red Cedar hout aan. Dit wordt op het moment veel gebruikt bij kantoren en hotels.

deuren schijnwerker

Buitendeuren

De schrijnwerkers uit ons netwerk maken niet alleen deuren voor in uw woonhuis in Brecht, ook buitendeuren zijn een optie. Het gaat dan om deuren die uitkomen op uw terras, balkon of om de voor- dan wel achterdeur. Deuren die naar buiten openen moeten van hogere kwaliteit zijn dan binnendeuren. Dit betekent steviger hout, maar ook meer beveiligingsopties en zwaardere sloten. Een schrijnwerker gaat graag met u in overleg over de beveiliging of renovatie en zal u voorzien van advies, deuren voor u ontwerpen en deze afhangen in uw huis.

Vliegendeuren

Het is ’s zomers fijn als u de deuren open kunt zetten voor wat frisse lucht in huis, maar u wilt natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen dat er een vliegenplaag in huis ontstaat. Dit voorkomt u gemakkelijk met behulp van vliegendeuren!

ramen schrijnwerker

Ramen

Tegenwoordig worden de meeste ramen van kunststof gemaakt. Dit komt doordat kunststof een lange levensduur kent en een duurzaam product is. Houten ramen worden echter ook nog veelvuldig ingezet in Brecht. Het grote voordeel van ramen van hout is dat het gemakkelijk in een andere kleur geverfd kan worden en dat ook de reparatie van de ramen relatief eenvoudig is. Wilt u graag uw ramen vervangen door een ander model of een ander materiaal? Vraag dan een schrijnwerker om advies of prijzen voor het plaatsen van een raam in uw huis.

Vliegenramen

Waarschijnlijk zet u regelmatig even een raam open. Ook dit kan er echter voor zorgen dat er veel vliegen naar binnenkomen. Met de installatie van vliegenramen voorkomt u een echte vliegenplaag zoveel mogelijk en geniet u toch van frisse lucht.

houten bijgebouw

Houten bijgebouw

Als u veel ruimte in uw tuin heeft, dan is het mogelijk om hier een bijgebouw te laten bouwen. In Brecht kiezen veel klanten voor een luxe tuinhuis met overkapping. Zo realiseert u een prachtige plek waar u zelfs met regen enorm van uw tuin kunt genieten. Bovendien kunt u het tuinhuis gebruiken voor het stallen van uw fietsen en gereedschappen waardoor uw tuin er opgeruimd en groter uitziet. Veel klanten uit Brecht kiezen voor eiken als basis voor hun tuinhuis of bijgebouw.

veranda maken Brecht

Veranda

Binnen de categorie schrijnwerk vallen tevens diverse houtconstructies zoals een dakkapel of veranda. Veranda’s zijn een uitstekende keuze als u in de zomermaanden wilt genieten van de buitenlucht, maar geen behoefte hebt aan veel zon. Daarnaast kan een veranda tijdens de winter dienen als opslagplaats voor de tuinmeubels of brandhout. Een veranda kan zeer eenvoudig van stijl zijn, maar de professionals van onze schrijnwerkerij kunnen deze tevens versieren met prachtig houtsnijwerk voor een uniek resultaat.

houten carport

Houten carport

Om uw auto te beschermen tegen weer en wind, is een carport een goede optie. Het bouwen van een carport is relatief eenvoudig. U hebt hiervoor enkel een paar balken en een afdekking nodig. Wilt u een houten carport? Dan komen de medewerkers van onze schrijnwerkerij graag bij u langs om de mogelijkheden te doorspreken. Desgewenst kunnen zij u bovendien praktische ondersteuning bieden bij het bouwen van de carport. Om het budget enigszins te beperken adviseren wij golfplaten als afdekking. Vraag vrijblijvend offertes aan!

tuinpoort

Tuinpoort

Met een tuinpoort creëert u een afscheiding van uw tuin. Dat komt vooral van pas als u kleine kinderen of huisdieren hebt. Dankzij een tuinpoort kunt u hen buiten laten rondlopen zonder dat u bang hoeft te zijn dat zij zomaar de straat oprennen. Een schrijnwerker realiseert graag een tuinpoort op maat voor u. U heeft de keuze uit diverse houtsoorten, waarbij tropisch hardhout in Brecht erg populair is . Dit komt omdat u dit niet hoeft te behandelen. Daarnaast krijgt tropisch hardhout na verloop van tijd een mooie grijze kleur.

Bent u geïnteresseerd in buitenschrijnwerk op maat?

Vul het formulier in en ontvang gratis offertes van schrijnwerkers uit Brecht en omgeving.

Gratis offertes ontvangen

Uurloon schrijnwerker

Overweegt u binnenkort een schrijnwerker uit Brecht in te schakelen maar bent u eerst benieuwd naar de kostprijs? Uiteraard is de totaalprijs afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het soort project dat u uit laat voeren. Maar ook het uurloon van de schrijnwerker is van invloed. Een gemiddelde schrijnwerkerij rekent een uurloon van ongeveer €40,- tot €50,- per uur, exclusief btw. Sommige schrijnwerkers rekenen een hoger uurtarief, gemiddeld tussen de €50,- en €60,-.

Bij het vergelijken van offertes is het belangrijk om te letten op eventueel bijkomende kosten. Het kan namelijk voorkomen dat extra kosten bij een hoger uurtarief al meegerekend zijn, terwijl deze bij een lager uurloon nog extra gerekend worden.

Tabel: uurtarief schrijnwerker

Uurloon schrijnwerkerGemiddeld tarief*
Laag€25,- tot €40,-
Gemiddeld€40,- tot €50,-
Hoog (afhankelijk van inbegrepen zaken)€50,- tot €60,-
*Let op: dit zijn gemiddelde kosten, exclusief btw. De exacte prijs hangt af van diverse factoren, denk aan de soort klus en de ervaring van de schrijnwerker. Benieuwd naar de prijzen? Vraag dan gratis offertes aan.

Prijs schrijnwerken

De kostprijs voor het schrijnwerk is grotendeels afhankelijk van het soort project dat u uit laat voeren. Steeds meer klanten kiezen voor ingemaakte kasten, zoals vestiairekasten of een dressing. De kostprijzen hiervoor bedragen ongeveer €175,- tot €350,- per lopende meter. Wilt u graag uw deuren vervangen? Afhankelijk van het soort deur, het soort hout en de tijd die in de productie zit kan de prijs oplopen van €400,- tot €2.500,- per deur. Overweegt u het buitenschrijnwerk uit te besteden? Voor nieuwe ramen betaalt u ongeveer €300,- tot €500,- per m². Laat u gevelbekleding aanbrengen, dan ligt de prijs gemiddeld rond de €65,- per m². In de tabel hieronder vindt u een indicatie van de kostprijs van verschillende projecten.

Tabel: gemiddelde prijs van binnenschrijnwerk

BinnenschrijnwerkGemiddelde prijs*Omschrijving
Ingemaakte kasten€175,- tot €350,- per lopende meterKwalitatief maatwerk
Binnendeuren€400,- tot €2.500,- per deurAfhankelijk van hoeveelheid maatwerk en type deur
Scheidingsmuur€55,- tot €70,- per m²Afhankelijk van soort binnenmuur (metalen stud tot muur van betonblokken)
Verlaagd plafond (gyproc)€55,- tot €70,- per m²Afhankelijk van soort verlaagd plafond
Winkelinrichting, houtskeletbouw, zolder afwerkenPrijzen op aanvraagBetreft volledig maatwerk
*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing. De prijzen zijn ter indicatie.

Nieuwsgierig naar de kosten voor schrijnwerk in uw woning?

Ontvang meerdere offertes van schrijnwerkers uit Brecht en bespaar tot wel 40%!

Vrijblijvende offertes aanvragen

Tabel: gemiddelde prijs van buitenschrijnwerk

BuitenschrijnwerkGemiddelde prijs*Omschrijving
Gevelbekleding (hout)€65,- per m²Exclusief isolatie
Buitendeuren€1.200,- tot €1.500,- per deurStandaard afmetingen, reguliere houtsoort
Houten ramen€300,- tot €500,- per m²Inclusief plaatsing, isolatieglas en btw
Houten bijgebouw€1.500,- tot €30.000,-Prijs is afhankelijk van de gewenste houtsoort, dikte van hout, type dak, isolatie, en afwerking
Veranda (op maat)Vanaf €20.000,-Kwalitatieve veranda met voldoende ruimte. Standaard veranda’s zijn een stuk voordeliger
Houten carport (op maat)Vanaf €1.000,-Afhankelijk van houtsoort, daktype, etc.
Tuinpoort (hout)€450,- tot €6.000,-Van een eenvoudige draaipoort tot een luxe schuifpoort
*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing. De prijzen zijn ter indicatie.

Premie voor schrijnwerk mogelijk?

Voor sommige schrijnwerken is het mogelijk om een premie aan te vragen. Het gaat hierbij om de Vlaamse renovatiepremie. De hoogte van deze premie is onder meer afhankelijk van uw investering. U hebt onder meer recht op de renovatiepremie als u uw buitenschrijnwerk vernieuwd. Voorwaarde hiervoor is wel dat het nieuwe buitenschrijnwerk voldoet aan de huidige eisen met betrekking tot isolatie. Op Vlaanderen.be vindt u meer informatie over de voorwaarden voor de renovatiepremie. Naast deze premie betaalt u voor verschillende binnen- en buitenschrijnwerken slechts 6% btw! Op Belgium.be vindt u meer informatie over de verlaagde btw-regeling.

Totaalprojecten

Wilt u graag een nieuwbouwwoning van begin tot eind laten bouwen? Waarin alle details perfect op elkaar aansluiten? Of gaat u een winkelpand renoveren en wilt u dat alle mogelijke ruimte optimaal benut wordt? Voor dergelijke totaalprojecten staan de schrijnwerkers uit Brecht met alle plezier voor u klaar. De schrijnwerker neemt de coördinatie, planning en budgetcontrole uit uw handen. Zo kan u genieten van het bouwproces, terwijl wij ons bezig houden met de praktische aspecten. Bent u benieuwd wat een schrijnwerkerij voor uw totaalproject kan betekenen? Neem dan contact met ons op en ontvang vrijblijvende offertes op maat.

Restauratie

In oudere, klassieke woningen in Brecht zijn veel authentieke houten elementen terug te vinden. Denk aan een houten lambrisering, originele houten ramen of een houten balustrade. Als deze na verloop van tijd verouderen dan is het zonde om deze zomaar te vervangen of te schilderen. Een schrijnwerker is in staat deze elementen en andere onderdelen voor u te restaureren. Met een restauratie brengt herstelt hij de houten elementen weer in ere, zodat ze dezelfde sfeer behouden. Door het hout te lakken of beitsen blijft de originele houtkleur zichtbaar, maar is het wel beschermd tegen slijtage of beschadigingen.

Maatwerk tegen een scherpe prijs

Als u geïnteresseerd bent in het inschakelen van een schrijnwerkerij, dan vraagt u zich waarschijnlijk af wat het schrijnwerk u gaat kosten. De kostprijs is afhankelijk van twee onderdelen: de kosten voor het materiaal, en het uurloon van de schrijnwerkers. Bovendien is de aard van het schrijnwerk van groot belang. Zo zal de realisatie van een kast op maat een stuk voordeliger zijn dan een houtskeletbouw. Daarom is het vooraf lastig om een indicatie te geven van de gemiddelde kosten. Als u zeker wilt weten wat uw schrijnwerken gaan kosten, dan kunt u via het offerteformulier eenvoudig een aantal offertes aanvragen.

Welke schrijnwerker past bij uw opdracht?

Wilt u graag het schrijnwerk bij u thuis aanpakken, maar hebt u geen idee welke schrijnwerkerij bij u wensen past? Kijk dan allereerst naar de specialisaties van de professionals die bij een schrijnwerkerij werken. De meeste timmermannen hebben wel een ruime ervaring met al het schrijnwerk, maar zijn vaak gespecialiseerd in één bepaalde vorm. Kijk vervolgens naar de missie van het bedrijf: is deze gericht op duurzaamheid, veiligheid of bijvoorbeeld klanttevredenheid. Zo kiest u gemakkelijk voor de schrijnwerkerij uit Brecht die bij u past!

Tips voor het vergelijken van bedrijven

Er zijn nog vele andere tips die wij kunnen geven voor het vergelijken van professionals op het gebied van schrijnwerk. Wij raden onze klanten uit Brecht tevens aan om te kijken naar de diensten die bij een offerte zitten inbegrepen. Gelden de prijzen inclusief levering en het gebruik van materiaal of moet u hiervoor extra betalen? Kijk daarnaast naar eventuele vergunningen die u moet aanvragen voor het uitvoeren van buitenschrijnwerk.

schrijnwerk Brecht
Gratis offertes aanvragen

Schrijnwerker gezocht? Vrijblijvende offertes!

Wilt u weten wat het gaat kosten om houten maatkasten te laten produceren voor uw woning in Brecht? Hebt u een vraag over de kwaliteit van binnenschrijnwerk? Of bent u benieuwd naar het verschil in prijs tussen het inhuren van een klusjesman of erkend timmerman? Aarzel dan niet om vandaag nog het offerteformulier in te vullen. Geef hierop uw vragen en wensen nauwkeurig aan en u ontvangt zo spoedig mogelijk vrijblijvende offertes van erkende schrijnwerkers uit Brecht. Wij garanderen dat uw schrijnwerk bij de specialisten uit ons netwerk in goede handen is en altijd snel en vakkundig zal worden gemaakt. Wij zijn u met alle plezier van dienst!